Den urbana upplevelsen Resmål

Gästbloggare: Tillgänglig Paris med “Rullaman” Zibi

Vår vän Zibi är en stor karaktär som verkligen visar upp vår filosofi: Gå ut och upptäck Världen! Han är också vår första officiella Gäst Blogger.

Zbigniew är oryginaly från Polen men bor nu i Sverige. Han älskar att resa och kommer att dela sitt förflutna och framtida äventyr på vår Blogg. Han kommer snart att berätta om sin galna plan för 2016.
Så, glöm inte att prenumerera på vår blogg!

Men först, läs om hans resa till Paris förra året.

Paris – kolla! Mina intryck…. är blandade, men första saker först.
När det gäller Paris själv, det är arkitektur och klimat, det är mycket imponerande, men för mig finns det en annan sak – rullstol tillgänglighet. Och det här är verkligen hemskt! På flygplatsen finns det super-trevliga assistenter, och bra tillgängliga badrum, – i allmänhet allt är ok, men det var bättre under avgång eftersom det åtminstone inte fanns några problem med rullstolen, som under ankomsten. Men det är en annan historia.

Det är säkert att säga att Paris är helt otillgängligt. Den utarbetade Paris tunnelbanan har bara en rullstolsanpassad linje som inte ens leder till några turistattraktioner, så det är till ingen nytta för funktionshindrade tourits. Du kan gå bara på andra våningen i Eiffeltornet – du kan inte gå på toppen, vilket är synd. Det som är bra är att jag som rullstolsperson ibland kan hoppa över några timmars linje och jag betalar mindre. Triumfbågen är helt otillgänglig, eftersom passagen till den leder genom en gångtunnel (med en trappa) under Place Charles de Gaulle. Notre-Dame-katedralen är inte heller för oss, som några andra monument.
T
oljekit? Tyvärr finns det ett problem med det även för de arbetsföra. Det finns stora offentliga toaletter för funktionshindrade, men tyvärr inte i några huvud tourits attraktioner. Sammanfattnings nog är situationen med toaletter dåligt i stadens centrum.
Trottoarer? I huvudgatorna de är breda, och det finns ramper, men när du kommer in smalare, klimatgator, trottoarerna finns extremt tight. Där red jag bara på gatorna, som var smala också, men föraren accepterade mig helt.

Så, du kan flytta runt Paris till fots * så länge du har batterier. Jag rekommenderar dock hytter, eftersom det inte finns några problem med dem – de kommer efter mer eller mindre 10 minuter. Visst, det är inte billigt för längre sträckor, men det är åtminstone ett säkert transportmedel för funktionshindrade runt Paris!
För att sammanfatta, Paris är ett måste-se, men du måste verkligen förbereda sig för alla svårigheter! I vilket fall, skriv mig, jag kommer att försöka hjälpa så mycket jag kan.

Add Comment

Click here to post a comment