Australien Comunity Demografiska Geografi Köln Människor Podcast Resetips Säsong Sommaren Texas Yngre resenärer

Podcast: Betydelsen av Karaktär & Individualitet för personer med funktionshinder

The Importance of Character for People with Disabilities

Podcast Episode 10: Elizabeth Wright, Betydelsen av karaktär & individualitet för personer med funktionshinder

Elizabeth Wright är en australisk paralympisk simmare. Efter att ha simmat på två paralympiska spel, gick Elizabeth därifrån med 3 paralympiska medaljer. Inte bara det, men Elizabeth gick också därifrån med en strävan att hjälpa andra människor att frodas i sina egna liv. Efter pensioneringen från Paralympics simning hon var kvar undrar “vad gjorde det möjligt för mig att hålla fast vid min sport och vara motståndskraftig att studsa tillbaka från motgångar?”

Elizabeth Wright föddes med ett fysiskt funktionshinder i en tid då barn som hon skulle skickas till specialskolor. Hennes föräldrar kämpade för hennes deltagande i vanliga skolgång. Denna erfarenhet gjorde det möjligt för henne att växa i självförtroende och självförtroende och att slutligen fortsätta att vinna tre paralympiska medaljer. Elizabeth lämnade sporten att simma veta att hon kunde uppnå sina mål. Hon ville förstå vad det var som hade gjort det möjligt för henne att uppfylla sin potential, det vill säga när hon upptäckte karaktär. Elizabeth flyttade till Storbritannien för att göra karriär i att tala, med fokus på skolor. Elisabets mål är att hjälpa elever att trivas i alla aspekter av sina liv; programmet är en omfattande, evidensbaserad strategi för motståndskraft och välbefinnande, och omfattar roliga aktiviteter som engagerar och motiverar.

Elizabeth Wright

Kärlek till simning

Liz Wright växte upp i Sydney, Australien och simmade i familjepoolen och utvecklade snabbt en kärlek till simning. För Liz, med ett funktionshinder, känslan av att vara i vattnet gav henne en känsla av frihet som hon kunde göra mycket mer i poolen än hon kunde göra på land. Den tröst hon kände i vattnet ledde till tron att hon en dag skulle bli en professionell simmare och slutligen tävla i paralympiska spelen. Från en ung ålder Liz visade stor potential som simmare, först utbildning med simmare med funktionshinder och sedan gå vidare för att träna med fullt fungerande simmare för att ytterligare utmana sig själv.

Paralympic Medalist

 

Betydelsen av Karaktär

Efter sin idrottskarriär fokuserade Liz sin uppmärksamhet på att studera och avslutar nu sin magisterexamen i karaktärsutbildning. Under de senaste 10 åren har hon talat i skolor om sin egen berättelse om motståndskraft, studsar tillbaka och upp-och nedgångar i idrotten. Liz insåg att det hon pratade om hade mycket att göra med en persons inre karaktär. Förmågan hos någon att skildra motståndskraft beror på deras karaktärsdrag och värderingar. Liz arbetar för närvarande med barn som har funktionshinder och hjälpa dem att förstå och uttrycka sin egen karaktär.

I slutändan är Liz mål att ändra berättelsen om vad funktionshinder faktiskt är. Trots vilken typ av funktionshinder en person kan ha, tror hon att de ser över i termer av sin egen historia och vilka de är som individer. Hon hoppas att, genom sin forskning och arbete, att barnen kommer att definieras av vem de är som person och inte deras funktionshinder.

Importance of Character

Funktionshindrade Resor

När Liz reser behöver hon ibland rullstolsassistans, trots sin förmåga att gå. Det har dock funnits vissa situationer där Liz har föredragit att gå, trots att hon har bokat en rullstol. I dessa situationer finner hon att hon automatiskt behandlas som någon med funktionshinder och någon som måste tas om hand. Personer med funktionshinder framställs som att de inte kan vara självständiga. Liz vill ändra detta stigma av personer med funktionshinder.

Ett av Liz favoritställen att resa till är Texas, USA. Hon känner sig mer accepterad eftersom människor tenderar att inte stirra på henne så mycket och döma henne efter hennes funktionshinder. Cowboykulturen och landskapet i Texas är också riktigt spännande att uppleva. Köln i Tyskland, även om det fortfarande fanns frågor, var en av de mest tillgängliga platserna i Europa att resa samt en av de vackraste. Liz försöker komma ihåg att inte alla destinationer kommer att vara helt tillgängliga, därför måste du resa med ett öppet sinne.

Liz anser att resor är viktigt för att kunna uppleva de fantastiska platserna över hela världen. Hon anser också att bara för att en person har ett funktionshinder de inte bör begränsas i att kunna resa världen. Alla ska ha lika möjligheter att resa. Hon vet att det kommer att finnas vissa platser som är alltför otillgängliga. Men om du vill resa, anser Liz att du bör ditt bästa för att se så många platser som du kan.

 

Liz är mest stolt över att kunna nå sitt mål att bli en paralympisk simmare och uppnå en silvermedalj. Att se sin familj på läktaren heja på henne efter att hon avslutat loppet är något hon aldrig kommer att glömma.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment