Äldre Resenärer Allmänt Demografiska Familj med barn Flygplatser Hyra Bil Resetips Yngre resenärer

Hur man förbereder sig för en stressfri resa ombord

Handiscover

Att resa kan vara stressigt, särskilt när du har ett funktionshinder eller sjukdom att rymma. Det är dock viktigt att komma ihåg att resa ska vara en spännande tid där du får besöka nya platser och njuta av massor av roliga nya upplevelser! Lyckligtvis finns det många sätt att planera en problemfri resa och se till att saker och ting löper smidigt när du är borta. Med detta i åtanke, här är några användbara tips som hjälper dig att förbereda sig för en stressfri resa utomlands.

Gör särskilda arrangemang i förväg

Många flygbolag och andra transportleverantörer erbjuder passagerare särskild assistans utan extra kostnad. På flyg innebär det att du kommer att få stöd direkt från incheckningen fram till gaten och gå ombord på planet. Du kommer också att ha platser reserverade med extra benutrymme. Att ha denna extra hjälp kan se till att din resa löper smidigt och stressfritt. Om denna tjänst skulle kunna gynna dig, se sedan till att begära detta i förväg vid tidpunkten för att göra din bokning. Tänk på att flygbolag, tåg och bussar inte har någon skyldighet att göra dessa tjänster tillgängliga vid incheckning eller på väg, så det är alltid bäst att boka så tidigt som möjligt. Du kan hitta gott om råd och vägledning om särskild assistans inom flygplatser och

andra transportterminaler på nätet.

Överväg att hyra bil

Navigera en ny plats via kollektivtrafik kan vara tidskrävande och stressande, särskilt för någon med funktionshinder. Du kan göra din resa mycket mer avslappnad genom att hyra en bil och plocka upp detta på flygplatsen eller transportterminalen när du kommer till din destination. Att hyra en bil ger dig den ultimata friheten och flexibiliteten att gå dit du vill och innebär att du inte är begränsad av kollektivtrafiklinjer och tidtabeller. Om du behöver särskilda faciliteter såsom extra utrymme för en rullstol, sedan se till att du kontaktar företaget i förväg för att diskutera dina behov. E-Z Rental Car

erbjuder ett utmärkt urval av fordon på platser över hela världen, vilket gör det snabbt och bekvämt att ordna biluthyrning innan du anländer till din destination.

Välj en lämplig destination

Det är viktigt att göra massor av forskning och hitta en destination som passar dina specifika behov och krav. Om du har ett funktionshinder, då kan du alltid söka råd från din medicinska leverantör om var skulle vara en lämplig destination. Det är också viktigt att noga överväga vilken typ av boende du vill bo i. All inclusive-hotell är i allmänhet det mest bekväma eftersom allt ligger på ett ställe, så du behöver inte oroa dig för att söka efter restauranger att lämna hotellkomplexet om du inte vill. Medan lägenheter med självhushåll vanligtvis erbjuder mer utrymme och frihet att laga din egen mat. Om du har några begränsningar, så se till att kontakta ditt boende i förväg för att kontrollera att de har de faciliteter på plats för att rymma dig och säkerställa en bekväm vistelse.

 

Att resa utomlands med funktionshinder eller sjukdom kan vara stressigt, men det behöver det inte vara! Använd ovanstående tips för att hjälpa dig att planera en stressfri resa och se till att du har en oförglömlig semester.

Add Comment

Click here to post a comment