Accessibility Classification Äldre Resenärer Allmänt Demografiska Familj med barn Geografi Italien Mobilitetsklass 1 Mobilitetsklass 2 Mobilitetsklass 3 Molise Reseguider Reseplanering Resetips Säsong Sommaren Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer

Molise tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Wheelchair User Travelling In Molise, Italy

För en härlig semester i Molise, Italien

Molise är en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Hem till endast 315.000 personer, är denna vackra italienska regionen ett bra ställe att besöka om du vill resa någonstans med lite lugn och ro. Inte bara det, men Molise har en rik historia, unika smaker, fantastiskt landskap och det är också ganska prisvärt.

Även om det finns många kullar, steg och kullerstensvägar, är Molise fortfarande relativt tillgänglig och det är ständigt uppgradera sin tillgängliga kapacitet i allmänna utrymmen. För rullstolsburna som har möjlighet att hantera några steg eller resa med en assistent är Molise definitivt värt ett besök.

Eftersom det är ett relativt okänt turistmål, har staden som mål att marknadsföra sig som ett nytt turistmål som kan öka turismen, i synnerhet, för personer med särskilda behov.

 

Travellers In Wheelchair Accessible Molise

Saker att göra i Molise

Ostfabrik, Caseificio Di Nucci

På denna familjeägda Cheese Factory använder de bara lokalt producerad mjölk och all ost är handgjord. När du besöker kan du titta på hur osten görs och höra om familjens historia och deras företag. Verksamheten har fortsatt sin tradition att göra ost i hundratals år och har vägrat att sänka normerna för sina produkter.

Rundturen i fabriken är helt rullstolsanpassad. Men notera att det inte finns några grab rails i den tillgängliga toaletten och det finns ingen toalett täcka på toalettsitsen, därför skulle det vara svårt att sitta på om du inte har styrka i benen.

Wheelchair Accessible Cheese Factory In Molise

Montedimezzo Alto Molise biosfärområde

Montedimezzo Alto Molise Biosphere Reserve är en UNESCO-certifierad bioreservpark. Det finns speciella områden där besökare kan vandra och ha picknick, samtidigt som de upptäcker den magnifika biologiska mångfalden i Alto Molise. Besökare kan också komma in i ett naturalistiskt museum och möta ijedsvedare, mouflons och rovfåglar.

Det finns en väg för personer med funktionshinder och turer anordnas för vuxna och barn. Museet är fullt tillgängligt med en tillgänglig toalett. Det finns också en lätt rullande stig i parken för rullstolsburna.

 

Accessible Trail Through The Nature Reserve

Museum of San Pardo, katedralen i Larino

Grunden till katedralen i Larino har anor från 1200-talet. Ingången visar symboliska bilder från den heliga bibeln. För rullstolsburna, använd porten på vänster sida av kyrkan. Det finns en träramp som förbinder sig till insidan av kyrkan och insidan är också rullstolsanpassad.

 

Cathedral In Wheelchair Accessible Molise

Lokal vinprovning på Grape-källarna

Provsmakningen har Molise lokalt vin som produceras i Campobasso och inkluderar röda, vita och rosor. De sluttning vingårdar ger utmärkt exponering och riklig solsken där druvor kan blomstra.

Byggnaden där provsmakningen ägde rum var rullstolsanpassad. Restaurangen och köket ligger på bottenvåningen med enkel åtkomst utan några hinder. Det finns även en tillgänglig toalett.

 

Wheelchair Accessible Winery

Resetips för rullstolsanvändare i Molise

Molise är en fantastisk stad med så mycket kultur och historia. Men eftersom de flesta vägar är kullerstensbelagda och staden byggdes på kullar, är det ganska svårt för rullstolsanvändare att ta sig runt särskilt om du reser utan assistent.

Om du är en manuell rullstolsanvändare rekommenderar vi att du hyr en elektrisk rullstol eller en skoter från den lokala uthyrningstjänsten så att du kan spara din energi och fritt röra dig runt i staden. Molise har en privat rullstolsanpassad van service som du kan boka i förväg för att ta dig runt i staden. Vårt råd till en rullstolsanvändare är att om du inte har något emot att hantera några steg och kullar och har en assistent med dig, skulle vi definitivt rekommendera en resa till Molise, Italien.

 

Wheelchair User And Assistant In Molise

 

Saker att notera angående tillgängligheten i Molise

De tillgängliga toaletterna i Molise har ingen allmän standard. Till exempel är toalettsitsens storlek i Italien ganska stor och gripskenorna bredvid toaletten är inte alltid installerade. Om de är, kan du hålla greppa skenor bredvid sätet men det är svårt att sitta ordentligt om du inte har bra balans som ibland finns det inga toalettsitsskydd. Dessutom är dörrhandtagen av en gammal stil som kan göra det svårt att ta tag i om du inte har styrkor i dina händer.

Just incase det finns inga toalettsitsskydd, vi rekommenderar att du förbereder genom att ta en bärbar kateter som du kan använda på din rullstol. Alternativt, använd en urinkateter väska så att du inte behöver bli stressad över knepiga situationer när du reser.

 

Mer populära rullstolsanpassade guider

 

För närvarande tillhandahåller vi en £ 25 rabattkupong för din första bokning!

 

Add Comment

Click here to post a comment