Den urbana upplevelsen Resmål

Upptäck ett tillgängligt Paris för Valentines!

Paris är kanske inte den första staden som kommer att tänka på när man reser med begränsad rörlighet, men ärligt talat är det inte så illa! Vore det inte bra att resa till Paris med din kärlek? Vi tycker definitivt att det är värt det! För en romantisk resa, missa inte quai av seinen med sina gamla bokhandla. Besök Notre Dame och Le PontNeuf. Visa dig älskade en din passion genom att fästa ett hänglås till bron

Vad man ska göra i Paris?

Jo det är en fråga som i princip behöver inget svar! Barer, restauranger, La Seine, hundratals museer.
Observera att alla museer vi har varit på eller super välkomnande för personer med begränsad rörlighet. Du kommer ofta att välkomnas med VIP-behandling, för att undvika att du står i en lång kö, super bra överraskning egentligen!
Du kan upptäcka tillgängliga platser på våra vänner webbplatser Wheelmap eller franska App J’accède App.

Att ta sig dit

Med flyg rekommenderar vi att du landar på Charles De Gaule (CDG) flygplats eftersom det erbjuder ett brett utbud av val för att komma in till stan.
Tåg (RER) rekommenderas inte om du är i rullstol, men annars är ett kostnadseffektivt sätt att komma in till stan.
På CDG hittar du massor av Taxi och Uber bilar. Observera att Uber Assist inte finns ännu i Paris, så TaxiG7 är det bästa alternativet om du använder rullstol. Bättre boka i förväg dock!
Ett bra kostnadseffektivt alternativ är Car Air France eftersom de har en hiss och plats för 1 rullstol per buss. De tar dig till flera olika destinationer spridda runt Paris.
Mer officiell information.

Inom Paris

Bäst enligt vår mening är att använda Bussarna. De fungerar normalt ganska bra, och parisarna är både artiga och hjälpsamma, ger bort sin plats till dem som behöver eller tömma det utrymme som är reserverat för rullstolar. Även du kommer också att få hjälp att komma in i bussen om du behöver, även med en barnvagn eller en rullstol. Det är det bästa sättet att upptäcka Paris!

Add Comment

Click here to post a comment