Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Frankrike Geografi Kuster & Klippor Normandie Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Trevligt Våren Yngre resenärer

Top 4 Rullstolsanpassade stränder i Frankrike

Handiscover
Rullstolsanpassade Handiplage stränder finns runt om i Frankrike.

Vackra Frankrike

Oavsett om det är det världsberömda vinet, färska bagerimat, pittoreska landsbygden eller kraften i Paris,det är något rent lockande om France — och dess kust är inget undantag.

Med hundratals kuststäder kommer du vara glad att höra att många franska stränder har awesomely tillgängliga funktioner.

wheelchair accessible beaches in france

Många av dessa är vad den franska kallar Handiplage stränder, med plage är det franska ordet för “strand.”, När du är i Frankrike beach-hopping, några användbara ord att veta är:

tiralo, som avser en amfibierullstol

hippocampe, som avser en vattenlevande rullstol.

Nedan har jag sammanställt några av de bästa rullstolsanpassade stränderna i Frankrike. Det är ett underbart val att förbereda en semester för att njuta av stränderna.

Rullstolsanpassade Stränder i Frankrike

#1: Normandie

Oavsett om du är en historia buff eller om du bara vill se vad som kanske är Frankrikes mest kända strand, där D-Day inträffade, det finns en god chans Normandie kommer att göra det på din lista över franska destinationer.

Medan vissa attraktioner i detta område kommer att bli svårt som rullstolsanvändare, andra är definitivt genomförbart och värt besöket.

Städerna Caen och St Mere-Eglise båda har rullstolsanpassade D-Day Museer. Använd rullstolsanpassade vägar som väver genom bombkratrarna och försvarsbunkrarna i Pointe du Hoc.

wheelchair accessible beaches in france

foto: Monument Des Braves i Normandie

Naturligtvis är den viktigaste punkten i denna artikel stränderna vid Normandie, så nu kör vi!

Både D-Day stränder och militära kyrkogårdar är helt rullstolsanpassade. Medan D-Day stränder är bra att komma ihåg det förflutna, kommer du förmodligen vill hitta en mindre historiskt betydande och dyster strand att plaska runt.

Le Havre eller Butin Beach, andra stränder i regionen Normandie, kommer att tillfredsställa dina fun-in-the-sun behov. Strandpromenaden vid Le Havre är utsökt och ritades av en välkänd arkitekt, men för att komma ner till sanden.

Utnyttja speciella rullstolar som tillhandahålls på La Havre av en lånetjänst. Butin Beach ligger i den pittoreska medeltida, medeltida fiskebyn Honfleur, strax söder om Le Havre, och är också fullt tillgänglig och har strandrullstolar för din användning.

Bästa tillgängliga boenden i Normandie

För att uppleva de vackra stränderna i Normandie för din sommarsemester, måste du definitivt boka ett bekvämt och pålitligt boende framåt.

Handiscover har redan förberett för dig! De klassificerade boendena i tre kategorier.

  • Du kan gå och klarar av att gå uppför några trappor.
  • Du klarar bara ett steg i taget
  • Du behöver fullt tillgängliga boenden

Här är några underbara exempel från hemsidan! Tveka inte att c


ontact dem via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)


#2: Nice

Beläget på den härliga franska rivieran, var Nice en gång en tillflyktsort för Europas elit på 1800-talet. Du kommer att känna dig oändligt lyckligt lottad själv när du kommer dit, andas in den skarpa medelhavsluften och slappa vid ceruleanvattnet i Cote d’Azur.

wheelchair accessible beaches in france

foto: Nice, Frankrike

Den breda, platta strandpromenaden de Anglais är idealisk för wheeling parallellt med stranden. Om du av en slump blir uttråkad av att observera det klarblå vattnet eller letar efter andra saker att göra i denna måste-se stad, kolla in Nice Tourismes tillgängliga guide till staden, med turer, sevärdheter, aktiviteter och mycket mer.

Plage du Centenaire

Det finns två stränder i Nice som anses Handiplage stränder — Plage du Centenaire och Plage de Carras.

Plage du Centenaire är i början av strandpromenaden — hittar du en ramp som leder ner från gångvägen till stranden.

Plage de Carras, närmare flygplatsen, är en av Nices längsta stränder och här finns en badvakt samt en första hjälpen-station.

På båda stränderna hittar du ramper som leder över sanden, angivna parkeringsplatser och duschar för rullstolsanvändare, och speciella, flytande rullstolar.

Stilfullt boende i Nice

Om du är på väg till Nice, bo i en ett tillgängligt boende för din semester!

#3: La Grande Plage, Carnac, Bretagne

Dessa två kilometer mjuk sand utgör den största och mest populära stranden i Carnac. Det är en vacker stad nära Morbihan-viken i regionen Bretagne.

La Grande Plage har anpassade faciliteter (duschar, toaletter) för rullstolsburna. De har också fiffiga flytande rullstolar att hyra. Om du beger dig dit under de populära månaderna juli och augusti, kommer de också att ha personal till hands för att hjälpa dig med bad i havet.

Förutom de rullstolsvänliga förmånerna har La Grande Plage även gratis parkering. Det är en blå flagga eko-strand, så det är lätt på din plånbok och på miljön.

Plus, när du är där, se till att äta de läckra lokala ostronen och kolla vad Carnac är känt för över hela världen. Dess rader av unika, gamla granitstenar — över 3.000 megaliter, för att vara exakt är fantastiska!

#4: Canet Plage, Canet-en-Roussillon

Om orter är din stil, är Canet Plage skyldig att vara en av Frankrikes finaste när det gäller tillgänglighet. Denna strand ligger inom en historisk-men-modern katalansk by, idealiskt beläget i södra Frankrike.

Där möter det glittrande Medelhavet de imponerande Pyrenéerna. Stranden gör en fantastisk dagsutflykt från de närliggande regionala eller nationalparker i Pyrenéerna — eller vice versa!

Canet Plage är en del av Canet-en-Roussillon, som har över 9 km fantastiska stränder. Nära staden Perpignan och den spanska gränsen, gör det också ett perfekt stopp på en resväg med flera länder.

Strandvärdiga rullstolar finns gratis här, och stranden har också badvaktshjälp tillgänglig. Om du behöver hjälp att komma in i stolen eller med något annat.

Från trottoaren strandpromenaden, det finns tre ramper eller accesspunkter som leder ner till nivån av sanden. En bekväm gångväg gjord av Mobi-Mat – ett speciellt, ADA-godkänt material för enkel wheeling – sträcker ut längs sanden och leder ända ner till havet.

Handspets

Rullstolsanpassade Handiplage stränder finns runt om i Frankrike. Oavsett om du letar efter något historiskt som stränderna i Normandie, i närheten av vackra ekologiska underverk som stränderna i Carnac och Canet-en-Roussillon, eller en strand i en stor turiststad som Nice, det finns ett tillgängligt alternativ där ute.

Annan nyttig reseinformation

Andra underbara resmål och stränder i Europa

Vi erbjuder en £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment