Australien Brasilien Comunity Demografiska Geografi Kina Människor Podcast Resetips Rio de Janeiro Säsong Sommaren StoraWallOfChina Storbritannien Yngre resenärer

Podcast: Trotsar oddsen för rullstolsresor

Defying The Off, With Louise Hunt

Podcast Episode 02: Trotsa oddsen, med Louise Hunt

Louise Hunt är en brittisk paralympiska tennisspelare, idrottsman mentor, motiverande talare och rullstolsanvändare. Louise föddes med ett funktionshinder som kallas Spina Bifida som är en ofullständig stängning av ryggraden och membran runt ryggmärgen vilket resulterar i liten rörelse i hennes nedre extremiteter. Louise har suttit i rullstol i hela sitt liv.

Passion leder till en karriär

Vid 5 års ålder började Louise delta i många sporter, simning, basket, fäktning och hon hade också stora intressen i RullstolStennis. Hon insåg snart att detta var hennes verkliga passion. Louise tävlade i sina första paralympiska spel i London 2012 som alltid har varit en dröm för henne. Louise tävlade också i Paralympiska spelen i Rio 2016 och kvalade in på sin högsta ranking någonsin hittills på plats 10 i världen.

Defying The Odds, With Louise Hunt
Brittisk paralympiska tennisspelare, Louise Hunt

 

Vid sidan av sin idrottskarriär arbetar Louise också som idrottsmentor och motivationstalare, delar med sig av sina berättelser och erfarenheter med många olika människor och uppmuntrar andra rullstolsanvändare att uppfylla sin potential och följa sina drömmar.

Reseupplevelser

Från att besöka unika och exotiska platser som Brasilien och Australien Louise anser att resor är en oerhört värdefull form av utbildning och att möjligheten att uppleva och lära av sina resor har format hennes liv. Hon tror att möjligheterna att växa, lära och upptäcka är oändliga. Inte bara det, men mängden människor som hon har träffat från olika samhällsskikt och de relationer som bildas av dessa erfarenheter är det som gör resandet så värdefullt.

Louise är mer spontan när det gäller att resa. Även om hon som rullstolsanvändare anser att det är viktigt att förplanera innan en resa, brukar hon vilja slutföra sina arrangemang när hon anländer till sin destination. Det finns dock saker som du inte kan lämna till sista minuten. Louise råder rullstolsburna att boka assistans i förväg när det gäller flyg och andra transportformer. Louise kan inte gå alls, därför behöver hon hjälp när hon kommer till sin plats i ett plan och hon kräver också hotell med full rullstolstillgänglighet. Men saker inte alltid gå din väg och det bästa råd att planera för en resa är att förvänta sig att problem uppstår. Av sina egna erfarenheter vet Louise att även om det kan vara svårt och frustrerande, det finns alltid ett sätt att komma runt dessa hinder.

 

“Genom att trotsa oddsen gjorde jag några av de mest oförglömliga reseminnen.”

 

En av Louises mest oförglömliga upplevelser var när hon besökte Kinesiska muren. Eftersom muren inte är rullstolsanpassad, var alla berättade för henne att hon inte skulle kunna göra det till toppen. Men genom att hitta platsen med minst mängd trappor och med hjälp av några turister kunde hon trotsa oddsen och komma till toppen av muren. Genom att trotsa oddsen för vad folk förväntade sig av henne, kunde Louise uppleva en av hennes mest oförglömliga stunder i hennes liv.

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment