Resmål

Lanzarote: stor rullstolsvänlig familjeresa

Under de senaste 3 åren har vi varit på Teneriffa för vår familjesemester.

Varför? Eftersom det var lätt, vi visste att det fungerade för min pappa som efter en stroke 8 år sedan är i rullstol – och det passade barnen. I år var tänkt att vara samma, utom 3 månader före avresa semester företaget meddelade att på grund av renoveringar, kunde de inte garantera oss ett tillgängligt rum på hotellet vi hade bokat …. Cue mycket misstro (hur kunde de inte ha känt till renoveringar innan?!) och besvikelse, såg vi framåt och fokuserade på att hitta något annat lämpligt. Vi upptäckte snart att på grund av den sena varsel vi inte kunde säkra en annan tillgänglig rum på Teneriffa som skulle uppfylla våra behov och därför Lanzarote blev vår nya semestermål.

Spola fram till maj och vi var raring att gå. Vi hade ett tidigt flyg från Stansted så bokade att bo i Radisson Bleu hotell på flygplatsen kvällen innan. Läget är utmärkt, bara en kort promenad väg genom till flygplatsen. För oss, vakna upp och veta att vi redan är på flygplatsen med min pappa får oss att känna sig mer bekväm – och naturligtvis börjar semestern av lite tidigare!

Som med alla flygplatser i Storbritannien har Stansted en särskild assistansdisk som finns i checken i området som du behöver registrera dig hos om du är funktionshindrad och behöver assistans. Av vår erfarenhet har vi funnit att ibland kön för bistånd kan vara längre än den faktiska check i kö! Men när du kommer till fronten är det oftast en snabb, sömlös process och hjälp var verkligen där för att träffa pappa vid avgångsporten för att hjälpa honom ombord på flygplanet. Vi flög med Ryan Air och våra platser går ut var på baksidan av planet, den fullständiga motsatta änden till där vi behövde stiga av. Tack och lov hjälp kom snabbt med en gång rullstol och hjälpte till att få pappa säkert av planet.

Under vår vistelse på Lanzarote vågade vi inte långt. Det fanns inget behov som hotellet vi bodde i (Sol Lanzarote) var all inclusive, precis vid stranden, stor tillgänglighet och perfekt för barnen. På en särskilt molnig dag fick vi dock en taxi till den nya staden Puerto del Carmen att utforska.

När vi vandrade vi kom över en tillgänglig strand med en strand rullstol. Badvakterna informerade mig om att rullstolen är gratis att hyra, du kan använda den i vattnet så länge du vill (normalt ca 20 minuter) och att de föredrar flaggan att vara flygande grön för stolen som ska användas, dock inom anledning kan du också använda den på en gul flagga. Det finns tillgängliga toalettfaciliteter och förfriskningar precis bakom stranden.

Vi fann vägen vägen tillbaka från Puerto del Carmen till vårt hotell var fullt tillgänglig och vi hade inga problem alls trycka rullstolen längs den. Tillbaka på hotellet fick jag veta att stora investeringar har gjorts i Lanzarote för att göra det mer tillgängligt. Fantastiska!

Innan vi iväg till Lanzarote vi orolig, som du gör om huruvida det skulle vara lämpligt; skulle det vara tillgänglig och bekväm för pappa, skulle barnen njuta av det och har tillräckligt att göra, skulle vi vilja ha det så mycket som Teneriffa? Jo svaren var ja, ja och ja! Lanzarote var en fantastisk destination och trots att något otur med vädret, vi älskade det. Att få oss ur vår semester “komfortzon” har varit lysande … … Världen här kommer vi!

Av Jodie

Add Comment

Click here to post a comment