Äldre Resenärer Allmänt Berg & Grottor Demografiska Familj med barn Reseplanering Resetips Säsong Sommaren Underhållning Vintern Yngre resenärer

Idéer för tillgängliga sport- och aktivitetssemestr

Accessible Fishing
Caucasian father helping disabled ten year old son in wheelchair fish off pier

Skriv in dit du vill gå…

Idéer för tillgängliga sport- och aktivitetssemestr

Att vara funktionshindrad bör inte hindra dig från att uppleva spänningen och spänningen i att delta i sport och andra fysiska aktiviteter. Att delta i fysiska aktiviteter är inte bara roligt men fördelaktigt för alla, öka ditt välbefinnande oavsett dina omständigheter. Semesterföretag och aktivitetsleverantörer tillhandahåller i allt högre grad anpassade faciliteter och supporttjänster för funktionshindrade resenärer, så det har aldrig funnits en bättre tid att gå ut och hitta din adrenalinkick!

Planera din semester

Vilka typer av aktiviteter du kan delta i beror naturligtvis på vilken typ av fysisk funktionsnedsättning och hur väl den tillgodoses. Det är alltid en bra idé att fråga om bestämmelser för personer med dina specifika behov på den plats du har i åtanke innan du bokar ditt äventyr. Att prata med personalen ger dig en tydligare bild av deras medvetenhet och graden av hjälp, och ger dig chansen att se till att platsen som erbjuder verksamheten har alla de faciliteter du behöver.

Finansiering för din semester

Du bör inte bli ombedd att betala extra eftersom du är funktionshindrade, och om du hittar några semesterleverantörer eller orter ber om högre avgifter från sina funktionshindrade kunder, inte acceptera avgifterna.

Semester och resor bort är inte så ofta billigt, om du inte har turen att hitta ett fynd, och det ekonomiska åtagandet av en semester kan vara ett problem, särskilt om du är på en låg inkomst. Hellre än att få i skuld med en hög ränta lån eller dyra avgifter kreditkort, ta lite tid att leta efter de mest hanterbara former av kredit och läs mer om de alternativ som finns för dig som inte kommer att ge dig en ekonomisk huvudvärk.

Cykling

Cykling är inte bara väldigt roligt utan är ett utmärkt sätt att förbättra din kondition och förbättra psykiskt välbefinnande, men det erbjuder också lockelsen av oberoende rörlighet, och första timers beskriver upplevelsen som befriande och ge. Det finns en mängd adaptiva cykler tillgängliga för funktionshindrade användare, inklusive:

 1. Handveven, som gör det möjligt för rullstolsanvändare att driva sig själva med sina händer.
 2. Trehjulingar, som är säkra och stabila för alla med problem att balansera.
 3. Sida vid sida, som gör det möjligt för personer med rörlighet eller synproblem att cykla med hjälp av en annan cyklist
 4. Tandems, där en seende ryttare sitter på framsätet på cykeln och den synskadade eller blinda personen sitter på baksätet, upplever glädjen av att vara på en cykel utan att behöva kunna styra cykeln.

Ridning

Ridning för funktionshindrade är en väletablerad terapeutisk aktivitet för personer med en hel rad fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Det kan dock också vara ett perfekt sätt att tillbringa en semester eller kort paus. Ridning erbjuder flera fysiska och mentala fördelar, inklusive:

 • Förbättra balansen
 • Hjälpa till med korrekt hållning
 • Ökad samordning
 • Avslappnande musklerna
 • Bygga styrka och uthållighet
 • Ökande självförtroende

Rörligheten och oberoendet av att vara på en häst är spännande och ett verkligt uppsving för alla som är begränsade i sitt dagliga liv. Det finns också spänningen i att veta att det finns en liten risk inblandade – det kan vara en väl hanterad risk och hästar som används för funktionshindrade ryttare är välutbildade, specialist fästen; men de är fortfarande varelser med sinnen egna och potential att bete sig oförutsägbart. Det är ofta risken i sport och aktiviteter som ger dem deras förmåga att spänningen, och ridning är en av de bästa all-around aktiviteter för en balans av positiva fördelar allierade med antydan till fara.

Om ridning inte är möjligt på grund av arten av ditt funktionshinder, kan du överväga vagn körning – det finns många möjligheter att köra hästar eller rida i vagnen även om du har svårare funktionshinder.

Skidåkning

En annan sport med spänningen faktor är skidåkning ,som har gjort stora framsteg i utvecklingen av specialistutrustning och med hjälp av adaptiva tekniker. Skidlärare kan hjälpa människor med ett helt spektrum av utmaningar att ta till backarna, inklusive paraplegics, quadriplegics, blinda, personer med kognitiva funktionshinder och amputerade. Skidåkning ger en spännande upplevelse som ger funktionshindrade en chans att känna sig fria och njuta av spänningen att glida längs snön.

Exempel på hur skidutrustning har anpassats för funktionshindrade deltagare är:

 1. Tre spår skidåkning med en skida och två stödben, lämplig för ovan knä amputerade skidåkning på ett ben, under knäet amputerade skidåkning utan protes, dubbla ben amputerade skidåkning på en protes, eller någon som är begränsad till att använda endast ett ben.
 2. Fyra spår skidåkning med två skidor och två stödben, lämplig för dubbel ovanför knä amputerade med hjälp av en protes, personer med arm funktionshinder, och de med cerebral pares.
 3. Sit-skis, inklusive Bi-ski och Quad-ski, är lämpliga för paraplegics och quadriplegics, eller någon med svår lägre lem svaghet eller som använder en rullstol.

Det är också möjligt att gå adaptiv snowboard också, och många skidorter har omfattande faciliteter för funktionshindrade besökare.

Fiske

För en lugnare semester som fortfarande kan ge massor av spänning, är fisket idealiskt. Grovt fiske är den mest stillastämda grenen av sporten, men även då kan du hitta dig själv brottas med en £ 30 karp! Grova fiskesjöar är nu mycket bättre utrustade med förbättrad tillgång och anläggningar som gör fisket betydligt mer tillgängligt för funktionshindrade sportfiskare.

Viltfiske och havsfiske är också allt mer tillgängligt för funktionshindrade deltagare. På en fiskesemester kan du njuta av landsbygden och kamratskapet att vara en del av fiskesamhället, och du kommer aldrig att tröttna på spänningen i att vackla i en fångst.

Dessa är bara några exempel på sport och aktiviteter som inte bara är tillgängliga men välkomna funktionshindrade beskyddare. Du kan också ha en gå på waterskiing, skytte, bågskytte, golf, vattensporter, segling, dykning, flygande, motorsport, och många andra spännande och intressanta sporter. Att vara funktionshindrade bör inte hindra dig från att uppleva njutning av fysisk aktivitet i en säker och stödjande miljö, så släpp din inre adrenalin knarkare och boka dig på en sport eller aktivitet semester i sommar.

Add Comment

Click here to post a comment