Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Resetips Resmål Sommaren Spanien Underhållning Valencia Våren Yngre resenärer

Topp 5 Valencia Spanien gratis och tillgängliga sevärdheter

Handiscover

Topp 5 Valencia Spanien gratis och tillgängliga sevärdheter

Idag, i mitt första inlägg, skulle jag vilja dela med dig den fria och tillgängliga sevärdheter i Valencia. Det finns några ställen, men i det inlägget, jag ska visa dig mina favoriter (och även för de flesta av resenärerna).

Att nå staden om du är i San Antonio de Benajéber är mycket lätt. Du behöver bara köra på vägen CV-35 mot Valencia under 20 minuter. Om du föredrar att åka buss finns det två alternativ:

  • 145: Alla tränare har inte plattformen, här har du en länk till tidtabellen. De med rullstolsbild är tillgängliga med plattformar. http://www.edetaniabus.es/Horarios.aspx
  • 146: Denna linje har inte anpassat bussar vanligtvis men på begäran. Du kan ge råd till företaget via telefon 24/48 timmar före (+34961352030), och de kommer att ordna en coach med en plattform för den tiden. Tyvärr talar personalen bara spanska. http://www.edetaniabus.es/Horarios.aspx

Väl i Valencia, kan du flytta med buss (som har plattformar), tunnelbana (här är en lista över de tillgängliga stationerna http://www.metrovalencia.es/page.php?page=150) eller taxi. Men Valencia är en liten stad; du kan besöka centrum med en trevlig promenad som jag knappast rekommendera dig.

Tja, vi är redan i staden, så, låt oss börja vårt besök.

  1. DEN GAMLA FLODBÄDDEN AV TURIAÄLVEN

Den gamla flodbädden var den naturliga sängen av Turia floden fram till 1957 då Valencia levde en av sina värsta episoder. Den 14 oktober 1957 översvämmade den höga floden i Valencia staden och orsakade ett hundratal människors död. Regeringen i Spanien och stadsfullmäktige i Valencia beslutade att Turia inte kunde fortsätta att passera genom centrum av Valencia på grund av risken för nya översvämningar. Så 1958 beslutades det att flytta floden till en närliggande plats genom att avleda den.

År senare krävde medborgarna kanalen att göra den till en offentlig trädgård på nästan 10 kilometer, blir den största parken i Spanien. Idag är också den mest besökta av landet.

Under årens lopp har parken förbättrats med nya utrymmen och byggnader. Dess broar är välkända, den “Peineta” och “Blommor” är de mest kända. Mellan båda broarna finns en liten bar terrass med tillgängliga toaletter som du kan använda gratis.

Men idag vad mest lockar uppmärksamhet turister är staden för konst och vetenskap. Om du vill få tillgång till museerna, är planetariet eller oceanografiska nödvändigt att förvärva en ingång. Men även om du inte ska ange någon av dem, rekommenderar jag att du besöker området. Det är spektakulärt, särskilt på en solig dag (som är mycket vanligt i Valencia). Du kommer att upptäcka stadens modernaste ansikte, och jag försäkrar dig att det inte kommer att lämna dig oberörd.

City of Arts and Sciences

2. DEN CENTRALA MARKNADEN.

Central Market

Central Market är en modernistisk byggnad som rymmer cirka 400 stånd som säljer färsk mat. Omkring 1500 personer går igenom denna marknad dagligen för att göra sin shopping. Det klassificeras som en kulturellt intresserad plats, och det är också den största marknaden i Europa tillägnad försäljning av färska produkter.

Dess konstruktion började 1914 och kombinerade kupoler, med järn, glas, kolonner och andra metaller. Under 2004 marknaden återställdes och idag är ett viktigt stopp för turister och matälskare som mig.

Huvudingången är inte tillgänglig eftersom den har många steg. Du kan komma in på marknaden med hjälp av sido- och bakdörrarna. Interiören är fullt tillgänglig med breda gångar. Det finns också ett anpassat badrum i källaren och en stor hiss för att nå den. För att komma in i badrummet, måste du begära nyckeln vid disken och betala 0,50 cent. Om du har gjort ett köp, presentera biljetten, och du kommer åt gratis.

Vill ni ha ett råd? Köp en god härdad skinka, en limpa bröd och något att dricka. Gå till den gamla flodbädden och njut av din smörgås med den härliga Valencia solen. Jag älskar att göra det!!!

3. JUNGFRUTORGET.

Virgen-torget ligger i centrum av staden och är från romartiden.

Jag vill lyfta fram flera inslag på detta charmiga torg.

plaza virgen vlc

Först hittar vi katedralen vars tillgång inte är gratis. Men varje torsdag kl 12:00 (utom helgdagar) sker utanför där apostlarna Door en nyfiken händelse, som är gratis; domstolen i Vattnen. Denna domstol är åtalad för att hantera konflikter som uppstår vid användning av bevattningsvatten i Valencia.

Court of Water är den äldsta rättsinstitutionen i Europa, och vissa människor säger det också om världen. Det förklarades immateriella arvet av mänskligheten av UNESCO 2009.

Numera är det en kort händelse, så var i tid, eller du kommer att sakna det.

Den “8 Acequias” Fountain det är på torget, och det representerar representerar de 8 “Acequias” som distribuerar vattnet till fälten.

Den “Desamparados” Virgin Basilica, är helgedomen i Desamparados Virgin, som är helgonet beskyddare av staden och den gamla Valencia kungariket. Det finns ramper på båda dörrarna, och tillfarten är också gratis.

4. SERRANOTORNEN

Serrano Tower

Dessa Torn och Quarte Towers (mindre imponerande och som idag jag inte kommer att tala) är de befästa dörrarna till den gamla muren som omgav staden. Det var huvudingången till staden, genom vilken kungar och adelsmän in.

Crossing serranosbron och närmar sig tornen kommer vi att bli glada över sin spektakulära bild.

Är möjligt gå upp till Towers och njuta av den vackra utsikten över staden. Tyvärr är detta besök inte tillgängligt om du har nedsatt rörlighet och varken gratis. Men jag rekommenderar att du går att se dem eftersom de är imponerande och du kommer att resa till en annan tid.

5. VALENCIA PROMENADEN.

En av de viktigaste och turistiska platser gratis som vi har i Valencia är den fantastiska strandpromenaden.

Promenade

 

 

Spelar ingen roll om är sommar eller vinter, det är ett obligatoriskt besök. På sommaren kan du njuta av badet, och det finns några punkter där att få hjälp om du behöver det. Men det blir en annan tjänst. Idag går vi bara tillsammans genom de nästan två kilometerna av den vackra strandpromenaden.

I “Paseo Neptuno”, hittar du en hel del restauranger där att prova vår fantastiska mat inklusive vår speciella
maträtt Paella
som som många tror, (och jag vet inte varför) men, Paella inte har chorizo!

Promenade 2

I början av strandpromenaden finns också Marinan i Valencia, ombyggd 2007 för Amerca’s Cup Rize. Veles e Vents-byggnaden är den mest emblematiska ikonen i hamnen; det byggde som centralbyggnaden av 32nd Amerika kuper, är i dag en fritid förlägger med restauranger vid havet.

Så kära vänner, Valencia är en stad med en massa saker att göra och mycket mer rullstolsanpassade sevärdheter att besöka. För säker jag kommer att tala om det i nya inlägg i framtiden, men för nu, jag hoppas du njuta av att en. Och om du reser, ha kul!!!

Förutom Valencia kan du kolla in de andra underbara tillgängliga resedestinationer guide över hela Spanien. Låt Handiscover ordna din nästa resa!

Om författaren: Irina Martinez är en inspirerande tillgänglig resebloggare. I sin blogg, www.accessitrip.com, hon önskar göra resandet lättare för personer med funktionshinder.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment