Äldre Resenärer Allmänt Comunity Demografiska Familj med barn Geografi Människor Personliga Sjöar (distrikt) Usa

Livet efter stroke – Dave’s Journey som en Stroke Survivor

Som en del av vår nya blogg serie om att leva med funktionshinder, hör vi från Dave som delar hans 10 års resa som en stroke överlevande

Livet efter stroke

Det finns mer än 100.000 slag i Storbritannien varje år. Det är ungefär ett slag var femte minut. Men inga två slag är desamma.

Vår mini blogg serie om att leva med funktionshinder börjar med Dave som berättar om sitt liv efter stroke. Denna månad är “Make May Purple”, en stroke medvetenhet månad som leds av Stroke Association, så det verkar passande att börja med Dave berättelse.

Daves berättelse

Jag drabbades av en stroke för 10 år sedan. Jag var 60 år gammal, frisk och ser fram emot min pension. Jag minns dagen livligt. Jag hade kört en idrottskurs med min fru när jag kollapsade. Jag kom in till ambulansen. 48 timmar senare var jag med livräddande kirurgi (tack vare en fantastisk Dr på St Thomas sjukhus i London) för att ta bort en del av min skalle för att ta bort trycket från min hjärna som var svullnad snabbt.

Jag tillbringade 6 månader i 3 olika sjukhus återhämta sig och genomgår rehab innan de får hem.

Att ha en stroke har förändrat mitt liv. Jag är registrerad funktionshindrad, jag kan inte köra bil, jag behöver en rullstol när jag går ut. Mitt hem har krävt många anpassningar så jag kan gå med en pinne i den. Jag har ingen rörelse i min vänstra arm och har förlorat min vänstra perifera syn.

Men jag är mycket glad att kunna dela min historia om mitt liv efter stroke.

Sport håller mig sysselsatt

Jag har alltid haft sport, både deltagande och titta. Dessa dagar jag gör en hel del tittar!

Under de senaste 10 åren har jag haft att gå till många sportevenemang inklusive Wimbledon, Samväldesspelen och OS i London. I sommar är vi på friidrotts-VM och ICC Champions Trophy. Jag älskar det!

Du hittar mig på alla hemmamatcher i mitt fotbollslag, Southend United och en bestämd höjdpunkt för mig var på väg till Wembley för att titta på dem i play off finalen.

Jag är en farfar med 5 pojkar och är deras främsta supporter. De håller mig mycket upptagen mellan dem med sin fotboll, rugby, tennis och cricket!

Resa

Min fru och jag älskar att resa. Medan vi brukade njuta av promenader semester, dessa dagar väljer vi för staden raster och semester utomlands med vår familj.

För vår 40:e bröllopsdag besökte vi Lake District och tog en fantastisk trike-tur. Motorcykeln var inte anpassad, men jag hade ringt framåt för att säkerställa att den var tillgänglig för mig och jag är glad att jag gjorde, det var så roligt!

Stroke Survivor
Trike Turer

Livet efter stroke kan vara utmanande ibland och mycket annorlunda från tidigare – men jag är här, överleva och omfamna livet som jag nu känner det.