Ambassadörer Comunity Demografiska Geografi Malmö Människor Paris Podcast Resetips Säsong Skandinavien Sommaren Stockholm Sverige Sydafrika Våren Vintern Yngre resenärer

Podcast: Äventyrare, Inspirerande Högtalare & Rullstolsanvändare

Aron Anderson, Adventurer, Inspirational Speaker & Wheelchair User

Podcast Episode 05: Aron Anderson, Äventyrare, Inspirerande Högtalare & Rullstolsanvändare

Äventyrare och inspirerande talare, Aron Anderson, har uppnått bedrifter som de flesta människor skulle tycka ofattbara, särskilt för någon i rullstol. År 1996, vid 7 års ålder, fick Aron Anderson diagnosen cancer i nedre delen av ryggen. Efter en extremt tuff period av kemoterapi och strålbehandlingar cancern togs bort. Men Aron förlorade funktioner i båda benen.

Since då har Aron blivit den första personen i rullstol att klättra till toppen av Sveriges högsta berg Kebnekaise. Han har också klättrat upp till toppen av Kilimanjaro i Tanzania, han har simmat 37 kilometer över Ålands hav, arm-biked från Malmö till Paris och åkt 300 kilometer över Antarktis till Sydpolen. Hans unika erfarenheter har lärt honom vikten av en stark laganda och en positiv mental attityd. Han använder nu dessa erfarenheter av att arbeta som motivationstalare och framgångsrik ambassadör för Barncancerfonden.

Aron Anderson, Adventurer, Inspirational Speaker & Wheelchair User

En andra chans i livet

Efter operationen, som lämnade Aron i rullstol, trodde han att han hade fått en andra chans i livet. Han insåg att många barn med denna typ av cancer inte var lika lycklig som han var. Många av dem klarar sig inte på andra sidan.

“Detta gav mig hungern att göra det bästa av mitt liv. Jag har ingen aning om hur länge jag ska leva. Det är det som gett mig hungern att uppleva den fullt ut och att få ut det mesta av det jag har.” Detta är vad som ledde Aron att tävla i idrott, han hade drömmar om att bli en paralympiska mästare. Men på grund av en höftskada, var han tvungen att sluta sin atletiska karriär och Aron insåg att han hade ett annat stort liv beslut att göra.

Aron berättar om att ha kaffe med sin galna äventyrare vän som utmanade honom att klättra till den högsta toppen i Sverige, som Aron motvilligt gick med på. Efter en brutal och ansträngande 18 timmars klättring, gjorde Aron toppmötet. Känslan av att sitta på toppen av Sverige var otrolig. Han övervägde vad han hade gått igenom för att komma till denna punkt och undrade vad mer var möjligt.

“Detta bröt min mentala gränser för jag trodde att jag kunde göra och sedan dess har jag gått lite galen.”

 

Aron Anderson, Adventurer, Inspirational Speaker & Wheelchair User

Inspiration för att nå framgång

“Jag inspireras ständigt av människor som gör saker de inte ska. Människor som du uppfattar som inte har förmåga, resurser eller talang men säger i det, jag ska göra det ändå! Jag älskar den sortens människor.”

Aron drivs av att göra saker som han älskar att göra, det gör honom lycklig. Han älskar att gå på dessa äventyr för att tänja på gränserna och att se vad som är möjligt. En annan stor inspiration är att samla in pengar till välgörenhetsorganisationer och genom att hjälpa andra.

Arons föräldrar, fru och vänner runt omkring honom är ett oerhört viktigt stödnätverk. Aron försöker omge sig med människor som ger honom stor och positiv energi.

Efter att ha klättrat kebnekaise, i Sverige, Aron fick hundratals meddelanden från människor som säger hur mycket av en inspiration han är för dem. På grund av vad han har uppnått som rullstolsanvändare har många av dessa supportrar funnit sitt eget mod att gå på sina egna ansträngningar och att uppnå liknande bedrifter. Att se så många människor klättra Kebnekaise är en stor inspiration och motivation för Aron.

Aron Anderson, Adventurer, Inspirational Speaker & Wheelchair User

 

Favorit resmål

Sydafrika är en personlig favorit för Aron. Vädret är fantastiskt, och det finns en härlig atmosfär och vibe. Inte bara det, men det har vackra landskap med havet och bergen. Viktigast för Aron, det är också bra för sport. Vart Aron än reser vill han vara inblandad i något fysiskt. Vare sig det är mountainbike, kajakpaddling, sky-dykning eller till och med bergsklättring, Sydafrika har en hel del av dessa möjligheter. Maten i Sydafrika är också en annan dra för Aron. Sallad, fisk, kött och grönsaker är alla av högsta kvalitet.

Några av Arons favoritresor minnen innebär kajakpaddling runt Cape of Good Hope med en världsmästare kajakpaddlare med stora vågor och massiva klippor som omger dem. Aron säger dess så lätt att hitta bra aktiviteter som denna på nätet. Han gillar att göra så många anslutningar han kan online innan du reser till en viss plats för att få ut det mesta av upplevelsen.

När det gäller Aron s funktionshinder, säger han att han oftast inte nämner att han kräver en rullstol när man organiserar denna typ av aktiviteter som människor har oftast en negativ förutfattade meningar när det gäller rullstolsanvändare. Aron är medveten om sina gränser och han vet vad han kan göra.

 

Aron Anderson, Adventurer, Inspirational Speaker & Wheelchair User

Välgörenhet Engagemang

Aron samlar in mycket pengar och är ambassadör för den svenska barncancerstiftelsen, Barncancerfonden. Han använder sina äventyr för att samla in pengar till välgörenhet och under de senaste 5-6 åren har de samlat in över 1,5 miljoner dollar. Aron är oerhört ödmjuk av människor över hela Sverige som är villiga att donera pengar för att stödja Arons och Barncancerfonden. Han säger att Barncancerfonden är en av anledningarna till att han lever idag. Han säger att det känns så härligt att kunna ge tillbaka till den välgörenhet som hjälpte honom att ta sig igenom sin sjukdom. Inte bara det, men Aron vill hjälpa barnen som lider genom vad han gjorde i unga år. Han vill vara ett levande exempel på att det är möjligt att ta sig igenom denna sjukdom. Aron vill ge dessa barn lite hopp om att det är möjligt att övervinna detta.

Han vill också att de barn som har hamnat i rullstol eller med en annan fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, att veta att du fortfarande kan leva ett bra liv. Livet kan ledas på dina egna villkor oavsett om du behöver en rullstol eller inte. Livet är inte över efter cancer, det har bara börjat.

Aron Anderson, Adventurer, Inspirational Speaker & Wheelchair User

 

Aron är mest stolt över det faktum att han aldrig gav upp efter cancer. Han kunde se det som en andra chans i livet. Dessutom, genom att använda denna mentalitet för att inspirera så många andra gör honom extremt ödmjuk. Aron är en förebild för alla som har stött på ett livsförändrande tillstånd att driva igenom och se det positiva i livet.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment