Veckans Värd

Veckans värd Brigitte & Patrick

Brigitte & Patrick

Vem är ni?

Brigitte och Patrick, 57 respektive  60 år gamla (men vi ser yngre ut sägs det ;-)). Du hittar oss på Le Clos de la Garenne. Vår stora och vackra egendom är i mitten av en mycket lugn by, Puyravault, nära den vackra staden Surgères, inte långt från Marais Poitevin, La Rochelle och Rochefort (Charente Maritime, Nouvelle Aquitaine, västra Frankrike).
brigitte-patrick-francois-proprietaires-le-clos-de-la-garenne-17700-puyravault

Vilken typ av värd är ni?

Vi har kört vårt pensionat sedan 1998, tar emot alla typer av människor som våra vänner eller familj, talar flera språk, alltid redo att hjälpa och ge råd våra gäster.

Varför ska vi bo hos er? Berätta om ert hem.

Eftersom vi är cool och trevliga människor 😀 Vi lever i en fantastisk plats där naturen, bra ekologisk mat, kultur och historia möter varandra! För 19 år sedan renoverade vi vår herrgård och stuga med handikappanpassning i åtanke (som fysiskt eller psykiskt). Vi har tre markplansboenden där man antingen kan bo som B & B eller självhushåll (Cottage, Le Chai, Tournesol) och huvudbyggnadens bottenvåning är helt fullt tillgänglig. Det är också lätt att rulla på terrasserna och stigar i parken med rullstol.

le-clos-de-la-garenne-cote-parc

accessible toilets

Hur ser tillgängligheten ser ut i ditt område / stad?

Byn och land runt är ganska platt och vi har en hel del gång / rullande / cykel resvägar runt Surgères som är en charmig liten stad (7000 invånare) ganska lätt att upptäcka. Turism kontoret är fullt tillgänglig och föreslå en särskild utrustning för att rulla en stol på någon form av bana. Det finns två gågator, en marknad och “Le Château” med en vacker kyrka och parkområdet.

Hur ser tillgängligheten ut i er stad?

Byn och allt runt är ganska platt och vi har en hel del gångvägar  / cykelvägar runt Surgères, som är en charmig liten stad på 7000 invånare. Den är inte svår att upptäcka. Turistbyrån är fullt tillgänglig och har möjligheten att föreslå en särskild utrustning för alla som vill åka rullstol på alla vägar.  Det finns två gågator, en marknad och “Le Château” samt en vacker kyrka och ett parkområdet.

Bra rekommendationer / tips för de som vill besöka ert hem?

Naturligtvis, vi glada att meddela våra gäster om vad du kan se och vart den ska gå enligt önskemål. Vi har böcker, broschyrer, kartor mm och Charente Maritime är en ledare för “Tourism & handikapp”, franska medborgareetikett för anpassade platser.

size_4_feeding-the-donkeys-at-le-clos-de-la-garenne-17700-puyravault-bed-and-breakfast-in-charente-maritime

Topp 3 aktiviteter / äta i er stad?

  • Handla på den öppna marknaden (tisdag, torsdag, men bäst på lördagar)
  • Äta lunch på Le Grand Café (fullt tillgängliga)
  • Rulla sedan ner till rue Bersot eller rue Paul Bert för att besöka “Le château”

Vad är gästfrihet för dig?

Välkomnande människor som vänner, försöka att uppfylla de flesta kraven, vilket gör dem att må bra med oss och de andra gästerna.

Vad tycker ni om Handiscover?

Detta är ett nytt experiment eftersom vi hade vår första bokning med Handiscover i somras. Det var en mycket hektisk period för oss att komma in i systemet, men de ansvariga har varit mycket hjälpsamma och vänliga och det viktigaste var att vara redo att ta emot Neal och Michelle som besökte oss. Hur som helst, vi hoppas att det kommer att finnas många andra reservationer med Handiscover 🙂

Boka Bridgett och Patricks Hem

Klicka här!

Add Comment

Click here to post a comment