Äldre Resenärer Allmänt Demografiska Familj med barn Reseplanering Resetips Tillgängligt boende Yngre resenärer

Top Tips för att hitta roliga rullstolsanpassade aktiviteter att göra på semester

Top Tips for Accessible Holiday

Att planera för att resa kan vara stressande för vem som helst, men när du också måste tänka på att göra din semester fullt tillgänglig för antingen dig själv, en vän eller en familjemedlem, kan det vara en extra stress som gör att hela processen verkar nästan omöjligt. Numera kan det vara lite lättare än det brukade vara att boka tillgängliga flyg och boende, men det finns inte mycket information där ute om hur du kan hitta roliga tillgängliga aktiviteter att göra när du är på semester. Så, om du letar efter lite inspiration till hur du kan hitta rullstolsanpassade aktiviteter när du är hemifrån, här är fyra enkla tips som hjälper dig att komma igång.

Skriv dit du skulle vilja gå.

 

Boka i förväg

Det finns mycket mindre begränsning på vad rullstolsanvändare kan göra när det gäller aktiviteter nu, från lagsporter till ziplining, så det viktigaste du måste göra när du reser är att forska vad som händer i varje specifikt område du reser till, och sedan boka i förväg. Lämnar saker till sista minuten kan kraftigt begränsa ditt val av aktiviteter, medan om du ger en plats tillräckligt med tid att få saker förberedda för dig, är det troligt att de kommer att vara mycket mer tillmötesgående.

Gallerier, museer och konserter

Accessible Experience at MuseumMuseum in Wheelchair

Dessa kanske inte verkar vara din uppenbara semester tillhåll, men när du reser till en ny plats, gallerier och museer kan berätta mycket om en ny plats, och de är ofta några av de mest tillgängliga platserna i en stad, på grund av den stora volymen av turister som besöker dem. Du kan också prova att få en billig återförsäljning biljett

för att se ett spel, konsert eller annan show medan du är i stan, eftersom dessa platser är ofta också mycket tillgänglig på grund av deras gemenskap orienterad natur.

Håll dig till den misshandlade banan

Att gå utanför turist-rika områden, eller mer avlägsna områden där det är sannolikt att vara mindre av ett stödsystem, kan vara riskabelt när du är rullstolsberoende, så se till att du alltid vet exakt var du är på väg, och vilken hjälp som finns i närheten. Ta akut kartor, se till att du har någon medicin som du behöver, och inte lämna något åt slumpen; det är bättre att vara organiserad så att du inte känner din dag ut blir kortklippt på grund av att ha tagit en fel sväng, eller har lämnat ett viktigt objekt hemma.

Resa till områden som talar ditt språk

Det kan låta väldigt restriktivt att bara hålla sig till länder som också talar samma språk som du gör, och det är inte en tydlig nödvändighet att göra det, men det kan vara riktigt svårt att förklara din särskilda tillgänglighet behöver någon om det finns en språkbarriär där. Om du verkligen skulle vilja resa till någonstans där du vet att det sannolikt kommer att bli större svårigheter i kommunikationen, se till att försöka lära sig några av grunderna i det språket för att hjälpa dig att klara dig, samt att få någon form av kommunikationsstöd, som en översättare app eller användbart fraser

bok.

Add Comment

Click here to post a comment