Äldre Resenärer BigBen BuckinghamPalace Demografiska Familj med barn Geografi Hösten London LondonÖga Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Våren Vintern Yngre resenärer

Ta sig runt i London i rullstol: Tillgängliga taxibilar, bussar och tåg

Handiscover
Bästa tipsen gällande rullstolsanpassade transporter i London och ta sig runt för alla resenär med särskilda rörlighetsbehov.

Rullstolsanpassad transport i London

London Eye
London Öga

London är en otvetydigt tidlös stad. När du tänker på London, kanske du tänker på Buckingham Palace, de berömda upptagna shoppingdistrikten och smuttar på te vid middagstid.

Jag måste erkänna att jag var nervös över min förmåga att komma runt denna gamla världen stad, men är glad att rapportera denna brittiska lokalen erbjuder många tillgängliga alternativ.

Här är några av de bästa tipsen om rullstolsanpassade transporter i London och ta sig runt London för rullstolsanvändare eller resenär med särskilda behov av rörlighet.

Genom att använda dessa pekare, kan du skapa en rik och givande semester fylld med underbara minnen i många år framöver.

Samtidigt som du letar efter de bästa resealternativen som passar dig, varför inte göra din vistelse ännu enklare genom att boka ditt tillgängliga boende i centrum av staden. Bläddra i Handiscover’s Central London tillgängliga listor nu!

Rullande Om

En trevlig dag kan man till största delen ta sig igenom London med rullstol. För att undvika långvarig regniga dagar, de bästa tiderna att besöka är under sommar och höstmånader.

Eftersom London genomgick betydande återuppbyggnadsinsatser efter kriget, var jag glad att hitta mestadels platta och breda trottoarer.

I själva verket finns det mycket få kullerstensstensläggare kvar i staden, vilket gjorde touring med rullstol ett riktigt bekvämt alternativ för mig. Inte bara är trottoarerna i god form, de flesta av gatan korsningar har trottoarkanter nedskärningar för rullstolsanvändare.

Till skillnad från många andra europeiska destinationer, majoriteten av turistattraktioner i London är tillgängliga. Jag hade en chans att besöka många museer under hela min vistelse och alla av dem hade en rullstolsanpassad entré.

I Themsen-området kan du till och med prova på fiske med speciella plattformar byggda för rullstolsanvändare. Även Westminster Abbey, tillsammans med flera andra kyrkor och historiska byggnader, hade rullstolsramper och några hade lyft också.

Det fanns några otillgängliga områden inom klostret så entréavgiften är gratis för rullstolsanvändare. Det är inte så illa – särskilt om du reser på en budget!

Med alla mina resor i hela staden, fann jag mig glupsk och redo att ta några grub. Jag bestämde mig för att vinkla för några ständigt berömda Fish ‘n Chips. Oroa dig inte, med hjälp av Assist-Mi,kunde jag hitta topprankade restauranger med tillgängliga sittplatser och toaletter.

Dessutom kan denna APP en användare att kontakta ett företag i förväg, begära hjälp och få bekräftelse av assistansförfrågningar.

Tillgängliga taxibilar

wheelchair accessible transportation in london

Alla taxibilar i London är tillgängliga, men London Black Taxis är bäst för rullstolsanvändare eller de med rörlighetsbehov.

Först, förarna av denna flotta genomgår omfattande säkerhetskontroller och lära staden layout för att passera noggranna körprov.

För det andra har dessa taxibilar komfort och lätthet i åtanke för både manuella och makt rullstolsanvändare som mig.

Jag kunde stanna kvar i min stol och använda den elektroniska rampen för att gå ombord på denna taxi. Dessutom är dörröppningarna extra höga, så jag kunde gå ombord i min rullstol utan att behöva contort min överkropp bara för att ta en tur.

En annan särskiljande funktion var den roomy interiör, som tillät min rullstol att spännas fast på ett säkert men var också bekväm att starta upp. Jag njöt av att kunna ta in alla sevärdheter när vi reste från punkt A till punkt B.

Jag hittade också London Black Taxis ganska lätt att komma från trottoarer eller gathörn. Men det fanns tillfällen jag ville boka min taxi i förväg, särskilt de dagar jag besökte Westminster Abbey och Themsen. Detta var lätt åstadkoms genom att ringa +0871 871 8710

Vill du vara mitt i några fantastiska upplevelser som The London Eye? Bläddra Handiscover’s London tillgängliga listor nu!

Bussar

Big Ben and Westminster Bridge
Big Ben och Westminster Bridge

Jag rekommenderar starkt att göra dina läxor i förväg genom att studera busslinjer online innan din resa till London.

Transport till London ger kartor busslinje, information om rullstolsvänliga busstationer, och många tips som hjälpte mig oerhört före min ankomst till staden Big Ben.

Jag lärde mig också att ett bussystem är en budgetvänlig reseform. Det tillkommer ingen avgift för rullstolsburna.

Tyvärr finns det några rullstolar som inte kommer att resa bra på Londons busssystem. Genom förplanering, kunde jag ta reda på detta innan du försöker ta en buss. Den Resa Mentoring Service är en gratis tjänst som är ganska lätt att använda.

Allt jag behövde göra var att ringa ett telefonsamtal, svara på några frågor, och de kunde kontrollera att min rullstolsmodell var okej för bussresor.

Bussarna har förmågan att “knäböja”, vilket sänker bussen till trottoarkanten. Som jag lärde mig, bussarna har 2 dörrar. Ytterdörren är för icke-rullstolsresenärer och mittdörren är speciellt för rullstolsanvändare och folk med andra rörlighetsbehov.

Denna hjälpsamma tips tillät mig att placera mig på gatan så jag var mycket närmare mittdörren. När en buss stannar, kommer föraren först att öppna ytterdörren och låta alla icke-rullstolspassagerare att gå ombord.

När de får i säten, öppnar föraren sedan mittdörren som har en utdragbar ramp. Väl inne blev jag glatt överraskad över att hitta ett särskilt område för att parkera min rullstol.

När jag var redo att gå av bussen, tryckte jag rullstolsknappen vid mittdörren, som skickade en varning till föraren att jag var redo att avsluta.

När bussen stannade använde föraren samma metod för att gå ut som ombordstigning – dvs Alla passagerare går ut via ytterdörren först, sedan öppnas mittdörren, rampen sträcker sig och av gick jag.

Allt som allt, jag hittade busssystemet gav mig möjlighet att resa självständigt i hela London med en hel del lätthet.

Nedan finns några topp Accessible Boenden i London. Tveka inte att planera din sommarsemester med Handiscover.

Tåg

wheelchair accessible transportation in london
Westminster Station

Londons tunnelbana, känd som Tube, erbjuder mer än 60 steg-fria plattformar för rullstolsanvändare.

Det har utökat sina tillgängliga funktioner för att inte bara stödja rullstolsanvändare utan också de med ljud och visuella särskilda behov. Men många av stationerna har trappor eller rulltrappor för att nå dem. När jag jämförde de stegfria stationerna med min dagliga resplan bestämde jag mig för att avstå från tunnelbanan vid detta besök i London.

För de platser och attraktioner som jag ville se, jag hittade Overground Tåg och Docklands Light Railway (DLR) vara de mest bekväma alternativen.

Overground-tågtrafiken kräver fortfarande en hel del vidarebeaktningsplanering för att lokalisera stationerna med stegfri tillgång.

En resurs som tillät mig att skapa plan-ahead lathundar är National Rail Förfrågningar webbplats. För närvarande finns det 43 stationer med stegfri tillgång från gatan till plattformen. 5 stationer toppen min lista, både för bekvämlighet och lätthet. De är Dalston Junction, Haggerston, Hoxton, Shoreditch High Street och Canada Water stationer.

Docklands Light Railway påminner mig om den gamla throwback filmen, Tillbaka till framtiden. Dessa förarlösa tåg inte bara göra din fantasi springa vild men är också fullt tillgängliga.

Järnvägen går genom hjärtat av staden och in i östra London. Alla stationer erbjuder lift- eller rampåtkomst till plattformarna och en ganska jämn yta för att komma in i tåget.

En viktig punkt att notera är att det finns en 3-tums lucka mellan plattformskanten och tåget. Det finns också en 2-tums steg upp eller ner få på och av tåget.

Jag fann detta lätt att manövrera med en elrullstol men det kan kräva följeslagare stöd för dem som använder vandrare eller manuella rullstolar.

Ett bekvämt sätt att betala för tåg och DLR biljettpriser är Oyster kortet. Du kan köpa dessa “pay as you go” kort på alla Overground stationer. De är också på flera Visitor’s Centers, och på återförsäljare i hela London.

Du kan också hantera ditt kort och medel online eller genom en lättanvänd APP. Det bästa för mig är dessa kort täcker biljettpriser på både Docklands Light Railway och TFL: s Overground tågsystem.

Jag behövde aldrig oroa mig för hur jag skulle betala. Det fanns dagar jag använde järnvägssystemen i stor utsträckning och dessa kort hjälpte cap kostnaden för resor. En annan kostnadsmedveten vinst ur min synvinkel!

Sammanfattningsvis fann jag London vara förvånansvärt tillgänglig. Jag njöt särskilt rullande om och upptäcka den egendomliga sidan av London som bara kan hittas genom att utforska nära och personliga.

Det fanns dock flera attraktioner på min måste-se önskelista som krävde ytterligare transportmetoder. Genom att använda de många tillgängliga, online-resurser för att planera framåt, fann jag reser omkring via taxi, buss och järnvägssystemet vara en lika spännande och spännande upplevelse!

Underbart tillgängligt boende i London

Att resa till London är en trevlig idé för din semester! När du förbereder din helg där, kolla in några vackra egenskaper som erbjuds av Överlämning! Klicka på följande bilder för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten! För personlig support, tveka inte att kontakta dem via e-post: booking@handiscover.com eller i telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

 

Bläddra bland våra bästa London guider

Annan nyttig reseinformation

Andra populära resmål i Storbritannien och runt om i världen!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

 

Add Comment

Click here to post a comment