Brasilien Comunity Demografiska Geografi Japan Människor Mongoliet Podcast Resetips Rio de Janeiro SaoPaulo Säsong Sommaren Storbritannien Usa Yngre resenärer

Podcast: Resa med ett funktionshinder; Utan gränser

Paralympic Judoka Chris Skelley

Podcast Episode 01: Resa utan gränser, med Chris Skelley

Chris Skelley, en brittisk paralympisk judoutövare, tävlar i synskadade under 100kg division. Chris växte upp i Kingston upon Hull, England. Efter att ha lämnat skolan tog han ett jobb på ett lokalt garage, men märkte att hans syn försämrades. Han fick senare diagnosen okulär albinism. Funktionshinder orsakade Chris att sakta börja fokusera mer på sin judo och så småningom fördes in i Storbritannien synskadade team. Chris har rest runt i världen och fått otaliga erfarenheter och sett platser han trodde att han aldrig skulle få chansen att resa till.

Paralympic Judoka Chris Skelley
Paralympiska Judoka Chris Skelley

 

Belöningar av att resa

Chris har haft möjlighet att uppleva så många vackra platser som Mongoliet, Japan, Amerika och Rio de Janeiro. En upplevelse Chris berättar är att hoppa in i en främlings bil som de hade träffat bara två dagar före i ett farligt område i centrala Sao Paulo. De hade ingen aning om vart de skulle och de trodde att de skulle bli rånade eller slagna. De hamnade få tas för pizza och några av de bästa drycker de någonsin haft samtidigt få se kyrkor och andra historiska landmärken. Chris tror minnen som detta är det som gör resande värt det och så givande. Att vara utanför din komfortzon och uppleva saker du aldrig trodde att du skulle vara det som gör de bästa minnena.

 

“Det enda som begränsar dig är du. Var lite envis och gå för det.”

 

Genom att tävla som professionell judoka har Chris fått chansen att resa över hela världen. Vissa platser inkluderar ett antal exotiska platser såsom Brasilien som tillhör några av hans käraste resa minnen. Chris anser att ha ett funktionshinder inte bör vara en ursäkt för att inte resa som alla behöver för att se världen. Han uppmuntrar dem med funktionshinder att njuta av äventyret och att inte lyssna på dem med negativa åsikter som tror att personer med funktionshinder inte kan njuta av dessa saker i livet. Han är mest stolt över att göra saker som de flesta tror inte är möjliga.

 

Det är möjligt att resa även med gränser. Chris vill inte begränsas av sin synnedsättning, även om det kan vara lite svårare och ta lite mer planering för att komma till nästa destination, kan belöningen vara mycket mer än du tror.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

Add Comment

Click here to post a comment