Resmål

Stor tid i trendiga och ganska tillgänglig Biarritz

Vilken fantastisk tid vår familj hade i trendiga och tillgängliga Biarritz

När i sydvästra Frankrike, missa inte den vackra Baskien och dess symboliska tillgängliga och trendiga Biarritz.

Biarritz blev känd först för Napoleon Bonaparte som kom dit på 1700-talet för några fina Spabehandlingar! Denna populära kuststad är nu en dag också känd för sina vackra stränder och bra restauranger och shopping.

Biarritz är också känd för att surfa eftersom det var några Biarrots (Biarritz medborgare) som förde sporten till Frankrike på 60-talet. Nu är det även hem till Handisurf den franska föreningen som främjar och hjälper människor med fysiska funktionshinder att njuta av Surfing. Kontakta dem om du har något funktionshinder och vill njuta av den söta sommar vågor! Och om du vill bli förvånad över vad Handisurfers gör, kom och kolla franska mästerskapet den 17 oktober i Biarritz.

Vet du att surfa och spendera tid i havet rekommenderas starkt för barn med cystisk fibros eftersom det hjälper lungorna?
Så ingen ursäkt nu: Låt oss surfa!

Mat

Det är bara en av de bästa med Biarritz. Ät bra lokal mat på våra vänner till Bar Jean, tapas på eller frukost på Le Comptoir du Foie Gras, eller stora Hamburgare på CAB. Ännu bättre göra din egen shopping på Les Halles, öppet 7 dagar per vecka för läckra lokala produkter, grönsaker, fisk, kött, ost!

Tillgänglighet

Staden Biarritz investerar mycket i tillgänglighet och alla gratis bussar som kryssning staden är utrustade med ramper och tar dig direkt till stranden. Om du har en bil finns det en hel del Handikapp parkeringsplatser men i allmänhet inte alltid bredare än vanliga, så med hjälp av bussen är ärligt talat det bästa alternativet vi kände.

Längre söderut från Biarritz, kan du också njuta av lugnare hav i Hendaye med sin mycket tillgängliga Handiplage precis vid norra änden av stranden. Med särskild tillgänglig parkering, strandramp och strandanpassade rullstolar kan vem som helst ta ett dopp i en trygg och säker miljö. Extra hjälp ges även om du behöver.

Observera att även Biarritz erbjuder en Handiplage på Plage de la Milady.

Add Comment

Click here to post a comment