Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Sommaren Spanien Stränder Torrevieja Utanför misshandlad vägen Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Torrevieja, Spanien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Torrevieja är en stor stad att besöka med massor av historia, välsmakande tapas och bekväma sätt för människor att ta sig runt i staden.

Rullstolsanpassad Torrevieja

En tillgänglig guide till Torrevieja, Spanien: Att se och hur man tar sig runt image 1

Torrevieja är en vacker stad cirka 40 minuter söder om Alicante flygplats. Det är platsen spanjorerna reser till för sin semester.

Det finns mycket att älska med det! Rullstolsanpassad Torrevieja har utsökt mat, härliga trädgårdar, och vackra stränder med kristallklart vatten.

Folket i Torrevieja är ganska vänliga för det mesta och är välkomnande för människor från hela Spanien samt andra delar av världen. En extra bonus är att engelska är allmänt talas i hela staden.

Följande avsnitt är en lista över bästa rullstolsanpassade aktiviteter i Torrevieja.

Torreviejas 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

  1. Gå till Playa del Cura

Många av Torreviejas kustlinje har små sandiga vikar och klippiga hällar. Att gå till en av dessa platser kan göra att komma nära vattnet mycket svårt eller till och med omöjligt i en rullstol. Playa del Cura, tack och lov dock, är definitivt ett undantag från regeln.

Denna strand ligger i hjärtat av Torrevieja. Här finns en uppsjö av restauranger och butiker längs stranden i höghus.

Mellan byggnaderna och vattnet finns en bred sandsträcka som ofta är fullpackad med baddräktsklädda människor under sommarmånaderna.

Även om det är lite av en nackdel att det kan bli ganska trångt, är stranden mycket lätt att ta sig till och hålls uppe väl. Sanden rengörs dagligen och soptunnorna töms ut regelbundet- och inte bara på sommaren.

Det finns badrum tillgängliga för alla, inklusive rullstolsanpassade badrum. Det finns också parkering tillgänglig, varav en del är reserverat för personer med funktionshinder.

Och det finns trä ramper installerade för att göra tillgången till stranden lättare för människor som använder rullstolar. Det bör noteras dock att det inte finns några amfibiska badstolar tillgängliga.

wheelchair accessible Torrevieja

  1. Rulla genom Paraje Natural Molino del Agua

Om du letar efter något ute i naturen, gå till Paraje Natural Molino del Agua. Det är i norra änden av staden och upptar 500.000 kvadratmeter. Det finns gott om utrymme att rulla runt! Parken är mestadels sanddyner och inhemska typer av tallar.

I parken finns en 500 meter lång del av underjordiska akviferer. Vatten togs från dessa för mänsklig konsumtion fram till så sent som på 1960-talet.

Det finns också en vattenväg ovan jord som går in i en damm. En gammal vattenkvarn replika är också inne i parken. Det är en vacker plats att stanna för några bilder! Det är allt gratis vilket är en trevlig bonus.

Majoriteten av parken är platt och lättillgänglig. Det finns några sektioner som har några trappor, dock för dem som vill komma lite närmare vattnet. Det finns gott om platser runt parken så att folk kan sitta och vila medan de ser sig omkring.

 

  1. Se Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción

Denna kyrka byggdes i slutet av 1700-talet och har sedan dess blivit en av de viktigaste kontaktpunkterna i staden och spelar fortfarande en stor roll i det sociala livet i Torrevieja idag.

År 1829 förstörde en jordbävning mycket av den ursprungliga byggnaden, men den byggdes om med några av de ursprungliga stenarna 1844.

Det skiljer sig från många andra byggnader i området är en neo-klassisk stil med stenarbeten och två sidotorn toppad med små pyramider.

Inuti finns olika typer av konstverk. Byggnaden används fortfarande av dyrkare, även om besökare är mer än välkomna att komma in och besöka eftersom det är en av de äldsta byggnaderna i området.

Kyrkan är inte rullstolsanpassad inuti (det är ganska gammal!) men, utanför är det rullstolsanpassat. Torget framför kyrkan är rullstolsvänlig och en vacker, fridfull plats för att se den imponerande gamla kyrkan. Det finns en fontän utanför tillsammans med palmer för att skapa en härlig atmosfär.

 

  1. Plaza Waldo Calero

Detta lilla stopp är ett trevligt ställe att besöka, särskilt i sommarens hetta! Det är en grön skuggig hörn med fontäner skjuta upp och kyla den omgivande luften. Det är omgivet av restauranger och barer (och ganska nära turistbyrån).

Plazan fick sitt namn efter Waldo Calero Idiarte som var borgmästare i Torrevieja mellan 1924 och 1929. Det är mest känt, men för mosaik platser som finns på torget. Det är en rolig plats för en bild och en trevlig plats att vila i skuggan.

Plaza är lätt att komma åt i rullstol.

Spanish tapas

  1. Rida Fyrhjulingar

Har du någonsin provat att cykla fyrhjuling? Om inte, här är din chans! Det är ett roligt sätt att se LO Rufete Multi-Aventura Park, och en fantastisk historia att ta tillbaka till dina vänner hemma!

De ger dig möjlighet att rida en krets inom parken eller gå på en utflykt ur den. Om du vill åka på utflykt behöver du dock körkort med dig.

Fyrhjulingarna drivs för hand, så även om du använder rullstol kommer du att kunna rida en av dessa så länge du har möjlighet att använda händerna.

Personalen där är mycket snäll och hjälper dig att överföra från rullstol till cykel. Det finns badrum där, inklusive rullstolsanpassade. För mer information, kolla hemsidan: http://lorufete.com/english/

Bästa sätten att ta sig runt Torrevieja, Spanien i rullstol

Ett sätt att ta sig runt är med buss. Vissa bussar i Torrevieja är rullstolsanpassade, men eftersom det är en gammal stad är inte alla bussar tillgängliga.

Om du vill resa med buss, ge dig själv extra tid ifall du behöver vänta lite på en rullstolsanpassad buss att följa med.

Radio Taxi Torrevieja är ett utmärkt taxibolag som grundades för över 30 år sedan. De erbjuder taxibilar för att hämta dig från flygplatsen, att resa mellan internationella och inhemska städer, runt Torrevieja, och mycket mer! De har också rullstolsanpassade taxibilar.

Hemsida: http://www.radiotaxitorrevieja.com/en/

Ett annat bra företag att tänka på är Costa Azul. De tillhandahåller taxi och bussar, inklusive rullstolsanpassade sådana.

wheelchair accessible Torrevieja

Härliga boenden i Torrevieja

Är du upp till att resa till härliga Torrevieja? Innan du går, välj ett bekvämt och pålitligt boende. Här är några bra exempel från Handiscover.

Du kan välja bedårande hyror baserat på ditt behov och rörlighet. Så, vad är du ute efter? Klicka bara på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten!

vill göra en förfrågan? Tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

 

Torrevieja är en bra stad att besöka med massor av historia, välsmakande tapas och bekväma sätt för personer med begränsad rörlighet att ta sig runt i staden.

Även om det inte är den mest tillgängliga platsen i världen, är det definitivt genomförbart att besöka det i en rullstol. Allt som krävs är lite planering och lite av en äventyrlig anda.

Annan användbar tillgänglig reseinformation

Andra Stora Bloggar eller Guider Destination mest omtyckt av våra läsare

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment