Äldre Resenärer Cornwall Demografiska Dorset Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Skottland Sommaren Storbritannien Stränder Våren Wales Yngre resenärer

Top 6 Rullstolsanpassade stränder i Storbritannien

Handiscover
När det gäller rullstolsanpassade alternativ har Storbritannien några av Europas bästa tillgängliga stränder.

Funderar du på att besöka rullstolsanpassade Storbritannien?

Cornwall Coastline

Storbritannien är vanligtvis inte känt för sina stränder, men när det gäller rullstolsanpassade stränder i Storbritannien, de är några av Europas bästa.

Medan några av de brittiska kusterna är full av steniga, respektingivande inspirerande klippor direkt ur en Hollywood-film, det finns gott om platta, rullstolsvänliga platser för dig att komma nära och personliga med det lugna, kyliga vattnet som omger de brittiska länderna.

Så, utan vidare, här är några av de bästa tillgängliga stranden destinationer i England, Wales, Skottland och Nordirland. Så, tveka inte att bege dig ut till dessa fantastiska tillgängliga stränder i Storbritannien!

Skriv dit du vill åka så visar vi dig några bra alternativ för tillgängligt boende!

Topp 6 rullstolsanpassade stränder i Storbritannien

#1: Boscombe Pier Beach i Bournemouth (Dorset, England)

Boscombe ligger på Engelska kanalens kust och toppar min lista. Det är i ett tempererat mikroklimat, vilket innebär att det har några av de varmaste vatten du hittar i Storbritannien.

Det har också super innovativa “funktionshindrade tillgång stranden hyddor,” ligger precis på sanden. Hyddor är stora nog för fyra rullstolar och har avtagbara väggar för att ansluta två hyddor om det finns en större grupp.

Hyddorna har en speciell laddningsstation för elektriska skotrar och trägångbanor som leder ner till stranden. För extra bekvämlighet, det finns en hiss monterad i taket också.

Top 6 Rullstolsanpassade stränder i Storbritannien image 1

När du är på Boscombe Beach, ta dig till Boscombe Beach Office för att hyra strandvärdiga rullstolar. Eftersom Boscombe är en fantastisk strand vid klippkanten finns det fullt tillgängliga klippliftar.

Dessa hissar är gratis för rullstolsanvändare och en följeslagare. De tar dig till toppen av klipporna för några verkligt inspirerande vyer.

Rullstolsvänliga landtåg finns också att ta dig från Boscombe Pier till några andra lokala destinationer, och gratis parkering är också tillgänglig för rullstolsanvändare (även om du måste kontakta parkingshop@bournemouth.gov.uk som ska läggas till deras avgiftsbefriade lista i förväg).

Men om du känner dig äventyrlig, är centrum av staden bara en kort, platt avstånd bort.

Unna dig själv en avkopplande semester i Boscombe Beach, du måste också bo i ett bekvämt boende. Titta på några bra uthyrning från Handiscover!

Tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

#2: Broad Haven Beach i Pembrokeshire (Haverfordwest, Wales)

Broad Haven är kanske den bästa stranden i Wales när det gäller tillgänglighet går. Ett antal stränder i Wales har terräng- eller strandrullstolar tillgängliga.

Dock är Broad Haven populär bland lokalbefolkningen och turister för sitt lugna vatten, vilket gör för riktigt säker bad.

Vid högvatten kan stranden vara smal. Men vid lågvatten, det finns en stor, fast yta av sand som att resa i din terrängstol.

Stolarna är utrustade med sand samt vågar i lugnt, grunt vatten.

wheelchair accessible beaches in the uk

Var noga med att reservera en strand rullstol i förväg … Du kan göra det genom att kontakta Haven Sports Surf Shop info@havensports.co.uk. Byn Broad Haven själv är liten och oändligt charmig.

Se några underbara boende i Pembrokeshire!

#3: Portstewart Strand (Nordirland)

Portstewart Strand är unik bland stränder i att det är en av få i Europa där myndigheterna uttryckligen kommer att tillåta dig att köra din bil direkt på sanden — en lokal tradition som också är otroligt värdefull för rullstolsanvändare.

Ta bara med en kamera, picknick och allt annat du önskar tillsammans med dig och kör tills du hittar den perfekta platsen bland sanddynerna.

