Resmål

Hur man blir spontan på en planerad semester

Planerar en fantastisk semester kan kännas som lite av en Catch-22. Medan du vill komma undan, glömma ansvar och slappna av så mycket som möjligt, uppnå dessa “aahhhh” stunder tar en hel del planering och förberedelser. Lyckligtvis är det fullt möjligt att njuta av en underbar semester som är både schemalagda och spontana. För att uppnå denna harmoniska resebalans, kolla in följande tips:

Skriv ner dina semestermål och aktiviteter

Innan du lämnar, sitta ner med dina familjemedlemmar eller andra reskamrater och antiga ner allt du hoppas kunna göra under resan. Du kanske vill besöka ett nationellt monument och dina barn kanske vill spendera timmar på hotellets pool. Att se allas tankar i svart och vitt hjälper dig att budgetera din restid, åtminstone till en punkt.

Lär dig om vart du är på väg

Även om du kanske tror att du vet allt om din destination, inklusive aktiviteter och måste-se fläckar, kan du gå miste om några stora nuggets av info. Som Cheatsheet antyder, spendera lite tid

forskar din semester plats

; titta för att se vad vädret brukar vara under den tiden på året, och om någon särskild utrustning är lätt att hyra eller bör föras hemifrån.

Använd din Smartphone som reseplaneringsfölje

För att kunna organisera din resplan och boende före avresan – och vara säker på att du inte missar ett flyg eller glömmer vilket hotell ska du nästa – ladda ner en praktisk app som TripIt

. När du bokar dina flyg, hyrbilar, hotell och restaurangbokningar, vidarebefordra alla bekräftelsemejl till appen; TripIt kommer att ta detta virrvarr av e-post och omvandla den till en mästare resväg som är lätt att använda. När du är på din destination, kan du slå upp din resväg från var som helst, även om telefonen är offline. Din smartphone kan också användas som ett forskningsverktyg för att slå upp lokala attraktioner, ring den lokala scuba shopen för att registrera dig för lektioner eller skicka roliga selfies till dina vänner och familj hemma. Bara vara säker på att din smartphone har vad som krävs för att arbeta utomlands. Till exempel, T-Mobile erbjuder stora internationella planer som T-Mobile One alternativ som kommer att se till att du kan ringa, text och e-post när du reser ut ur landet. För att slippa betala en stor telefonräkning för resor när du återvänder, överväga att använda ett förbetalt SIM-kort, som också finns tillgänglig via T-Mobile. Helt enkelt byta ut din vanliga SIM-kort för landet / områdesspecifika en. Den pay-as-you-go SIM-kort gör att du kan budgetera dina pengar och telefonanvändning samtidigt som du kan använda telefonen under din semester.

Planera oplanerade dagar

Ja, du läste det rätt — för att ha gott om tid för spontant nöje på din semester, schema åtminstone ett par dagar där du inte har något planerat. Denna fritid låter dig utforska din destination och upptäcka stora äventyr, eller helt enkelt låta dig ladda dina batterier med en dag som tillbringas vid poolen eller på stranden. Också, på de dagar då du har gott om aktiviteter planerade, motstå frestelsen att planera saker rygg mot rygg. Kanske museet kommer att ha längre linjer än du trodde på morgonen, så låt ett par timmar andrum mellan att se ovärderliga konstverk och på väg ut på en båttur på eftermiddagen.

Add Comment

Click here to post a comment