Resmål

Handiscover går Barcelona, bästa någonsin stad för personer med begränsad rörlighet?

Barcelona gjorde så stora investeringar i infrastruktur och tillgänglighet vid tiden för de olympiska spelen att de verkligen har lyckats omvandla en stad med massor av historia till en stor modern plats för alla medborgare.

Slutet november var verkligen en bra tid på året för att besöka Barcelona, när det är mörkt redan och kallt i större delen av Europa, särskilt norra Europa!!

Självklart var det inte varmt, utan kändes mer som våren i Sverige! Älskade att njuta av 12-15 C grader med solen fortfarande uppvärmningen, när man sitter på ett trevligt café vid stranden. Det var verkligen magi, sitter där för lunch kontrollera några simmare och surfare njuter av de små vågorna.

Med bred trottoire överallt kan du verkligen njuta av att upptäcka staden på egen hand. Kollektivtrafiken är också mycket tillgänglig med de flesta tunnelbanestationer har hissar och bussar med ramper för att få dig i om du använder en rullstol till exempel.

Jag tror att det är den första någonsin vi besökte en stad där man äntligen ser hela befolkningen representerade på café, restauranger och andra offentliga platser. Överallt möter du vagnar, barn, äldre, rullstolsburna, elektriska rullstolar, skridskoåkare, cyklister som alla blandas på ett helt naturligt sätt. SÅ uppfriskande och som alla moderna samhället bör vara enligt vår mening.

Och vi hittade några bra boende att skriva på för notering på Handiscover, för att kunna erbjuda dig bra val när du bestämmer dig för att komma och upptäcka denna stora stad, dess mat och kanske kontrollera världens bästa fotbollslag på sin hemmaarena, Barcelona Camp Nou!

Tags

Add Comment

Click here to post a comment