Comunity Demografiska Geografi London Människor Podcast Resetips Storbritannien Yngre resenärer

Podcast: Övervinna hindren för ett funktionshinder

Paralympic Judoka Jonathan Drane

Podcast Episode 00: Förhandsvisning av The Handiscover Accessible Travel Chat med Jonathan Drane

Jonathan “Jono” Drane, född den 11 februari 1987, är en brittisk paralympisk judoutövare som tävlar i kategorin synskadade under 81 kg. 2014 tog han brons i Internationella blindsportförbundets judo-VM, och 2016 blev han uttagen att representera Storbritannien vid Paralympiska sommarspelen 2016 i Rio.

Att nå framgång

År 2011, efter en rutinmässig ögonkontroll, fick Jono diagnosen en degenerativ ögonsjukdom som påverkar den strukturella integriteten hos hornhinnan som ledde till försämringen av hans syn. Jono var tvungen att ge upp sitt arbete som egenföretagare VVS och värme ingenjör och beslutade att bedriva judo professionellt.

Paralympian Jonathan Drane

Men trots diagnosen och de många hinder som följde med ett funktionshinder, har han lyckats nå framgång som en paralympiska Judoka samtidigt reser världen gör det. Jonos framgångar har varierat från att ta brons i International Blind Sports Association Judo World Championships 2014 till att bli utvald att representera Storbritannien vid Paralympiska sommarspelen 2016 i Rio. Han har även tävlat i USA vid Blind Sports Association Judo World Championships 2015, där han var den enda brittiska konkurrenten som fick medalj i tävlingen.

“… drömmar kan uppfyllas oavsett vad livet kastar på dig.”

Inspirera dem med funktionshinder

Som någon med funktionshinder, Jono mål är att inspirera dem som har diagnostiserats med ett livsförändrande tillstånd. Han vill att alla ska veta att med en positiv mental attityd och engagemang dina drömmar kan uppfyllas oavsett vad livet kastar på dig. Han vill uppmuntra människor med funktionshinder att inte låta dessa hinder hindra dig från att förverkliga dina resedrömmar och att komma ut och ge sig ut på vägarna.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment