Äldre Resenärer Bangkok Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Phuket Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Thailand Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Thailand: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Oavsett om du är mest upphetsad för god mat, underbara landskap, eller historia, thailand har något för alla.

Rullstolsanpassad Thailand

Föreställ vägkanten bås med kryddig, syrlig tom yum soppa full av citrongräs och kaffir limeblad. Båset bredvid det säljer Pad Thai, full av platta nudlar kvävdes i en sås full av nötkött och grönsaker. En annan säljer som tam (en grön papaya sallad), klibbigt ris, och grillad kyckling. När du är i rullstolsanpassad Thailand, är utsökt mat överallt!

Skriv dit du skulle vilja åka så visar vi dig några bra tillgängliga boendealternativ!

 

En tillgänglig guide till Thailand: Att se och hur man tar sig runt image 1

Har du någonsin tänkt på att besöka Thailand? Inte bara är deras mat utsökt, men landskapet är underbart! De har bedårande djur, vänliga lokalbefolkningen och historiska platser för att dra dig tillbaka i tiden. Det är ett turistmål du egentligen inte borde missa.

Thailand kan vara lite knepigt att turnera i rullstol, men det är inte omöjligt att ta sig runt där. Om du bara förbereda lite och har en plan för hur man tar sig från en aktivitet till en annan du kommer att bli helt bra. Är du redo att börja förbereda?

 

 

Thailands 5 bästa rullstolstillgängliga aktiviteter

Thailand har så mycket att göra och se! Kolla in följande fem alternativ för några roliga aktiviteter att göra medan du turnerar i landet.

Bangkok

Som thailands huvudstad är Bangkok en fascinerande stad full av färg och skönhet. Här är tre toppattraktioner i Bangkok som du måste besöka.

1 Baiyoke-tornet

Baiyoke Tower är hem till den berömda Baiyoke Sky Hotel, som om du inte har hört är den högsta all-hotel struktur i Sydostasien. Det är 85 våningar hög och erbjuder vacker utsikt! Du kan gå till observationsdäck på 77:e och 83:e våningen. Den 84: e våningen har ett roterande observatorium, men det är tyvärr inte rullstolsanpassad.

En tillgänglig guide till Thailand: Att se och hur man tar sig runt image 4

Medan du är där och beundrar utsikten kan du också prova Asiens enda fruktbuffé. Det är ett bra ställe att prova vad Thailand har att erbjuda! Även om de kallar det en fruktbuffé, det är inte bara full av frukt men har också bakverk och glass. Du kan be värdinnorna om hjälp med att samla och plocka ut mat från buffén om du har problem med att göra det på egen hand.

Tornet är rullstolsanpassat, dock som nämnts den 84: e våningen är det inte.

2 Lumphini parkerar

Lumphini Park är en vacker plats att koppla av i den livliga huvudstaden i Thailand. Det är komplett med en sjö och fontän tillsammans med ett spår som löper genom hela parken. Det är en härlig plats för bilder!

Detta är ett bra ställe att njuta av utomhus samt någonstans att träffa lokalbefolkningen. Det är en populär plats för människor att tillbringa en trevlig eftermiddag, oavsett om de är i Thailand för första gången eller har bott där hela sitt liv.

Lederna där är välskötta och är rullstolsanpassade.

3 Pratunam Marknad

Tycker du om att shoppa? Om så är, definitivt missa inte detta stopp! Pratunam Market är den största kläd- och textilmarknaden i Bangkok. Det är runt 4 block i längd! Marknaden är på täckt trottoarer för en trevlig, skuggad plats att handla.

Du kan hitta alla typer av kläder, klockor, elektronik och leksaker. De har också gott om mat och dryck ifall magen börjar klaga när du är där. Att gå igenom allt kan ta ett tag! Allt som finns är ganska billigt.

Marknaden är rullstolsanpassad. De täckta trottoarerna har trottoarer nedskärningar så att du enkelt rulla upp till bås.

Om du är på väg till Bangkok, också kontrollera vår handikappanpassade destination guide-Bangkok! Du kommer att veta mer information om transport och boende i denna vackra stad.

Bortsett från Bangkok, Phuket Island är också ett paradis vid sina stränder och lätt livsstil. Här kommer den populäraste stranden!

Phuket-ön

1 Karon strand

Om du vill gå till en strand, är Karon beach en av de bästa i Thailand! Det är relativt uncrowded och erbjuder vacker utsikt över havet. Det är den tredje längsta stranden på Phuket Island. Den har alla möjliga saker att göra och se!

En tillgänglig guide till Thailand: Att se och hur man tar sig runt image 5

Där kan du hitta massor av mat samt utomhus fritidsaktiviteter för att hålla dig och dina vänner upptagen hela dagen lång. Det är också en härlig plats att koppla av med ljudet av havet och vilda djur du kanske inte märker så mycket på de mer trånga stränderna.

Stranden har en trottoar som löper vid sidan av den som gör den perfekt för rullstolsburna!

Det är dags för dig att besöka Phuket Island nu! Kom alltid ihåg att kontrollera vår handikappanpassade destinationsguide i Phuket Island!

Chiang Mai provins

1 Wat Doi Suthep

Om du hoppas på något historiskt, bör du besöka Wat Doi Suthep! Det är ett tempel byggt omkring 1383 på en vacker bergstopp. Definitivt ta din kamera med för utsikten!

Det kan vara mycket trafik på vägen kör upp till det, men det är väl värt att vänta. Mängden historia där gör att få en guide för din tid värt det om du vill höra alla fakta om platsen.

Man skulle kunna tro att där templet ligger skulle göra det svårt för rullstolsanvändare att nå, men tack och lov finns det en hiss från vägnivån som ansluter till en linbana som kringgår de steg som människor brukar klättra för att nå templet. Det finns ramper att använda, till exempel en som leder in i huvudtemplet, som är ganska branta. Om du vill använda ramperna det skulle vara bra att ha någon där för att hjälpa.

 

 

Bästa sätten att ta sig runt Thailand i en rullstol

Ett av de bästa sätten att ta sig runt i Thailand är att åka på en turné. Att gå med en turné ger dig ett bekvämt transportmedel tillsammans med hjälp när du når din destination. En stor turné företag är Rullstol Holidays på Thailand. Du hittar deras webbplats här. Företaget erbjuder också flygplatstransfer och tillgängligt van uthyrning.

Ett annat alternativ är att gå med Rullstolstaxi Thailand, som erbjuder transport som uppfyller ADA Transport krav. Du hittar dem här.

Det finns gott om taxibilar runt Thailand, men inte alla är tillgängliga. Ordna för ett företag att hämta dig som specifikt hjälper dem som har funktionshinder kan ta bort några av de krångel att ta sig runt.

Accessible Guide to Thailand

Bästa tillgängliga boenden i Thailand

Det är ett underbart val att tillbringa din semester i Thailand på sommaren nu!! Här förbereder vi en mängd bekväma och tillgängliga boenden.

Vad du behöver göra är att välja ett rum baserat på ditt krav. Vi har underbart inredda rum med funktioner som justerade sängar, roll-in dusch med stol och toalett med grab rails. Dessutom har vi tillgång till mer än 150.000 hotell i 83 länder nu.

Så, boka med oss och ha en underbar semester med din familj i Thailand. För personlig support och mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten, kontakta oss bara via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (STORBRITANNIEN). Också, tveka inte att använda vår £ 25 rabattkupong för din första bokning!

On_the_beach thailand accommodation

Låter inte Thailand otroligt? Oavsett om du ser mest fram emot god mat, underbara landskap, eller historia, thailand har något för alla. Den verkliga frågan är inte om du vill besöka landet, men när det kommer att fungera att gå. Har du lite semester tid på gång? Det kan vara en perfekt tid att besöka detta vackra land.

 

 

Annan nyttig reseinformation

Andra fantastiska resmål och stränder runt om i världen!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda

Tags

Add Comment

Click here to post a comment