Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Galicien Geografi Hösten Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Underhållning Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer

Upptäck Rullstolsåtkomst Galicien

Rullstol Tillgång Galicien

I dagens inlägg, skulle jag vilja ge dig några tips för att njuta av rullstol tillgång Galicien. Galicien är ett spektakulärt område i nordvästra Spanien. Det har fantastisk utsikt över sin kultur, havet, de naturliga regionerna och dess fantastiska gastronomi. Costa da Morte har ett imponerande maritimt ekosystem, inklusive klippor, sanddyner och fiskebyar med traditionella fyrar och stränder. Huvudstaden Santiago de Compostela är en världsarvsstad.

4 Bästa aktiviteter för tillgång till rullstol Galicien

Här finns fyra bästa rullstolsanpassade aktiviteter i Galicien som du inte kan missa. Läs följande innehåll noga för att bestämma vilken som är den mest intressanta platsen för dig!

1 Santiagos katedral

Santiago de Compostela var en pilgrimsfärd stad sedan det nionde århundradet då grav aposteln Santiago upptäcktes till dessa dagar.

I Santiago kommer vi att upptäcka en autentisk monumental stad, full av historia och mycket välbevarad.
Vi finner det mest betydande arbetet av romansk konst i Spanien; Katedralen i Santiago. Det började som ett litet mausoleum med resterna av aposteln som besöktes av lokalbefolkningen.

SANTIAGO´S CATHEDRAL

 

Domkyrkan blev slutdestination för alla vägarna i Santiago och invigdes som en av de viktigaste pilgrimsfärdsdestinationerna under medeltiden. För närvarande är det fortfarande.

Inne i katedralen hittar vi “Botafumeiro”, som på galiciska betyder den som avger rök. Det är en av de mest kända symbolerna i katedralen. Det är en mässing censer, av stora dimensioner som rör sig från en plats till en annan dras av 8 män. Folk sa att i det förflutna röken används för att dölja den mänskliga lukten som koncentreras i katedralen efter pilgrimsfärden. Numera verkar det som om denna teori är felaktig och det ser ut som det används som det är nu, för liturgin.

Katedralens rullstolstillgänglighet

 • Framför Katedralen finns parkering med flera platser reserverade för personer med nedsatt rörlighet.
 • Ingången till katedralen nås med Plaza Quintana.
 • Det finns ett tillgängligt badrum, med transferbar på vänster sida, fritt utrymme under diskbänken och mixerkranar. Tillfartsdörren är skjutbar och har en fri yta på 72 cm.
 • Arkivet är inte tillgängligt, det finns ett steg att komma åt.
 • I butiken finns audioguider på flera språk: spanska, engelska, italienska och franska.
 • Ingen medlem talar Teckenspråk.
 • Tillgång till ledarhundar är tillåten.

2 Finisterra udd

faro finisterra

Detta är den mest emblematiska punkten i Costa Da Morte. Cape Finisterra var världens undergång under många århundraden. Romarna gav det namnet, på latin Finis Terrae, betyder det världens undergång.

Här kan vi hitta Finisterra fyr, möjligen en av de mest besökta i Europa och närmast Amerika. Det är känt för alla navigatörer i världen, för dess betydelse som ett sätt att varna för närheten till en farlig kust. Många fartyg har skeppsbrutna på dessa kuster på grund av en grov hav och förrädiska.

Men utsikten över denna plats är spektakulära så att vissa pilgrimer på Santiagos väg avsluta sin rutt här, njuter av en underbar solnedgång.

Idag kan vi inte ta oss in i fyren. Trots detta rekommenderar jag att du besöker området.

Finisterras fyrens tillgänglighet till rullstol

 • Det finns en parkeringsplats som är reserverad för personer med nedsatt rörlighet.
 • Området är tillgängligt.
 • Framsidan av fyren är det inte tillgängligt.

3 Corrubero nationalpark

Corrubedo 1

Corrubedo nationalpark ligger mellan rias i Arousa, Muros och Noia. Det har 1000 hektar där vi hittar sanddyner, strand och lagunerna Vixán och Carregal.

Corrubedo är också hem för den största mobildyn i Galicien som är en dyn på 1 kilometer lång och mellan 200 och 250 meter bred. På vintern kan den nå 20 meter i höjd. Dynen är den mest imponerande delen av parken. Men det finns också två laguner, en av saltvatten och en annan söt, med omfattande tillhörande kärr och våtmarker av internationell betydelse. I själva verket är parken ett RAMSA-område (våtmark av internationell betydelse).

Det är den mest besökta parken i Galicien och en av de mest besökta i Spanien. Som dess naturliga miljö är avgörande, för att hålla det spara du kan besöka parken genom trä gångvägar, vilket är så bra eftersom det innebär att du kan besöka den också i din rullstol.

 

Rullstol Tillgänglighet av parken

 • Besöket i parken är genom trä gångvägar.
 • I besökscentrum: Det finns en tillgänglig toalett (stor nog), med grabs barer och fritt utrymme att närma sig med rullstolen till diskbänken.
 • I parken gör de känsliga vägar för blinda, de har kopior av en massa element att röra som en fjäder, ben, blommor, etc.
 • Det finns två parkeringsplatser som är reserverade för personer med nedsatt rörlighet.
 • Ingen kan teckenspråk.

4 Pazo Quinteiro da Cruz

Pazo är en typ av traditionell galicisk herrgård, med en ädel karaktär. Det är på landsbygden, en gång hemvist kända personer i samhället.

I Pazo Quinteiro hittar du en spektakulär trädgård designad i slutet av 1800-talet med en imponerande flora. Men stjärnan på platsen är Camellia, här hittar du en magnifik samling av kamelior från hela världen. Mer än 1500 sorter gör cirka 5.000 blommor blommar. Med Camelia Higo har de vunnit Camelia de Oro (internationell tävling) utmärkelsen flera gånger.

pazo

Det är av särskilt nämna en liten plantage av Camellia Sinensis med vilken de gör sitt eget te. Pazo Quinteiro är den största producenten av galiciskt te.

Det finns vingårdar runt trädgården för att göra sitt eget vin, som omges av blommor och fruktträd, har en fruktig smak.

Du kan besöka Pazo på begäran.

pazo2

Rullstol Tillgänglighet pazo

Nästan hela trädgården är tillgänglig i rullstol, det finns ett område som inte beror på komplexiteten i terrängen och lutningen.

Det finns en tillgänglig toalett med 1 grabbar på ena sidan av toaletten. Det finns fritt utrymme under diskbänken och det är tillräckligt stort.

Galicien Traditionell mat som du inte kan missa

20170622_221033

Galicien har en fantastisk gastronomi, de blandar traditionen med det mest innoverande köket och resultatet är spektakulärt.

Galicien är känd för sina skaldjur. Den mest typiska maträtten kan vara Pulpo a la Feira, som är en bläckfisk med potatis, olivolja och söt paprika. Missa inte möjligheten att prova det, och om du gillar skaldjur jag rekommenderar dig också att prova spindel krabbor, musslor och knivar.

pulpo blog

I Galicien, bortsett från skaldjur, kött har en speciell plats i köket för att laga rätter som Churrasco (nötkött), Lacón, Cocido eller Callos med kikärter.

Glöm inte att prova Empanada som är en saltad kaka är fylld med olika ingredienser. Den mest kända är tillagad med tonfisk, lök, tomatsås, salt och olivolja. Från denna traditionella recept uppstår många varianter.

Och för att avsluta vår meny av idag, kan vi inte missa öknen, Santiago kaka, kokta med mandel, socker, kanel, konjak och ägg. För mig är det det perfekta slutet. Vad mer kan vi fråga?

Hur man tar sig runt Galicien i rullstol

Om du vill ta dig runt Galicien i din rullstol kanske du hittar några problem med hjälp av de offentliga bussarna beroende på vilken stad du besöker.

Enligt min mening är det bästa alternativet hyra en bil, främst eftersom det finns en hel del awesome platser som du kan nå bara med bil. Kontrollera vår information om tillgänglig biluthyrning i Spanien

Om du vill flytta mellan vissa städer, kan du göra det med tåg och använda Atendo Service som är en gratis tjänst, men du måste kontrollera i förväg om det finns tillgänglighet för din rutt. För mer detaljeringsinformation kan du kolla här.

Taxi är ett annat alternativ för att ta sig runt Galicien i en rullstol, här låter jag dig lite information:

 • Tillgängliga taxibilar i Santiago de Compostela: +34 690 200 682 (engelsktalande) +34 609 844 055 (spansk högtalare).
 • Taxibilar i A Coruña: +34 691 101 101
 • Tillgängliga taxibilar i Bóveda: +34 651 514 457
 • Radiotaxi: Lugo +34 982213377, Pontevedra 986 868 585
 • Eurotaxi Vigo: 692150417

Bästa boenden i rullstol tillgång Galicien

Vi är säkra på att Galicien är en av de coolaste destinationerna i världen!! Varför inte planera en fredlig resa hit?? Innan du är på väg till denna vackra plats, välj bara ett mysigt boende för dig själv! Ibland kan du känna dig svår att boka ett rullstolsvänligt boende. Men du behöver inte oroa dig nu som Handiscover har redan förberett för dig! Genom att klassificera egenskaperna i tre kategorier ger Handiscover dig en mängd olika alternativ. Du kan välja boendet utifrån ditt eget behov. Man kunde till exempel välja rum med justerbara sängar, rulla i dusch med stol och toalett med grab rails. Här är sex imponerande exempel från hemsidan. Klicka på bilderna för att se detaljinformation om tillgängligheten inom och utanför varje fastighet!! Om du vill ha personlig support, tveka inte att kontakta oss via e-post: boooking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (STORBRITANNIEN). Också, använd vår stora £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

Det är dags för dig att tillbringa din semester i Galicien nu!!

Om författaren:
Irina Martinez är en reseälskare och brinner för livet och hur häftigt det kan vara.
I sin blogg, www.accessitrip.com, hon önskar att göra resor lättare för personer med begränsad rörlighet, och uppmuntra alla att upptäcka denna fantastiska och underbara värld.”

 

 

 

Add Comment

Click here to post a comment