Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Italien Reseguider Resetips Resmål Rom Sommaren Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Rom, Italien: Att se och hur man tar sig runt

Med dessa tips kommer du att kunna besöka nästan alla de berömda platserna i Rom och ta in den hisnande skönheten i denna antika stad.

Rullstolsanpassad Rom

Trots att rom är ett enormt turistmål ligger det efter många andra europeiska städer när det gäller rullstolstillgänglighet. Staden är full av kullar, ojämna vägar med massor av kullerstenar och begränsad tillgänglig kollektivtrafik. Av dessa skäl är det bäst att hålla sig till centrala Rom (Centro Storico) om du inte reser med en guidad tur. Ändå finns det tillräckligt tillgängliga attraktioner, hotell och restauranger för att du ska ha en trevlig rullstolsanpassad Rom semester. Så, ta din kamera och kom till drömmer Rom!

Skriv dit du vill åka så visar vi dig de bäst tillgängliga boendena på den platsen!

 

 

De 5 bästa sakerna att göra och se

1 Vatikanen

Inget besök i Rom är komplett utan en resa till Vatikanstaten. Medan huvudingångarna till sevärdheter som Peterskyrkan och sixtinska kapellet inte är tillgängliga för rullstolsburna, finns det sidoingångar som du kommer att kunna använda. För att komma åt sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna måste du komma in på Viale Vaticano Street, som ligger på norra sidan av Vatikanstaten. Tyvärr är ingången till Peterskyrkan på östra sidan av Vatikanstaten. Det finns en trappa som förbinder sixtinska kapellet och basilikan, men rullstolsanvändare måste gå längs stadens utkanter för att resa mellan dem. Du hittar entrérampen in i kyrkan på Petersplatsen.

Trots det extra krångel, är Vatikanen säkert hanterbar och väl värt ett besök! Kolla här för mer information.

 

 

2 Colosseumen

Den mäktiga Rom Colosseum är faktiskt extremt tillgänglig för rullstolsburna. Det finns en rullstolsramp vid huvudingången, golvet i interiören är platt och smidig, och det finns rymliga hissar som tar dig till den övre nivån. Dessutom, om du har en rörelsehinder, kommer du i allmänhet att kunna gå till framsidan av linjerna. Som sagt, det finns steg på vissa områden inne i Colosseum, och kullersten utanför ingången till strukturen. Dessutom, var medveten om att toaletterna inte är tillgängliga. Men totalt sett är de flesta områden i Colosseum rullstolsvänliga och du kan se fram emot ett roligt besök här.

En tillgänglig guide till Rom, Italien: Att se och hur man tar sig runt image 5

3 Bad av Caracalla

Dessa är de absolut bästa antika romerska bad, och även den mest imponerande. De är ganska långt från många av de andra platserna, och är på toppen av en brant backe. Av dessa skäl, att komma dit med taxi är ett måste. Ha taxichauffören släppa av dig vid biljettkiosken på toppen av kullen och paus för en stund att ta i synen av de massiva stenmurarna som omger baden. Det finns en park här också som är en trevlig plats att vila eller njuta av en picknick. Platsen är rymlig och har rullstolsvänliga hissar och en tillgänglig toalett.

 

 

4 Pantheonen

Detta tidigare romerska tempel har använts som en kyrka sedan7-talet och är en av de bäst bevarade av de romerska platserna. Byggnaden har nyligen renoverats, vilket gör det ännu mer imponerande. Det är en plats som är säkert värt att kolla in, och om du gör det där, glöm inte att blicka upp i taket! Pantheon är mycket tillgänglig, med en kort, icke-skid entréramp, och interiören är platt och rymlig, med gott om utrymme att manövrera en rullstol.

wheelchair accessible Rome

5 Trevi fontän

Detta är en av de mest kända fontänerna i världen och är ett fantastiskt exempel på barock arkitektur. Fontänen är en otrolig 85 meter hög och har en travertin fasad och rev, och imponerande marmor statyer. Området kring fontänen är helt platt, men det kan vara svårt att komma nära det på grund av folkmassorna av turister. Av säkerhetsskäl är fontänens sidor ganska höga, vilket kan göra det svårt att se på nära håll. Den goda nyheten är att fontänen alltid är öppen för turister, och på natten är det en verkligt spektakulär syn.

Det är aldrig för sent för dig att planera en resa till Rom. Ta också vår handikappanpassade reseguide till Rom. Här kan du hitta mer information om vad du kan se och vad du ska äta i Rom.

Bästa tillgängliga boenden i Rom

För att säkerställa att du en stor semester i Rom, förbereder Handiscover en mängd underbara och gästvänliga hotell, lägenheter och hus. Här är några bra exempel från hemsidan. Det är spännande att de ger en £ 25 rabattkupong för den första bokningen!

 

 

1 Bekväma på Coliseum

Beläget i hjärtat av Rom, bara en lätt fem minuters promenad från den magnifika omgivningen av Coliseum, ger hotellet dig en lugn och fridfull upplevelse. Den består av två intilliggande lägenheter på bottenvåningen i ett antikt och framstående palats. Det är 100% rullstolsanpassat. Du kan hitta den bekväma soffan, modernt kök, toalett med stöd på ena sidan och badrum med stor platt dusch, duschstol och grab rails. Sovrummet är utrustat med en LCD-TV, LED-belysning, luftkonditionering, och viktigast WiFi! Transport, inklusive bussar & tunnelbanor, finns precis utanför byggnaden. Hotellet erbjuder rymliga semesterbostäder som gör att du känner dig som hemma. HELA FASTIGHETEN ÄR OFFICIELLT GODKÄND OCH LICENSIERAD AV KOMMUNEN ROM OCH FÖRSEDD MED FÖRSÄKRING, ALL SÄKERHETSUTRUSTNING OCH HYGIENSTANDARD.

Tveka inte att planera din resa i Comfy på Coliseum

Handiscover har tillgång till mer än 150 000 hotell i 52 länder. Skriv dit du vill gå i sökfältet nedan så visar vi vilka tillgängliga boenden vi har tillgängliga i det området. För mer information om boendena och rabattkupongen, bara chatta med dem via e-post booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

Ta sig runt i tillgängligt Rom

Att resa runt i Rom som rullstolsanvändare har utan tvekan många utmaningar. Om du inte är med en turné, kommer du vill stanna i centrala Rom och hålla sig till asfalterade huvudgator.

Kollektivtrafiken är inte särskilt pålitlig, eftersom endast vissa bussar har rullstolsramper. Du kan inte riktigt räkna med dem att komma runt. Dessutom har de små gula elbussarna i centrala Rom inga ramper. Rom tunnelbanan är inte heller ett bra alternativ för rullstolsanvändare eftersom de flesta av hållplatserna inte är tillgängliga.

Om du behöver ta dig runt i Rom är det ett bättre alternativ att ta en taxi. Tyvärr är dessa hytter inte tillgängliga, vilket innebär att du behöver en hopfällbar rullstol som får plats i bagageutrymmet. De flesta taxichaufförer kan göra detta utan problem. Men de är i allmänhet inte skickliga på att överföra människor från en rullstol till hytten. Om du planerar att resa med taxi bör du ha med dig en medhjälpare eller en reskamrat.

Om du inte har en hopfällbar rullstol och en icke-tillgänglig taxi inte är ett alternativ, kan du kontakta ATAC, Roms transportförening, för att ordna privat paratransitservice. Du bör kontakta dem via telefon en dag i förväg.

En tillgänglig guide till Rom, Italien: Att se och hur man tar sig runt image 13

Tillgänglighetsanpassade turer

Den goda nyheten om Rom är att det finns många tillgängliga turnéalternativ för alla de stora platserna. Sage Traveling, i synnerhet, erbjuder många guidade turer runt Rom, inklusive både promenader och körturer. Presto Tours erbjuder små grupp- och privata turer. Du bör kontakta dem i förväg för att diskutera dina särskilda behov så att de kan göra de nödvändiga arrangemangen. Andra företag inkluderar Nancy Aiello Tours som är utformade med rullstolsanvändare i åtanke.

Sammantaget kan Rom vara en ganska utmanande destination för en rullstolsanvändare men det finns sätt att övervinna svårigheterna. Att resa med en tillgänglig turné är bäst, eftersom de har erfarenhet av att ordna de mest rullstolsanpassade transporterna och rutterna. Om du reser utan en turnégrupp, behöver du mest förlita dig på taxibilar eller speciella transittjänster och att hålla sig till centrala Rom. Men med nödvändig hjälp kommer du att kunna besöka nästan alla de berömda platserna i Rom och ta in den hisnande skönheten i denna antika stad.

 

Om du vill gå till en annan destination, bara skriva där du skulle vilja gå i sökfältet nedan.

 

Populära inlägg

För närvarande tillhandahåller vi en £ 25 rabattkupong för din första bokning!

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

 

 

 

Add Comment

Click here to post a comment