Äldre Resenärer Allmänt Bra att veta Comunity Demografiska Familj med barn Hyra Bil Reseplanering Resetips Yngre resenärer

Resetips – Bilhyra för manuella rullstolsanvändare

Handiscover
Hur kör man bil när man sitter i rullstol och inte kan använda de vanliga pedalerna? Denna video från vår varumärkesambassadör Aron Andersson visar dig hur.

Biluthyrning för manuella rullstolsanvändare

 

Var börjar du med biluthyrning? Det finns en stor mängd information tillgänglig och så många företag att välja mellan. Lyckligtvis har vi massor av svaren i vår Reseinformation avsnitt. Men vad händer om du är en manuell rullstolsanvändare som inte vill ha en anpassad bil? Du kanske kan dra nytta av att använda handkontroller.

Vad är handkontroller?

Handkontroller är delar av utrustning som en gång installerat gör att fotpedalerna kan manövreras för hand. Vanligtvis ligger nära ratten de tillåter för hjulet och pedaler som skall drivas unisont.

Bärbara handkontroller är självinaserbara och flyttbara. De är lätta, tillgängliga online och kräver inte permanenta bilmodifieringar.

Hur använder du handkontroller?

Vår varumärkesambassadör, Aron Andersson återvände nyligen från Frankrike där han skapade en kort video med information om handkontroller.

Aron förklarar att han ofta får frågan “hur kan du hyra en bil när du sitter i rullstol och inte kan köra med vanliga pedaler?”. Svaret är naturligtvis att han använder handkontroller. Han fortsätter med att säga att man ibland kan få en bil med handkontroller installerade, särskilt i USA. Men i Europa är det inte så lätt tillgängligt och i alla fall finner han det bättre att ta med sin egen hand kontroller, även om de kan levereras, eftersom han vet att de definitivt arbetar för honom.

 

Bortsett från att använda handkontroller, när du hyr bilar, måste du också kontrollera om bilen är exakt den du vill. På bloggen från Ha rullstol kommer att resa, de ger detaljinformation om vad du behöver bry dig om när du hyr en bil.

Add Comment

Click here to post a comment