Cancun Comunity Demografiska Geografi Människor Podcast Resetips Säsong Sommaren Storbritannien Thailand Våren Yngre resenärer

Podcast: Att ge tillbaka till funktionshindrade gemenskapen

Handiscover

Podcast Episode 03: Att ge tillbaka till funktionshindrade gemenskapen, med Jack Rutter

Jack Rutter är en före detta kapten i England och det brittiska paralympiska fotbollslaget Cerebral Pares. Vid 18 års ålder var Jack en blivande fotbollsspelare i Premier League som hade tillbringat åtta år i Birmingham City Academy. Men under 2009, bara månader innan han skulle ta reda på om han skulle erbjudas ett professionellt kontrakt, blev han slagen till marken utanför en nattklubb i Gloucester. Den oprovocerade misshandeln lämnade Jack med hjärnskador och döv i ena örat, vilket resulterade i att hans professionella fotbollskarriär tog innan det hade börjat.

En andra chans

Efter år av omfattande rehabilitering, en anmärkningsvärd återhämtning har lett till Jack kapten England Cerebral Pares Football Team, en andra chans på en idrottskarriär. Jack använder sin fantastiska berättelse om motståndskraft för att inspirera andra. Med sitt funktionshinder har Jack nu spelat i fem stora turneringar, Intercontinental Cup, EM, två VM och paralympiska spelen i Rio de Janeiro där han var kapten för Storbritannien.

Jack Rutter, Former Paralympic Footballer
Jack Rutter, tidigare paralympisk fotbollsspelare

 

Resa med ett funktionshinder

Från sina egna erfarenheter anser Jack att det är viktigt att resa för de erfarenheter, kultur, människor, språk, och bevittna vackra landskap i verkliga livet. En av de mest exotiska platser han har rest till är Phi Phi Island i Thailand. Folket är trevligt, maten är bra och, mest av allt, kan du köpa stora tallrikar pad thai för 1 GBP! Några av hans bästa minnen från Thailand inkluderar ridning mopeder runt klipporna och även fullmåne parter som spelar värd för tusentals människor från hela världen.

Vissa svårigheter Jack har haft under funktionshindrade resor inkluderar en resa till Cancun under spring break. Efter att ha konsumerat alkohol, på grund av hans hjärnskada det påverkar hans balans och han var nästan nekas tillträde till planet när han försökte gå ombord. Jack s råd för dem med en hjärnskada under resan är att få ett kort som bekräftar ditt tillstånd för att undvika denna situation. Andra hinder han har stött på är, i vissa fall, vissa människor inte tror att han har ett funktionshinder. Jack och hans lagkamrater, varav några har cerebral pares, har anklagats för att vara berusade och nekas inträde i klubbar och barer.

Välgörenhet Engagemang

Jack är involverad i välgörenhetsorganisationen Headway. Han är oerhört stolt över att vara ambassadör, och ägnar mycket tid åt att hjälpa till att samla in pengar och stödja saken. Framsteg var avgörande för att hjälpa Jack genom hans hjärnskada.

 

“Framsteg hjälpte mig att komma på fötter igen och nu vill jag försöka hjälpa andra.”

 

Jack är också mest stolt över sitt arbete på Dame Kelly Holmes välgörenhet som stöder unga idrottare med liknande funktionshinder och även livet för ungdomar som står inför nackdelar över hela Storbritannien Jack arbetar som en mentor leverera personliga och sociala utvecklingsprogram. Han har med egna ögon sett det positiva inflytande som välkända idrottare kan påverka ungdomars liv. Till exempel, de yngre människor som har svårt att utföra i sociala situationer – inte prata, brist på ögonkontakt, lågt förtroende. Att se dem växa i förtroende, genom att få arbete och uppnå sina mål är vad Jack tror gör det så givande.

Inte bara det utan Jack arbetar också som en motiverande talare, leverera tal på grundskolor hela vägen upp till UEFA konferenser och fotbollsförbund. Han är oerhört stolt över den inverkan han har haft genom att öka medvetenheten om funktionshinder fotboll och förhoppningsvis inspirera och motivera andra. Jack är också en fotbollstränare, att se sina elever genomföra vad de hade lärt sig i ett spel är en stor och givande känsla för honom. Bortsett från att vara stolt över att representera och kapten Storbritannien i fotboll, är Jack mest stolt över vad han har gett tillbaka till spelet och till barn som är i liknande omständigheter som han upplevt.

 

Sök där du vill gå nedan och använd vår kod Travel30 för att få 30 GBP av din första bokning med Handiscover!

 

Add Comment

Click here to post a comment