Det är också en särskilt stor strand om du är i fågelskådning; bara köra på ner till den västra änden av Strand nära mynningen och observera alla typer av fascinerande fåglar och vilda djur från en rullstolsanpassad dölja. Vilken unik upplevelse!

Det finns ett antal rullstolsvänliga toaletter och restauranger i närheten. Tillgängliga attraktioner finns också i överflöd i detta område av Nordirland.

Du kan bo i en mindre stad i närheten eller bege dig till stranden från Belfast – en lätt bilresa tar något över en timme.

Om du är i Belfast kan du dra nytta av det nyrenoverade Ulster Museum (med irländsk kultur och historia) eller den rullstolsanpassade linbanan på Titanic Belfast.

Kolla in vår guide i Belfast:

Tillgänglighetsanpassade Belfast funktionshindrade helgdagar

#4: Summerleaze Beach i Bude (Cornwall, England)

Som jag sa i min artikel om Europas bästa rullstolsanpassade stränder, har Cornwall en uppsjö av dem. Jag belyser Summerleaze på grund av dess särskilt lugna vatten i en naturlig pool i bay area som gör det utmärkt för simning.

Med badvakterna i tjänst kommer du att känna dig trygg med att plaska omkring i vattnet. Plus, med sina rullande sanddyner, är Summerleaze ganska naturskön när det gäller stränder går, och det är bara en fem minuters promenad från centrala Bude. Bude var en gång en livlig kommersiell hamn och är nu en av Cornwalls charmigaste badortsstäder.

wheelchair accessible beaches in the uk

En asfaltsväg leder direkt från parkeringen till stranden, och rullstolsvänliga toaletter är lätta att nå också.

En platt visningsyta och nivå tillgång till allt är en annan del av det som gör denna strand så tilltalande. I förväg, hyr en strand-värdig rullstol för ett rimligt pris från Summerleaze Beach Office genom att ringa 01288 352226.

Se vårt underbara boende i Cornwall! vill personligt stöd? Du kan kontakta viae-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

#5: Whitmore fjärd i barryön (Vale av Glamorgan, Södra Wales)

Även om det är tekniskt en halvö, är badorten området Barry Island en höjdpunkt i den walesiska kusten.

Whitmore Bay är en populär strand för semestrande familjer, och tack vare Vale-baserade Intersensory Club, all-terrain rullstolar är gratis för besökare till Barry Island.

För att dra nytta av denna tjänst, bara ta med ett foto-ID och gå till stranden hyddor vid den östra änden av strandpromenaden.

Om du besöker den gyllene sanden i Whitmore Bay, föreslår jag starkt att stanna kvar för både högvatten och lågvatten, eftersom Barry Island upplever det näst högsta tidvattensintervallet i världen.

Detta innebär att det finns en jättestor 15-meters skillnad mellan högvatten och lågvatten, och det är en verkligt spektakulär sak att bevittna!

Dessutom, om du reser med barn, kommer de att älska ett besök på den populära Barry Island Pleasure Park.

#6: North Berwick Beach (North Berwick, Skottland)

Denna lista skulle inte vara komplett utan att inkludera vad som allmänt anses Skottlands mest tillgängliga strand alternativ.

North Berwick ligger en kort bit från Edinburgh och var den första platsen i Skottland där strandrullstolar fanns att hyra (även om fler stränder kommer att ha dem i framtiden).

Reservera din rullstol i förväg (och se till att fråga om de olika modellerna) genom att kontakta info@beachwheelchairs.org.

Volontärerna på Beach Rullstolar lär dig hur du använder din stol och då har du hela dagen att utforska de soliga, sandiga platserna i North Berwick-kusten!

Redo att packa dina väskor?

Storbritannien innehåller en hel del kust, och lyckligtvis för dig och mig, mycket av det är tillgänglig. England, Wales, Skottland och Nordirland har alla sina egna rullstolsvänliga strandplatser, och var och en har något helt unikt med det.

Oavsett om du letar efter en lugn, skyddad vik för att bada, en strand du kan köra rätt på, en familjevänlig ö eller helt tillgängliga hyddor som sätter dig mitt i allt på stranden, det finns gott om alternativ som du kan välja mellan.

 

Vi ger en £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

Annan nyttig reseinformation

Andra Stränder i Europa!

Om oss

Så fungerar webbplatsen

För närvarande klassificerar vi våra fastigheter i tre kategorier. För mer detaljeringsinformation, hitta hur webbplatsen fungerar

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment