Comunity Demografiska Geografi Människor Podcast Resetips Säsong Skottland Sommaren Storbritannien Triumfbågen Usa Våren Yngre resenärer

Podcast: Rullstolen Turist

Podcast With The Wheelchair Tourist

Podcast Episode 12: Tobias Binder, Rullstolen Turist

Veckans gäst är Tobias Binder AKA Rullstolsturist. Tobias föddes för tidigt vilket orsakade hans tetraplegi. Han har alltid varit ivrig att resa till nya platser, träffa nya människor och att helt enkelt leva ett “normalt” liv. I tonåren blev han kär i amerikansk och brittisk kultur. Han har rest till USA och Storbritannien flera gånger. En huvudorsak till att besöka dessa länder är temaparkerna. Tobias har funnit att en hel del amerikanska och brittiska nöjesparker (och naturligtvis rider) är ganska tillgängliga.

Gnistan i tanken på en resa, hela planeringsprocessen och hur en idé utvecklas till en upplevelse är det som inspirerar honom. Att resa är viktigt för Tobias. Han älskar att komma undan, se nya saker, uppleva nya platser – och trots allt kommer tillbaka hem med massor av nya intryck ger honom energi för vardagen. Tobias delar med sig av sina erfarenheter via sitt sociala mediehandtag och blogg som heter Rullstolsturist. Han hoppas kunna inspirera andra rullstolsanvändare att gå ut och utforska världen själva.

 

Tobias Wheelchair Planking In The UK

Att växa upp med fullt kompetenta människor

Tobias föddes för tidigt vilket orsakade hans tetraplegi. Därför har han suttit i rullstol hela sitt liv. Tobias anser att det är normalt för honom i motsats till någon som utvecklar ett funktionshinder senare i livet. Han har lärt sig att leva i en rullstol från början av sitt liv och som ett resultat, är helt bra med det.

Tobias föddes på 80-talet när inkludering och tillgänglighet sällan talades om. Trots detta Tobias fortfarande gick till en normal skola och var runt fullt fungerande barn växer upp. Om det inte vore för stöd från sina föräldrar och lärare, tror Tobias att han skulle ha gått i en särskola. På grund av att han växte upp i denna miljö såg Tobias aldrig sig själv som någon som var handikappad och någon som inte kunde göra vissa saker på grund av sin tetraplegi. Bortsett från vissa sporter, var Toby inblandad i alla aktiviteter alla hans vänner var.

 

Tobias Wheelchair Planking in Amsterdam

Resor Skriva

Tobys lillasyster var den som uppmuntrade honom att börja skriva om sina resor. Toby skulle beskriva för människor hans resor och deras svar skulle vara en av förvåning. Toby tyckte alltid att det han gjorde var normalt, men han insåg att han hade en chans att berätta sin historia och inspirera andra. Hans första mål var att dela sina erfarenheter med andra resor med och utan funktionshinder. Han ville bryta stigmatiseringen och visa att det är normalt att resa med ett funktionshinder. Han fann att människor utan funktionshinder fann det så inspirerande att det tvingade dem att vilja göra mer med sina liv och resor.

 

Tobias in Japan

Reseupplevelser

För några år sedan reste Tobias och hans pojkvän till Paris. De gick upp triumfbågen, med sin pojkvän lyfta honom uppför trappan. Eftersom trappan var så smal de lämnade märken på det historiska monumentet, men det var värt det. En annan fantastisk reseupplevelse för Toby var vandring genom Glencoe i Skottland. Han kunde göra detta genom att använda en swiss-Trac, ett elektriskt tillägg som kan fästas på din rullstol. Det gör att rullstolsanvändare att övervinna avsatser och andra hinder utan att välta.

Toby s råd för rullstolsanvändare som funderar på att resa är att bara göra det. Han tror att det alltid finns ett sätt att komma till de platser och det finns alltid sätt att övervinna problem som kan uppstå. Under sina resor har Toby stött på så många vänliga människor som har erbjudit sig att hjälpa till. Han råder också resenärer att inte överplanera sin resa. Det är bra att ha någon form av plan och resväg, men detta kan resultera i ett stramt schema som orsakar stress och krångel.

 

Tobias Wheelchair Planking Under A Tree

Plus 90 Grader

På en resa till Perth, Australien 2010, var Toby på stranden i solen när hans vänner bestämde sig för att vända honom på ryggen. Toby tyckte att detta var coolt och något som kunde imiteras av andra rullstolsanvändare. Detta blev snart en vanlig bild på Tobys Instagram och så föddes rullstolsburen.

Toby är mest stolt över sin egen tillväxt han har gått igenom de senaste åren. Den första delen av sitt liv såg han inte sig själv som någon med funktionshinder. Han accepterade det faktum att det var i rullstol, men bortsett från det, han var som alla andra. Men under de senaste åren har han verkligen börjat uppmärksamma vem han är som person och det faktum att han har ett funktionshinder. Han är nu stolt över att kunna säga att han är handikappad och att han är helt okej med det.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment