Brasilien Comunity Demografiska Dubai Geografi London Människor Podcast Resetips Säsong Sommaren Thailand Våren Yngre resenärer

Podcast: Rullstol Modell och inclusive mode Advocate

Podcast Episode 06: Samanta Bullock, Wheelchair Model And Inclusive Fashion Advocate

Podcast Episode 06: Samanta Bullock, Rullstol Modell och Inclusive Fashion Advocate

Samanta Bullock hade drömmar om att gå ner catwalken på London Fashion Week från en mycket ung ålder. Men tragiskt nog, efter att av misstag skjuta sig själv med sin fars hagelgevär vid 14 års ålder, fick Samanta veta att hon aldrig skulle gå igen. Hennes drömmar krossades. Samanta vände sedan sitt fokus till tennis och bli den bästa brasilianska spelade i rullstol, tävlar på Paralympics.

Under de senaste åren har Samanta förverkligat sina drömmar om modellering och fokuserar nu på att skapa sin egen klädkollektion. Efter att ha varit en rullstolsmodell från tidig ålder har Samanta alltid känt sig frustrerad över bristen på lyxiga kläder tillgängliga för funktionshindrade. Att arbeta som en förespråkare för inkludering inom modebranschen, har Samanta beslutat att gå samman med några av de mest innovativa framväxande designers att utveckla sitt varumärke, ‘SB’ – en unik linje av kläder som bygger på principen att “det handlar inte om att vara funktionshindrade, men om att känna sig vacker och bekväm medan i sittande ställning”.

Född i Brasilien, flyttade Samanta till London för 10 år sedan och har sedan dess ägnat sitt liv åt att förbättra livet för människor som lever med funktionshinder. Hon hoppas att hennes samling kommer att öppna människors sinnen och hjärtan.

“Vi måste ses för att existera”.

Samanta Bullock, Wheelchair Model On The Catwalk

 

Rullstol Modellering

Efter sin tenniskarriär kontaktades Samanta regelbundet av företag som bad henne att ta bilder för att sälja tennisstolar. Hon insåg att hon hade hittat sin nisch och möjlighet att bli modell som rullstolsanvändare. Samanta såg detta som en enorm möjlighet, att inte bara vara framgångsrik utan också att inspirera. På den tiden fanns det inga rullstolsmodeller eller någon som var funktionshindrade på catwalken. Samanta inspirerades initialt av tennis och designar de högra kläderna för rullstoltennis spelare att ha på sig. Hennes idé har sedan utvecklats till inkluderande mode där hennes kläder är utformade för att bäras av rullstolsanvändare att känna sig vacker och bekväm medan i sittande ställning.

Under flera år tidigare dikterade modeindustrin för konsumenten rätt kläder att bära. Men i många fall var detta inte lämpligt för rullstolsanvändare i sittande ställning och rullstolsanvändare var allmänt underrepresenterade i media och modevärlden. På senare tid har detta flyttats till där konsumenten är den som talar om för modebranschen vad de vill och vad som är lämpligt för dem. Samanta är en stor förespråkare för detta och ser det som en möjlighet för rullstolsanvändare att kämpa för sin rätt att ha kläder som är särskilt anpassade till dem.

Wheelchair Model Samanta Bullock

Livet i London i rullstol

Efter att ha bott i London under de senaste 10 åren, enligt Samanta, det finns så många saker för rullstolsanvändare att göra i staden. Gratis aktiviteter inkluderar att gå till museer, parker och shower. Samanta, som rullstolsanvändare, har tillgång till kollektivtrafiken och hon säger att den totala tillgänglighetsinfrastrukturen i London är stor.

Men är tillgängligheten till staden inte perfekt. Samanta säger att rullstolsburna måste vara medvetna om att en hel del tågplattformar inte är tillgängliga och att du måste boka 24 timmar i förväg. För att en rullstolsanvändare att resa på tunnelbanan i London är genom att gå till webbplatsen och ange “steg-fri tillgång” och det kommer att visa vilka rör plattformar har denna tillgänglighet. Detta eliminerar i sin tur spontana resor och är ett system som definitivt bör förbättras. Dessutom är bussarna i London tillgängliga, men varje buss rymmer endast för en rullstolsanvändare.

De svarta taxibilarna i London är alla tillgängliga och är ett bra sätt att ta sig runt i rullstol. Samanta säger att taxichaufförerna är mycket hjälpsamma och alltid är villiga att komma ut och hjälpa rullstolsburna in i hytten.

 

Favorit resmål

Som tidigare professionell tennisspelare och nu som modell har Samanta rest till många platser över hela världen. Ett av Samantas favoritresmål är Dubai. Staden är mycket tillgänglig för rullstolsburna, maten är stor och människorna är mycket vänliga. Fler av Samantas favoriter är Mexiko och Toronto som alla är hem för god mat och vänliga människor. En annan av Samantas favoriter är Thailand, det är inte särskilt tillgängligt, dock, vänlighet och viljan hos lokalbefolkningen att hjälpa till att göra upp för bristen på infrastruktur.

Samanta har märkt att attityden hos lokalbefolkningen i mer avlägsna platser som Thailand är mycket mer positiva än de större städer. Hon säger, i detta fall, skulle hon mycket hellre resa till en plats med mindre tillgänglighet om lokalbefolkningen har en mer positiv syn på rullstolsanvändare och är mer villiga att hjälpa till.

Fashion Advocate

Vikten av Resor

“När vårt sinne expanderar den aldrig kommer att återgå till sitt ursprungliga skick.”

Detta är en filosofi Samanta tror ringar sant när det gäller att uppleva olika kulturer, mat och människor. Vi har bara ett liv och om vi ska leva samma rutin, dag ut och dag in. Det finns inget sätt att lära och mogna som människor. Vi behöver utsätta oss för olika miljöer och situationer för att kunna få fler perspektiv på livet och för att förbättra vårt eget tänkande. Även om det bara är en kort resa, övervinna hinder och komma ut ur din komfortzon är mycket värt de erfarenheter som vunnits under resan.

 

Påverkan på inkluderande mode

Efter att ha fått höra att hon aldrig skulle gå igen för att modellera på catwalken på London Fashion Week är något Samanta är mycket stolt över. Numera är den ansträngning och mängd arbete hon har gett mot sitt modemärke och inkluderande mode, i allmänhet, något hon är oerhört stolt över. Att förse funktionshindrade samhället med bekväma och fashionabla universell design kläder med fokus på inkludering och gynna sittställning.

För mer information besök hennes hemsida!

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment