Äldre Resenärer Belfast Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Florens Geografi Italien London Resetips Säsong Storbritannien Underhållning Vintern Yngre resenärer

Handikappanpassade Vinteraktiviteter i Europa | Handiscover

Handiscover
Big Ben and Westminster bridge on a cold winter night with falling snow, London, United Kingdom

Roliga och lättillgängliga vinteraktiviteter i Europa

Vintern är en bra tid för att resa i Europa. Inte bara är det mindre trångt, men du behöver inte sträcka din budget för att ha en fantastisk tid. Här är våra tips om tillgängliga och handikappvänliga stadsaktiviteter under de kallare månaderna.

1. Njut av fantastiska London

London är vår nummer 1 plocka! Denna levande och mångsidiga europeiska huvudstad har så många ikoniska platser att besöka och attraktioner att erbjuda. London är underbar i alla tider på året, men vintern lägger till några magiska charm till denna livliga stad! Kolla in våra guide för några användbara tips om hur man bäst tar sig runt med rullstol.

Hyde Parks vinterunderland

Om du vill lysa upp din julstämning, gör ett besök på Winter Wonderland i Hyde Park, njut av nöjesfältsturer, ha lite traditionella julgodsaker – som pepparkakor och varm choklad, ha kul i jultiskt karaoke eller bara låta dig charmas av magiska belysningar och dekorationer. Winter Wonderland är rullstolsvänligt. Ändå är att informera personalen om dina behov i förväg rekommenderas starkt. För fler tips, kolla in vår guide Överlämning.

Greenwich

Greenwich är en perfekt plats för mysiga, avslappnade vandringar – det erbjuder inte bara spektakulära byggnader, romantisk atmosfär utan har också en härlig marknad. Det säljer en hel del unika hantverk. Det är trevligt att besöka även på vintern tid – marknaden ligger under taket. Rymlig nog för rullstolsanvändare.

Julshopping

Gå på en shoppingrunda! London är ett berömt shoppingmål. Vintern gör shoppingen ännu mer spännande med alla de fantastiskt inredda shop’s-fönstren och SALES!

Var kan man bo: Tillgängligt boende i London

Bra och tillgänglig London-upplevelse börjar från det bekväma, fullt tillgängliga boendet. Här, på Överlämning, vi hjälper dig med det! Här är några exempel på våra handikappvänliga boenden för dig i London.

För mer boende i London, klicka här!

2. Bli mysig i Belfast

Den irländska semesterandan är verkligen oemotståndlig och vintertid i Belfast erbjuder något för alla. Här är tre tillgänglighetsvänliga aktiviteter i staden under de kallare månaderna. Kolla in våra Handiscover för tips om hur du tar dig fram under din vistelse.

En julmarknad för foodie

Belfast julmarknad erbjuder aptitretande mat från hela världen. Bortsett från europeiska godsaker som tysk öl, spansk paella och läckra holländska mini-pannkakor kan du få en chans att smaka alligator, känguru och vildsvin i jul!

“Denna mat-packade marknaden är säker på att erbjuda något som kommer att kittla dina smaklökar.”

Påslagen av Belfast julbelysning

Var med i den festliga nedräkningen! Den årliga påslagen av Belfast julbelysning är en glad händelse med musik, shower och roligt innan du slår på dekorativa ljus i stadens centrum.

Satsa på traditionellt Afternoon tea

Efter en lång dag njuter av staden, vad är bättre än en mugg varmt te och nybakade bakverk och smörgåsar? Belfast erbjuder massor av mysiga kaféer för din minnesvärda eftermiddagsteupplevelse. Det är dock alltid bäst att ringa i förväg för att se till att ett café uppfyller dina tillgänglighetsbehov.

Övernattning: Tillgängligt boende i Belfast

Vi hjälper dig att hitta det bästa tillgängliga boendet med funktioner som baseras på dina mobilitetsbehov. Här är några handplockade exempel på våra handikappvänliga boenden för dig i Belfast.

För mer boende i Belfast, klicka här!

 

3. Upptäck din inre konstälskare i Florens

Med viss planering kan Florens vara ett bra och tillgängligt semestermål. Vintern är den perfekta tiden att utforska den rika florentinska kulturen och traditionen.

Glöm inte att kolla in vår Handiscover för information om hur du tar dig runt under din vistelse.

Upplev Nötknäpparen i Pergola Theatre

Den 23:erd av december varje år, den vackra Pergola teatern värd balett av Nötknäpparen i Florens. Förbered dig på en spektakulär kväll som kommer att få dig i sann julstämning! Tänk på att det är nödvändigt att varna teatern i förväg om du är rullstolsanvändare, så att personalen skulle lämna tillräckligt med utrymme för en rullstol.

Se da Vincis verk i Uffizi-galleriet

Uffizigalleriet låter dig utforska konstverken av ikoner som Leonardo Da Vinci, Caravaggio, Botticelli och Michelangelo på nära håll. Se världskända målningar, skulpturer och arkitekturer i denna historiska 1500Th-sekelbygge. Galleri är fullt tillgänglig, besökare hittar hissar samt tillgängliga badrum där.

“Florens är magisk på vintern. Staden är inredd i rött och grönt med blinkande fyller gatorna.”

Njut av traditionell varm choklad

Den söta drycken har varit en del av den florentinska traditionen sedan den först dök upp vid Medici domstolen i 16:e Århundradet. Snart blev drycken en morgonritual bland aristokraterna i Florens. Idag är staden full av historiska barer där du fortfarande kan serveras den mest utsökta, ångande kopp choklad.

Var du bor: Tillgängligt boende i Florens

Handiscover, hjälper vi dig att hitta det bästa tillgängliga boendet baserat på dina mobilitetsbehov. Här finns exempel på våra handikappvänliga boenden för dig i Florens.

För mer boende i Florens, klicka här!

Behöver du mer inspiration?

Kolla in vår guide till Tillgängliga semestermål för vintersol för fler tips om handikappvänliga platser med rullstolsanpassat boende i närheten!

Om författaren:

Emma är frilansskribent och road trip-entusiast. Genom sitt arbete hoppas hon kunna inspirera fler människor att njuta av världen på sina egna villkor.

Add Comment

Click here to post a comment