Comunity Demografiska Familj med barn Frankrike Geografi Karibien Människor Podcast Resetips Säsong Skandinavien Sommaren Sverige Sydafrika

Podcast: Livet som fadern till en rullstolsanvändare & Grundare av Handiscover

Sebastien Archambeaud, Life As The Father Of A Wheelchair User & Founder Of Handiscover

Podcast Episode 07: Sebastien Archambeaud, Livet som fadern till en rullstolsanvändare & grundare av Handiscover

Sebastien Archambeaud, grundare och VD för Handiscover, är en entreprenör, surfare, make och far som bor i Sverige. Att resa är en stor del av livet för Sebastien och hans familj. De är ständigt ute efter att undkomma kylan i norra Europa söker vågor och varmare väder. Sebastiens son, Teo, har dock en muskelsjukdom och kräver rullstol. Under hela sina resor insåg Sebastien och hans familj hur utmanande det var för dem att hitta boende anpassade till sin sons behov.

Sebastien startade företaget Handiscover för att ta itu med dessa särskilda utmaningar och för att hjälpa dem som står inför liknande svårigheter. Nu, tillsammans med en stor besättning av supportrar, ambassadörer och ett riktigt starkt team; Handiscover s syfte är att ge och göra det möjligt för miljarder människor som har någon form av funktionshinder, att upptäcka världen.

Sebastien And His Son Teo

En dramatisk livsstilsförändring

Sebastiens 14-årige son Teo har Duchennes muskeldystrofi, en muskelförtvining sjukdom. De upptäckte detta när han var 4 år gammal efter att han föll regelbundet och hade problem att köra. Som föräldrar var detta förödande nyheter. Nästa steg för familjen var att se vad de kunde göra, genom att träffa läkare och hitta rätt medicin och behandling för Teo.

Sebastien och hans familj insåg då att deras liv hade förändrats dramatiskt och de var tvungna att räkna ut hur de skulle gå vidare. De hade varit mycket aktiva och passionerade resenärer, Sebastien har surfat hela sitt liv när han reser till många destinationer. De ville dock fortsätta med detta och insåg att de var tvungna att ta hänsyn till Teo när de reste.

De största utmaningarna de stod inför, som de flesta av de funktionshindrade samhället står inför när de reser, var att hitta lämpligt boende som passade behoven hos deras son. De fann att det var svårt att hitta korrekt information som de kunde lita på. De fann också att människor, i allmänhet, inte visste vad den faktiska tillgängligheten betydde.

 

Sebastien And His Son TeoHandiscovers uppdrag

Med en bakgrund inom näringsliv och teknik funddrade Sebastien länge på hur han kunde använda sina resurser för att ha en positiv inverkan på världen genom att hjälpa personer med funktionsnedsättning, inklusive hans son, att förverkliga sina resedrömmar. Detta är visionen av Handiscover, för att underlätta funktionshindrade samfundet att upptäcka världen. Genom att erbjuda validerade tillgängliga boenden som gör det möjligt för deras användare att resa i fred.

Det första steget och huvudfokus för Handiscover är boendebokningssidan av verksamheten. Syftet med bokningssajten är att underlätta för rörelsehindrade samhället med möjlighet att välja och boka boende på Handiscover direkt. Dessa kan vara privata, professionella värdar och nu, hotell. Handiscover använder en algoritm och tillgänglighet frågeformulär som värdar måste svara som klassificerar deras egendom därefter.

Beroende på deras tillgänglighetsbehov kan användarna hitta boende som klassas för att passa deras krav och boka på ett bekvämt sätt med ett konkurrenskraftigt pris.

 

En kärlek till resor

Bor i Sverige och är halv franska och halv svenska, Sebastien gillar att tillbringa mycket tid i Frankrike besöker familj. Sydafrika har också en speciell plats i Sebastiens hjärta eftersom de får många möjligheter att spendera tid på att surfa och njuta av det varma vädret.

En destination som Teo, i synnerhet, verkligen älskar är Karibien. Han kan tillbringa timmar i vattnet, simning, snorkling och boogie ombordstigning. För alla med en rörelsehinder, att vara i vattnet ger en så stor känsla av frihet. Teo är fortfarande kunna gå och är en ganska bra simmare, upptäcka fisk och andra havet livet är något Teo verkligen åtnjuter.

Teo är extremt nyfiken när det gäller mat. Han gillar de flesta skaldjur, särskilt ostron. Han gillar dock att prova alla typer av mat, eftersom han inte vill missa något bra. På sin första resa till Karibien, en man som hade dykt för sjöborrar förde sin fångst till stranden (för dem som inte vet, sjöborrar är taggiga, korall-liknande havsdjur som kan vara extremt smärtsamt när trampade på). Så fort Teo såg att mannen åt sjöborren, var han bara tvungen att prova det.

 

Sebastien And His Son Teo

Vikten och utmaningarna med Resor

Sebastien och hans familj anser att det är viktigt att resa för att öppna upp sinnet, upptäcka nya kulturer, träffa nya människor och få eld på livet. Det är lätt att fastna i en självbelåten, depressiv och klagande stämning från den dagliga rutinen i arbete och hemliv. De kamper i samband med resor är det som gör det så intressant. Det är ett sätt att lära sig om livet och upptäcka vem du är som person.

Teos rörlighet är fortfarande ganska bra, så det finns inte så många utmaningar när det gäller att resa för Sebastien och hans familj. Det var dock processen för lärande och förståelse av vilken typ av tillgängliga resor i början som var den svåraste delen.

Ironiskt nog har Sebastien funnit att det är svårare för en rullstolsanvändare att navigera i större städer. Där det kan finnas tillgängliga faciliteter men människor på gatan är mindre benägna att hjälpa till. I motsats till mindre, mer avlägsna platser finns det mindre tillgängliga funktioner för rullstolsanvändare. Men främlingar är mer villiga att låna ut en hjälpande hand.

Sebastien tror starkt på att försvara Teos rättigheter. Så när det gäller vissa situationer, till exempel när människor vägrar att utrymma handikappplatsen på en buss, anser Sebastien att man ska vara lugn men också vara bestämd och inte låta någon ifrågasätta vad man har rätt till.

 

Sebastien And His Son TeoInspirerande de funktionshindrade gemenskapen

Förverkliganden under resor, till exempel, lärande av rullstolsåtkomst till Louvren från parkeringen nedan, ledde till Sebastiens idé om den andra grenen av Handiscover. Inspirationen och resor webbplatsen erbjuder hundratals resebloggar och guider som innehåller information om tillgängligheten till olika platser runt om i världen. Sebastien hoppas kunna inspirera läsarna att komma ut och upptäcka världen med sinnesfrid.

Det finns två aspekter av livet som Sebastien är mest stolt över. Som grundaren av Handiscover är Sebastien mest stolt över att göra det möjligt för människor med tillgänglighetskrav att känna sig bekväma när de upptäcker världen.

Som far är han mest stolt över sina barn Teo och dotter Elise. Elise som har fått klara av de utmaningar och svårigheter som följer med en familjemedlem som kräver rullstol. Dessutom Teo som har varit så modig genom att inte låta livet ta ut sin rätt på honom psykiskt.

En positiv som Sebastien tar bort från sin sons funktionshinder är att Teo får ett viktigt perspektiv på livet. Han kan se vilka utmaningar han kan övervinna som i sin tur inspirerar andra.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment