Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Italien Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Venedig Vintern Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Venedig, Italien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Genom att planera i förväg och använda dessa tips kan du uppleva både en tillgänglig och sällsynt skatt olik alla andra.

Rullstolsanpassad Venedig

Hur skulle du vilja väcka dina sinnen på en plats där det verkar tid stod stilla? Världsklass museer, spektakulära arkitektoniska underverk, förtrollande gondolturer, inspirerande konstnärer och kittlande mat väntar dig i Venedig. Att resa inom rullstolsanpassad Venedig kan ha en gång verkat skrämmande för resenärer med särskilda rörlighetsbehov, men med lite planering, kommer du att upptäcka att du kan göra dina drömmar i den anmärkningsvärda canals stad.

Saker att göra i Venedig

 

Sankt Markus basilika

En tillgänglig guide till Venedig, Italien: Att se och hur man tar sig runt image 1

En av de mest besökta platserna i Venedig, Markus är ett måste-se destination på din Venedig resplan. Med över 500 kolumner, en bysantinsk altaret skärm av guld täckt med över 2.000 semi-dyrbara & ovärderliga ädelstenar, 85.000 kvadratmeter mosaik konstverk, och skatter överflöd, kommer dina sinnen bli glad gång på gång. Rullstolsburna eller besökare med fysiska funktionshinder ombeds att kontakta en anställd och gå in i basilikan genom Porta die Fiori, som ligger på norra sidan av basilikan. För entré till Museet, som ligger på övre plan, finns både hiss och trapphiss.

Doges palats

Doge’s Palace, also known as ‘Palazzo Ducale’ in Italian, is renowned for its Gothic, Byzantine, and Renaissance architecture, and is truly a magnificent site to see.

Doges palats, även känd som “Palazzo Ducale” på italienska, är känd för sin gotiska, bysantinskaoch renässansarkitektur, och är verkligen en magnifik plats att se. Oavsett om du letar efter en historielektion på den venetianska regeringen eller föredrar att sola sig i sin lyxiga interiör, är detta ikoniska museum en ledstjärna i Venedig. Alla de vanliga besökslayouterna avlägsnar hinder för dig med rullstol eller särskilda behov av rörlighet. Dessutom är toaletterna på bottenvåningen fullt tillgängliga. Det finns 3 områden inom Doge som inte är tillgängliga; De hemliga resplanerna, fängelserna och vapenförråden.

Gondolturer

wheelchair accessible venice

Många av oss har dagdrömt om romantik en gondolresa genom det läppande vattnet i kanalerna i Venedig. Lyckligtvis är denna dröm nu tillgänglig för rullstolsanvändare, tack vare det medkännande hjärtat av Alessandro Dalla Pietà, en fjärde generationens gondolier. Alessandro hade en vision att öppna upp de otillgängliga kanalerna för fysiskt funktionshindrade besökare. Hans vision är nu en realitet och en dröm som går i uppfyllelse för besökare från hela världen. Genom att använda en plattformshiss och ett cantilever-system, Gondolas4All, transporterar enkelt sina rullstolsbeskyddare till de magiska vattenvägarna i en av de mest pittoreska städerna i världen. Tänk dig att glida genom det fridfulla vattnet mot den fantastiska bakgrunden av barockbyggnader – en upplevelse som du och dina nära och kära aldrig kommer att glömma.

Konstmuseet i Venedigs akademi

Även kallad Gallerie dell’Accademia di Venezia, Academy Gallery Museum of Art är allmänt känd bland konst aficionados som premiären konstmuseum i Venedig. Hem till den mest kompletta samlingen av 13th Century till 18th Century konstverk, du kommer att uppleva mästerverk av kända artister, inklusive Giovanni Bellini, Mantegna, Giorgione, Titian och många fler. Museets hemsida anger att det finns fullständiga tillgänglighetsalternativ. Men detta måste-se museum kräver lite extra ansträngning för att korsa, men det är definitivt väl värt det. Tre steg vid entrén och två trappor till huvudvåningen kräver hjälp av en trappklättrare, som tillhandahålls av museet men ring i förväg en dag eller två i förväg för att ge dagen och tiden för ditt besök. Väl inne är golvet vidöppet, och du kommer förmodligen att förundras över de inspirerande mästerverken som visas.

Restauranger, Gelato Butiker, och Vin

Icecream in bowl

San Marco Square är värd för ett stort urval av rullstolsanpassade arenor. Här finns allt från fina middagar till billiga mat, gelatobutiker och vinprovning.

Ai Mercanti ligger på en lugn innergård utanför en stor shoppingväg och är en bra restaurang. Här finns färska lokala ingredienser som tillagas uppfinningsrikt, inklusive bläckfiskrisotto, kaninterrin, krispigt ägg och karamellpannacotta.

Vad är ett besök i Italien, utan pasta? För en billigare, men lika läcker alternativ, besök We Love Italy Pasta to Go. Denna restaurang erbjuder ett brett utbud av pasta, färska såser och pizza och är en familjefavorit.

Tippad som den bästa gelato i rullstolsanpassade Venedig, Visar Gelato Fantasy läckra smaker inklusive choklad fondant, mango och cheesecake. För din glädje, erbjuder det också vegan och icke-mejeri alternativ – helt enkelt en favorit plats runt om.

Funderar du på att prova lokala viner? Med en uteplats och ett mysigt inomhusutrymme, har Teamo Wine Bar ett urval av viner och klassiska föremål. Dessa inkluderar gazpacho, räkor sallader, vegan lasagne och en mängd andra italienska favoriter.

Ta dig runt i Venedig

wheelchair accessible venice

När du ger dig in på din drömsemester i Venedig, kommer du förmodligen vill ladda ner eller hämta en kopia av Venedigs tillgänglighetskarta. Rullstolsburna tycker att vaporetton (vattenbuss) ett bra sätt att resa i hela Venedig och angränsande öar, Murano och Burano. Många besökare med rullstolar tycker att #1 och #2 linjer särskilt tillförlitliga. Dessa linjer färdas genom Canal Grande och Laguna Nord. Mycket av San Marco Square är rullstolsvänligt. Detta gör att du kan se de många majestätiska landmärken och delta i människor tittar på. Det finns några broar, främst i San Marco distriktet, med hissar. Hiss nycklar finns på APT (turism) kontor, totalt 7 kontor finns i hela Venedig och omgivande fastlandet platser.

Sist har många turister grundligt haft att ta en guidad tillgänglig tur medan semester i Venedig. Kontrollera om ex Accessible Italien.

Ett äventyr i Canals city bygger minnen som varar en livstid. Detta är din ultimata resmål. Du kommer att skåda gamla stenar, se arkitektur från förr, lukta på havets salt och smaka på italienskt kök. Genom att planera i förväg och använda dessa tips kan du uppleva både en tillgänglig och sällsynt skatt olik alla andra.

Vi har fantastiska boenden i Venedig! Se dem här.

Kolla in vår Venedig guide: här

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags