Comunity

Storbritanniens Vårdare Vecka 2016 fira alla Vårdare stort arbete

Handiscover

Vårdare kallas ibland okända hjältar och från min erfarenhet måste jag hålla med. Enligt folkräkningen 2011 finns det 6,5 miljoner obetalda vårdare över hela Storbritannien. Varje år 2 miljoner människor blir vårdare och 2008, efter min pappa hade en stroke, blev min mamma en av dem. Hon gör ett helt fantastiskt jobb och gör att det ser lätt ….

Men jag vet att det är definitivt inte lätt och sanningen är vissa dagar är det en ned-höger kamp och ansträngande. Ganska länge efter hans stroke, skulle folk fråga efter pappa, men inte riktigt fråga hur mamma gjorde. Sedan var det ett skift, började folk att erkänna hur vara pappas vårdare påverkade mamma. Nu “hur är de” fråga ställs efter dem båda och de flesta veckor någon kommer att passera en kommentar om hur väl de tror att hon klarar. Jag vet att hon uppskattar att folk känner igen den vård hon bryr sig om.

Vårdare Vecka verkar en passande tid att erkänna alla vårdare där ute som erbjuder otroligt stöd till sina nära och kära, vare sig det är några timmar i veckan eller dygnet runt. En carers uk rapport säger oss att 3 av 5 av oss kommer att vara vårdare under vår livstid, så erkännandet måste börja nu.

Om du är intresserad av jobb inom omsorgsarbete, besök: https://uk.jooble.org/jobs-care-work

För att fira de vårdare vi erbjuder en rabatt Kupong som ska användas vid bokning på Handiscover:

Add Comment

Click here to post a comment