Comunity Demografiska Geografi Människor Nederländerna Podcast Resetips Säsong Skandinavien Sommaren Usa Våren Yngre resenärer

Podcast: Rullstol Road Trippers

Wheelchair Road Trippers

Podcast Episode 11: Niek & Leanne, Rullstol Road Trippers

Niek och Leanne är ett ungt par från Nederländerna. 2015 hamnade Niek i rullstol på grund av cancer i ryggmärgen. Den andra metastasering i ryggen svällde upp så mycket att det orsakade skador på nervsystemet och resulterade i paraplegi. Trots de enorma hinder det unga paret har haft att möta, de är fast beslutna att fortsätta njuta av det normala saker i livet. De är fast beslutna att visa vad som fortfarande är möjligt genom sina sociala medier handtag Take it Laesie, som dokumenterar livet för det unga paret inleder camping och äventyr road trip över hela världen. Deras mål genom att dela sina äventyr på nätet är att motivera och inspirera människor, och även att ge lämpliga tips och råd om att resa med paraplegi.

 

Wheelchair Road Trippers

Att vara positiv

Innan ryggmärgsskadan åkte Niek på road trips liknande de han gör nu med Park och Party. Han tyckte alltid att det var en så bra tid att resa med människor och hjälpa varandra. Niek fick sedan cancer en andra gång och från han slutligen förlorat funktionen av hans ben och krävde användning av en rullstol. Efter cancer bestämde sig Niek och Leanne för att fortsätta åka på dessa vägresor med organisationen Park and Party och dokumenterade sina äventyr på sina sociala medier-konton. De var förvirrade över hur förvånade människor var när de gick på dessa äventyr. De ville att folk skulle veta att det fortfarande var möjligt för någon i rullstol.

Genom sina äventyr har de kunnat få kontakt med andra rullstolsanvändare som har lärt dem att det finns många fler möjligheter som skidåkning och andra saker de kan göra för att utöka sina resor. Deras berättelser har nått längre än deras omedelbara fans expanderar ut till människor över hela världen, lära dem om möjligheterna. Under hela den enorma känslomässiga och fysiska kampen mot cancer och i slutändan blir en rullstolsanvändare, har Niek alltid varit positiv. Han visste alltid att han skulle ta sig igenom det liv som kastades på honom.

Wheelchair Road Trippers

 

Oförglömliga reseminnen

Några av deras senaste resor inkluderar road tripping genom Skandinavien och skidåkning i Österrike. De åkte också till södra Europa genom Italien och senare i år Niek planerar att lämna Leanne bakom och inleda en tre veckors road trip genom Amerika. En av deras mest minnesvärda resor är road tripping genom Norge. Landskapet och naturen är helt vacker. Det som gjorde det så speciellt var att det var den första resan de tog tillsammans efter cancer.

Vissa svårigheter de står inför när de reser är att behöva planera och förbereda sig mer noggrant. De måste vakna tidigt för att kunna utföra vardagliga uppgifter som alltid tar mycket längre tid för Niek än det gör för någon som inte kräver en rullstol. Niek har dock märkt att den utrustning som Niek kräver för resor blir mycket mer tillgänglig och vanlig i butikerna.

Wheelchair Road Trippers

 

Fritidsaktiviteter

Något paret verkligen vill engagera sig i i framtiden är motiverande talar. Men på grund av Nieks cancer, han har varit på en hel del smärtstillande och kände att han inte riktigt kunde vara i ögonblicket när man talar. Niek har arbetat som pilot för ett exoskelett med universitetet i Twente. För forskningsändamål har Niek testat ett exoskelett som är mekaniska armar och ben som gör det möjligt för honom att gå och röra sig utan rullstol.

Niek anser att det är viktigt att resa eftersom det gör honom lycklig. Att se saker och utforska nya platser, tror han, det är bra för ditt sinne. Det är också viktigt att göra bryta sig ur din komfortzon genom att göra saker du aldrig har gjort förut, uppleva nya kulturer och göra otroliga minnen i processen. Niek är mest stolt över de resor som de tar och den positiva inverkan de har på rullstolsanvändare genom att inspirera dem att göra egna resor. Leanne är mest stolt över sin syn på livet och möjligheter oavsett vad andra kan säga eller tro.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment