Äldre Resenärer Barcelona Demografiska Familj med barn Flykt till naturen Geografi KanaryIslands Kuster & Klippor Malaga Mallorca Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Teneriffa Valencia Våren Yngre resenärer

Topp 5 rullstolsanpassade stränder i Spanien

Handiscover
Från stora turistmål som Barcelona till drömmande öar som Mallorca, det finns tillgängliga stränder runt om i detta fantastiska land!

Rullstolsanpassad Stränder i Spanien

beach-cliff-nature-1791684

Spanien är känt för många saker, inklusive dess mat och kultur, men vad bättre sätt att njuta av det soliga Medelhavsklimatet än på stranden? Lyckligtvis finns det ett antal otroliga, rullstolsanpassade stränder i Spanien. Oavsett om du vill tillbringa en dag eller centrera hela din resa runt sanden, finns det en plats för alla. Och oavsett om du söker efter en livlig “playa” (spanska för stranden) eller lugn, ser längre än Spanien.

Skriv in där du vill åka så visar vi dig de bästa tillgängliga boendealternativen i det området!

#1: Teneriffa, Kanarieöarna

Den största av Kanarieöarna, Teneriffa har underbara stränder där att sola och slående vulkaniska berg som ram sanden i fjärran. Den bästa delen är ett antal tillgängliga stränder är på Teneriffa, så du har en hel del alternativ att välja mellan! Och om du någonsin tröttnar på att koppla av vid det lugna vattnet, dra nytta av lokala researrangörer med rullstolsvänliga utflyktsalternativ eller hjul längs de tillgängliga Roque de Caramujo eller Alta de Guamazo-stigarna vid berget Teide — en imponerande vulkan och den högsta punkten i Spanien.

Las Vistas och Los Cristianos stränder i staden Arona kommer rekommenderas starkt, till stor del på grund av Arona ansträngningar att göra tillgänglighet en prioritet. I själva verket är den lokala regeringen officiellt ägna sig åt att skapa ett barriärfritt samhälle, så du kommer att njuta av tillgängliga alternativ som sträcker sig långt bortom dem på stranden. Los Cristianos är känd för att vara värd för Europas största barriärfria strandpromenad, så du har sju hela kilometer av stranden till ditt förfogande. Plus, vägar och ramper längs sanden finns i överflöd, det finns tillgängliga badrum och omklädningsrum, och stränderna här har ett antal alternativ för vatten-och amfibierullstolar samt ackompanjemang i havet. För mer information om Teneriffa, kolla in vår tillgängliga guide Teneriffa

Great Boenden på Teneriffa! Kontakta dem via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien). Tveka inte att använda £ 25 rabattkupong för den första bokningen!!

Det är dags för dig att boka ett boende här!

#2: Barcelona

Barcelona gjorde vår lista över tillgängliga europeiska stränder, så det är bara naturligt att det gör den här också. En stor kosmopolitisk, men ändå historiska, stad och turistmål, det finns många tillgängliga hotell och matställen i Barcelona också. Om Barcelona är på din agenda, förutom stranden du kommer sannolikt vill utforska den berömda Sagrada Familia basilikan samt några av de anmärkningsvärda arkitektur av katalanska arkitekten Antoni Gaudi.

wheelchair accessible beaches in spain

När du har fått ditt fyllnadsfylla av staden kan du välja mellan ett urval av tillgängliga stränder. En rullstolsvänlig strandpromenad ställer en betydande del av Barcelonas fyra kilometer långa kustlinje. När du rullar längs, passerar du genom många tillgängliga badrum. Ett urval av ramper tar dig från strandpromenaden som paralleller vattnet till det salta havet själv. Om du vill bo nära stranden, bara be om boende nära den tillgängliga strandpromenaden. Det är dags för dig att planera en resa till Barcelona, och också vara säker på att ta vår tillgängliga guide Barcelona som hjälper dig att njuta av en trevlig resa.

Stilfullt boende i Barcelona:

Boka plats i Barcelona!

#3: Malaga

Längs den berömda Costa del Sol är Malaga Andalusiens huvudstad och vinner priser för sin tillgänglighet. Detta gör det till ett utmärkt resmål. Dess två huvudstränder har utsedd parkering för rullstolsanvändare, tillfartsramper och stigar som leder till havet. Det finns tillgängliga duschar och föränderliga områden också. Plus, eftersom anpassning till besökarnas behov är en prioritet för regeringen, det finns gott om tillgängliga attraktioner och transport.

wheelchair accessible beaches in spain

Om du besöker Malaga för sina stränder, rekommenderar jag rubrik där under hög turistsäsongen, från mitten av juli till mitten av september. Under dessa varma sommarmånader, gå till antingen Playa de la Misericordia eller Playa del Dedo – stadens två stora stränder – för att dra nytta av dess speciella “Njut av stranden” program. Flytvästar, badhjälpmedel, amfibierullstolar och hissar för att överföra från din normala stol till en amfibie en finns tillgängliga. Du kan få dessa från tolv tolv till 7 pm.

Dreaming boenden i Malaga

Tillbringa tid i Malaga!

#4: Valencia

Som Spaniens tredje största stad är detta kulturcentrum hemmet för Spaniens berömda risrätt, paella. Oavsett om du är ett av mat, arkitektur, eller bara en strand luffare, har Valencia en mängd tillgängliga stränder att välja mellan strax utanför stadens centrum. Medan stränderna i Valencia har ramper och tillgängliga toaletter och duschar, många går utöver.

Topp 5 rullstolsanpassade stränder i Spanien image 14

Pinedo Pueblo Beach och La Malvarrosa Beach har var och en en boj stol tillgänglig för rullstolsanvändare på Medical Station 1, och El Cabanyal Beach har en tillgänglig på Medical Station 2. Dessa tre stränder har också särskilda stödprogram för bad i havet under sommaren turistsäsongen, finns på samma medicinska stationer. Pinedo Pueblos program pågår från 27 juni till 31 augusti, 11 am till 7 PM, och La Malvarrosa’s är densamma. Eftersom El Cabanyal är Valencias största strand, går deras program längre — från 13 juni till 7 september, under samma timmar. Innan du går, kom ihåg att läsa våra tillgängliga bloggar i Valencia!!

#5: Mallorca

Ibland stavas som Mallorca, är denna sweet spot förankrad i Medelhavet en av Spaniens Balearerna. Känd för romerska ruiner, ett moriskt förflutet och stenbyggda byar längs kalkstensberg, är det en fin plats att besöka. Det finns även tillgängliga stränder också. Medan de flesta av de berömda Mallorca grottorna inte är rullstolsanpassade, är den första grottan i Campanet. Lägg till denna unika upplevelse till din lista över äventyr medan det!

Topp 5 rullstolsanpassade stränder i Spanien image 15

När det gäller stränder på Mallorca går, din bästa insats är Puerto Pollensa Beach. Vid åtkomstpunkt nummer nio har den en tillgänglig strandpromenad, tillgängliga badrum, flytvästar och vattenvärdiga rullstolar. Det finns också en badvakt på personalen för att hjälpa till med allt du kan behöva. Playa del Muro är också känd bland lokalbefolkningen att vara ganska tillgänglig. Här finns 8 gångvägar längs stranden samt amfibiska rullstolar som finns att hyra under sommaren. För mer detalj av Mallorca, kolla in vår tillgängliga guide Mallorca

Vackert boende på Mallorca!

Så vad väntar du på?

Som ni ser ligger många städer i Spanien i framkanten av tillgänglighetsarbetet. Oavsett om du letar efter Europas längsta tillgängliga strandpromenad på Teneriffa eller hoppas att utforska platser som Malaga och Valencia – som konsekvent tävlar om att bli namngiven bland Europas mest tillgängliga städer – är Spanien säkert att tillfredsställa. Från stora turistmål som Barcelona till drömmande öar som Mallorca, det finns gott om rullstolsanpassade stränder i Spanien.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment