Brasilien Bulgarien Comunity Demografiska Geografi Japan Människor Mongoliet Podcast Resetips Rio de Janeiro Säsong Sommaren Storbritannien Våren Yngre resenärer

Poddsändning: Paralympiska Judoka

Jack Hodgson, Paralympic Judoka

Podcast Episode 08: Jack Hodgson, Paralympiska Judoka

Paralympiska Judoka, Jack Hodgson, föddes med Usher syndrom – en sällsynt ärftligt tillstånd som har lämnat Jack djupt döv under större delen av sitt liv. Sedan 12 års ålder har haft tunnelseende storleken på en 5p bit. Men nu en Worlds silvermedaljör och paralympiska, jack tränar heltid på den brittiska Judo Centre of Excellence tillsammans Judokas från de olympiska och paralympiska program. Nyligen har Jack examen från University of Wolverhampton med en examen i Sports Coaching Practice. Trots de utmaningar Jack står inför med sitt funktionshinder har han kunnat uppnå dessa mål vid sidan av sina åtaganden som en heltid idrottsman.

Paralympic Judoka, Jack Hodgson

Ett exotiskt reseminne

De mest exotiska platser Jack har rest till är Brasilien, Japan, Mongoliet och Uzbekistan. På en resa till Mongoliet hade Jack boende bokat i Ulaanbaatar. Men när han, hans tränare och lagkamrater anlände till flygplatsen guiden sa att de inte skulle till sina hotell i staden. Istället fick de på en buss och fördes förbi Ulaanbaatar och djupt in i Gobiöknen. Kort om några nedgångna städer och byar, det fanns ingenting där ute. De hamnade slutligen på en utväg i mitten av Gobi och leddes till sina rum som var dessa enorma mongoliska stil tält, känd som jurter. Det fanns inga människor runt, bara öken och några hästar roaming runt. Strax innan de skulle gå och lägga sig fick Jack höra av guiden att det fanns några björnar strax över kullen. Jack och hans team tillbringade två veckor i den mongoliska öknen och det är en av hans mest oförglömliga reseminnen.

 

Få perspektiv

Jack anser att resor är oerhört viktigt för psykisk hälsa, att utvecklas som person och för allmänt välbefinnande. Att gå ut för att se olika platser och kulturer ger dig ett bredare spektrum av kunskap. Han tror att du kan reflektera över olika kulturers erfarenheter och relatera det till din vardag. Genom att se hur lite vissa människor har jämfört med vad vi har lär oss att inte ta våra liv för givet och att inse hur privilegierade vi verkligen är. Jack tror att vi kan bredda våra tänkesätt som gör det möjligt för oss att titta på saker med en tydligare bild.

Jack Hodgson With Teammates Including Jono Drane & Chris Skelley

Resor Gone Awry

En särskild reseupplevelse Jack berättar är en resa till Bulgarien. Jack och hans flickvän, Becca, gick genom en smal kullerstensgata med butiker på båda sidor. Becca tittade på smycken på ena sidan av gatan och Jack gick över till någon som såg ut som hans flickvän tittar in i en smycken butik och lutade sig på axlarna. En slumpmässig dam vände sig om och stirrade på Jack och sedan hör han Becca ropa, “Jack, jag är här borta”. Damen visade sig vara en kvinna i över dubbelt sin flickväns ålder.

 

Funktionshindrade Resor

Jack anser sig ganska oberoende, så när det gäller hans funktionshinder och göra förberedelser resa, han oftast bara reser med sin flickvän som kan hjälpa honom. Eftersom det finns idrottare med olika typer av synnedsättningar i Jacks judolag är tränaren i allmänhet ansvarig för lagets researrangemang.

Jack är mest stolt över att delta i paralympiska spelen i Rio 2016. Han förväntade sig inte att ens göra laget, men han vann några konkurrenskraftiga matcher och hamnade 3: a i världen.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment