Allmänt Comunity Handiscover Team Människor Personliga

HD Bakom kulisserna: Alex McNab

Handiscover

Välkommen till HD Bakom kulisserna.

Lär känna vilka Handiscover-teamet är, deras bakgrund och vad det innebär att vara en del av den första bokningssajten med tillgänglig boenden för personer med funktionsvariationer.

Alex McNab, kommunikationschef

Alex började på Handiscover i juni 2020 som vår förste kommunikationschef. Alex, ursprungligen från Storbritannien men nu bosatt i Danmark, har över 15 års erfarenhet av  kommunikation och marknadsföring. Han har alltid  uppskattat att resa världen över och är glad över att vara en del av en snabbt växande start-up.

När Alex inte arbetar, för att använda en litterär referens, hittas han med sin “‘Family and Other Animals”. Detta är bokstavligt, då han har 2 barn, 6 kaniner, 3 kycklingar, en ökenråtta och inom kort 2 katter. Han tycker också om segling, matlagning och Gin & Tonics.

 

Alex Sailing
Alex, när han gör det han älskar.

 

Bocka av mer om Alex nedan:

1. För det första, varifrån är du /var växte du upp?

Jag är född och uppvuxen strax utanför London, Storbritannien i ett län som heter “Essex”. Men under min livstid har jag bott runt om i Storbritannien, Kina och nu i Danmark.

 

2. Vad studerade du / studerar på Universitet / Högskola?

Jag studerade Media vid Lincoln University i Storbritannien. Det gav mig en grund inom alla områden av media och kommunikation inklusive radiosändningar och journalistik, samt skrivande och projektledning.

 

3. Vad lockade dig ursprungligen till att arbeta på Handiscover?

När jag fick höra om Handiscover, var jag mycket imponerad av konceptet och utförandet. När jag dessutom pratade med Sebastien för första gången och han berättade om sin passion för att göra en verklig skillnad för människor som lever med begränsad rörlighet, smittade det av sig. Jag var mycket tacksam för möjligheten att arbeta för en organisation med ett sådant värdefullt syfte och  kunna forma hur varumärket väntas växa och kommuniceras till en bredare publik.

 

4. Vad hoppas du lära dig av rollen på Handiscover?

Jag ser fram emot att lära mig mycket om reseindustrin, och naturligtvis särskilt mycket om “inkluderande” resor. Det är en sektor jag inte arbetat mycket i tidigare men som en ivrig resenär själv är jag glada över att arbeta i branschen.

 

Headshot-Alex-PressPage
Kommunikationschef, Handiscover

 

5. Vilken nyckelfärdighet eller attribut medför du till Handiscover teamet?

Om jag kunde mynta en fras, skulle det vara “Insiktsfull Passion”. Jag strävar efter att göra verkliga förbättringar av hur organisationer kommunicerar och marknadsför sig, och jag ser fram emot att tillföra min erfarenhet och insikt till Handiscover och arbeta med lika passionerade kollegor för att genomföra kommunikationsprogram och strategier för att se företaget växa och som ett resultat vara ett kraftfullt varumärke inom sektorn för inkluderande resor.

 

6. Vad (eller vem) inspirerar dig?

Så många människor har inspirerat mig under min karriär, jag kan inte namnge dem alla. Jag får inspiration från så många källor varje dag för att vara ärlig. Men att se team och kollegor lyckas och göra en verklig skillnad antingen för organisationens tillväxt eller socialt eller kulturellt eller till och med personlig utveckling ger mening åt det jag gör och som ett resultat inspirerar det mig att vilja gå den extra milen och göra mer.

 

7. Beskriv den största utmaningen du har mött, antingen professionellt eller personligen.

Överlägset är det hantera mina två svåraste gruppmedlemmar; min nu 7 åriga dotter och min 4 åriga son! Det var en enorm inlärningskurva för mig (som för alla nyblivna föräldrar!) därefter jag blev pappa för 7 år sedan, har de varit och är fortfarande definitivt min största utmaning. Men jag älskar och frodas av utmaningar – och återigen, att se dem båda utvecklas, växa och lyckas är det som inspirerar mig varje dag att vara den bästa far jag kan vara för dem.

 

39442766-10156611795522930-8270957893595955200-o
Alex och hans son, Ollie.

 

8. Beskriv den bästa semester eller destination du har upplevt, eller vill uppleva.

Gud! – Jag är lyckligt lottad som har varit på och upplevt massor av platser och med många fascinerande människor så det är svårt att avgränsa det. Men troligen för destinationer, älskade jag Australien eller kanske Dubai / Abu Dhabi mest. Dock har några av mina mest minnesvärda “resor” varit mindre “semestrar” med bara familjen antingen inom Danmark eller Sverige. Nu när barnen blivit äldre, är resandet med dem lite lättare, och att se dem glada och avslappnade på semester är en av de bästa sakerna att uppleva.

 

9. Om du kunde lära dig en ny yrkesskicklighet, vad skulle det vara?

Jag skulle vilja lära mig grundläggande kodning, eller åtminstone någon kunskap kring kodning. Jag kan så lite om det, men jag tror att det blir en färdighet som alltfler av de yngre generationerna antingen kommer att lära sig, eller behöver lära sig.

 

10. Om du kunde lära dig en ny personlig färdighet (Hobby?), vad skulle det vara?

Att prata flytande på minst ett till språk. Jag är mer och mer kompetent på svenska nu för tiden, men jag borde verkligen lära mig mer danska också. Jag skulle vilja kunna prata en av dem “flytande” men det är sannolikt fortfarande många år bort!

 

11. Om du var tvungen att äta en måltid varje dag för resten av ditt liv vad skulle det vara?

Förmodligen en riktigt god stek! Jag skulle vilja säga en stek OCH pommes frites men jag har nyligen försökt att hålla mig till en Keto (lågkalori) diet, så min instinkt säger mig att låta bli pommes frites och bara äta massor av god stek med bearnaise! Det skulle jag nog vara nöjd med!

 

Ta en titt på flera av våra anställdas berättelser:

 

Add Comment

Click here to post a comment