Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Frankrike Geografi Kuster & Klippor Öar & halvöar Reseguider Resetips Resmål Reunion Island Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Reunion Island: Att se och hur man tar sig runt

Om du är en rullstolsanvändare med smak för äventyr kan du skapa en spännande resa till Reunion Island skräddarsydd för dina behov.

Rullstolsanpassad Réunion Island

Reunion Island är ett fascinerande resmål, en 30 mil bred ö mitt i Indiska oceanen. Réunion Island ligger 800 km väster om Madagaskar och har sjutton mil av stränder, en aktiv vulkan, berg och skogar. Den varierande befolkningen på nästan 900.000 är en blandning av franska, afrikanska, indiska och kinesiska anor och dessa kulturer är i det franska kreolska språket och köket. Den rullstolsanpassade Reunion Island kanske inte är välkänt, men det finns en viss grad av tillgänglighet för rullstolsanvändare. Medan huvudstaden Saint-Denis har restauranger och hotell med tillgång till rullstol, finns det en mängd aktiviteter du kan delta i runt ön, inklusive några äventyrsaktiviteter. Här är fem av de bästa tillgängliga saker att göra på Reunion Island.

En tillgänglig guide till Reunion Island: Att se och hur man tar sig runt image 1

De 5 bästa tillgängliga aktiviteterna på Reunion Island

 

Tandem Skärmflygning

Skärmflygning är en enormt populär aktivitet på Reunion Island, med många företag som erbjuder skärmflygning äventyr. Air Lagon Parapente är ett av dessa företag, som erbjuder kurser för nybörjare och avancerade paragliders samt en mängd olika outings. I tandemparaggliding är du med en instruktör som hanterar styrningen medan du kan luta dig tillbaka och njuta av åkturen. Även om inte officiellt tillgänglig, många människor i rullstol kan delta i denna verksamhet med lite hjälp. Det rekommenderas att du kontaktar företaget i förväg för att förklara dina specifika behov.

wheelchair accessible Reunion Island

Jardín De l’État

Denna historiska botaniska trädgård ligger nära stadens centrum i Saint-Denis och inrymmer ett naturhistoriskt museum. Trädgården, som innehåller nästan 50 trädarter, var komplett 1773 och museet öppnades 1855. Trädgården är tillgänglig, med få hinder och platta stigar vid sidan av en fantastisk vattenväg med fontäner och näckrosor. En underbar plats att koppla av, njuta av naturen, och ta ett mellanmål eller kopp kaffe från caféet.

 

Belouve skog

Denna rekreationsskog känd för sina natursköna vyer och stigar blev nyligen tillgänglig för alla medlemmar av allmänheten, inklusive de med rörelsehinder. En 250 meter lång gångväg som är rullstolsanpassad går nu genom skogen, som ger information om denna webbplats. Se också till att kolla in Belouve Cottage och den permanenta utställningen “Belouve’s History is Also a Legacy of Mankind.”

En tillgänglig guide till Reunion Island: Att se och hur man tar sig runt image 2

Roul ek Nou Tillgänglig Vandring

Företaget Roul ek Nou, baserat i Saint-Paul, erbjuder tillgängliga vandringar, som möjliggjords av Quadrix elektriska rullstolar. Dessa terrängrullstolar kan anpassas till många olika sorters rörelsehinder och vandringen är ett alternativ för alla som självständigt kan driva rullstolen. Familjemedlemmar och vänner kan också gå med i turnén med cykel. Turerna varierar från 20 minuter till två timmar och priserna varierar beroende på längden på vandringen och nödvändiga tjänster. Kontakta dem i förväg via telefon eller e-post för att diskutera dina specifika behov och för att ordna din vandring.

 

Kelonia Turtle fristad

Detta sköldpaddsreservat och observationscenter ligger nära staden Saint-Leu. Det var tidigare en sköldpadda gård men 1994 ändrades till en fristad och har nu åtagit sig att skydda dessa sköldpaddor. Du kan välja en guidad tur eller så kan du följa det markerade spåret och gå i din egen takt. Vid helgedomen kommer du att observera stora saltvattenpooler av sköldpaddor, fisk och korall, och kan interagera med två tama jättesköldpaddor i utomhusföreningen. Helgedomen har en tillgänglig ingång och det markerade spåret är platt och bör inte innebära några problem för rullstolsanvändare.

En tillgänglig guide till Reunion Island: Att se och hur man tar sig runt image 3

Ta sig runt som rullstolsanvändare

wheelchair accessible Reunion Island

Reunion Island har några bra transportalternativ för rullstolsanvändare. Du kommer att behöva initialt nå Reunion Island med flygplan. Det bästa alternativet är att flyga Air France från Paris. Ditt flyg kommer fram till Roland Garros flygplats. Du måste tala med någon från flygplatsens transportdisk för att boka en tillgänglig taxi.

Det finns bussar till alla de viktigaste städerna på Reunion Island, som har hissar och speciella rullstolssittplatser. Huvudstaden i Saint-Denis har en tåglinje samt bussar, och alla tågstationer är tillgängliga. Det finns hissar till perrongerna och speciella sittutrymmen på själva tågvagnarna.

Det finns ett par alternativ för bokning av rullstolsanpassade fordon. Företaget Odonata Transport driver tillgängliga minibussar med tillräckligt med utrymme för en person i rullstol och fyra extra passagerare. Genom detta företag kan du ordna transport till många olika platser på ön. Du kan också boka resor över hela ön. Det kommer att kosta 160 euro för en halv dagstur och 260 euro för en hel dagsutflykt.

Couloutchy Transport är ett annat företag som erbjuder flygplatstransporter och anpassade sightseeingturer. De driver minibussar som har plats för åtta personer eller fyra rullstolar och fyra personer. Med det här alternativet kan du antingen begära en förare eller en medlem av din resa part kan köra van.

 

Tillgänglighetsanpassade turer

 

Vid denna tidpunkt finns det tyvärr inga tillgängliga turer till Reunion Island. Det finns massor att göra på Reunion Island och du kan säkert organisera din egen resa, men det kommer att ta lite ytterligare planering. Reunion Island har äventyrsaktiviteter, och du kanske kan delta i många av dem som tandemskärmflygning. Helikopterturer är ett annat populärt alternativ, och du kommer sannolikt att kunna åka på en av dessa turer. Se också till att tala med företaget i förväg för att diskutera vilka alternativ som finns.

Reunion Island är en utmärkt plats för äventyrsturism och njut av kreolsk kultur. Om du är en rullstolsanvändare med smak för äventyr, kan du gå skärmflygning, ta en helikoptertur och till och med gå på vandringar genom natursköna skogar och längs kusten. Det finns få alternativ för tillgängliga turer, men med lite extra forskning och planering kan du skapa en spännande resa till rullstolsanpassad Reunion Island anpassad till dina specifika behov.

Sök våra boenden här.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment