Affiliates Äldre Resenärer Demografiska Edinburgh Familj med barn Geografi Hösten Resetips Resmål Säsong Skottland Våren Yngre resenärer

Upptäck Skottlands huvudstad – Tillgänglig Edinburgh

Det finns ingen brist på saker att göra för att underhålla hela familjen i tillgängliga Edinburgh, en vacker stad omgiven av kullar

Charmiga och levande tillgängliga Edinburgh är genomsyrad av historia

Det finns ingen brist på saker att göra för att underhålla hela familjen i tillgängliga Edinburgh, en vacker stad omgiven av kullar.

Vad man ska göra i Edinburgh?

Edinburgh Castle är en av Skottlands mest stämningsfulla och populära turistattraktioner. Hem till scottish Crown Jewels och Stone of Destiny, kan du ta den guidade turen och njuta av den fantastiska utsikten över staden. Ett rullstolsanpassat mobilitetsfordon finns tillgängligt för besökare som inte kan hantera slottets branta backar.

Bredvid slottet hittar du Scotch Whiskey Experience där du kan ta en fattur genom ett replikdestilleri och se världens största whiskysamling! Scotch Whiskey Experience har utmärkta faciliteter, inklusive en rullstolsanpassad fat.

Royal Yacht Britannia kan du upptäcka hur livet var ombord på Queens flytande kungliga residens. Efter att ha seglat över 1 miljon miles runt om i världen, är det nu förtöjd permanent på Ocean Terminal i Leith. Turen är fullt tillgänglig med hissar och ramper i hela.

Om shopping är på dagordningen då Edinburgh har det täckt. Catering till alla smaker stilar och budgetar med lyxmärken, high street butiker och vackra butiker.

För havsälskare tar en 30 minuters tågresa från Edinburgh dig till North Berwick, en livlig och naturskön hamnstad i East Lothian. North Berwick beach erbjuder ett lån av barns och vuxna stranden rullstol och walker.

Livligare och buzzier tider på året i Edinburgh är augusti under festivalsäsongen när stadens befolkning mer än fördubblas, och december när den härliga festliga marknader fungerar. Var beredd på folkmassor, men underbara upplevelser under dessa tider.

Om du söker efter ställen att äta ute, erbjuder Euan’s Guide recensioner på tillgängliga restauranger i Edinburgh.

Kollektivtrafiken är mycket tillgänglig i City. Både spårvagnarna och bussarna har nivåinträde och driver en god pålitlig service.

Att ta sig till Edinburgh

Det finns många alternativ för att resa till Edinburgh och du kan anlända med flyg, väg eller järnväg.

De flesta flygbolag, inklusive budgeten dem flyger till Edinburgh så att du kan vara säker på att hitta ett flyg som uppfyller dina resplan behov. Edinburgh International Airport ligger strax utanför staden och du hittar regelbunden buss, taxi och spårvagnstrafik in till stadens centrum. Restider från staden till flygplatsen är cirka 30 minuter.

Alla ingångar till Edinburgh Waverley station är steg gratis. Förbokning dina tågbiljetter och hjälp i förväg är lämpligt så att du kan mötas från tåget vid ankomst.

Var ska man bo i Edinburgh?

Oavsett om din preferens är en husvagn, centrum lägenhet, grand hotel eller landsbygden lodge, Handiscover har boende som passar dina rörlighet behov.

Så, allt som är kvar att avgöra är när du kommer att besöka ………

Add Comment

Click here to post a comment