Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kroatien Kuster & Klippor Pula Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Pula, Kroatien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Gamla städer är svåra att navigera i rullstol, men om du planerar framåt är det genomförbart. Här är vad du ska göra i rullstolsanpassade Pula och hur man tar sig runt.

Rullstolsanpassad Pula

Om du skulle släppa av rullstolstillgänglig Pula just nu, skulle du se en stad med en fot i det förflutna och en fot i nuet. Det har bostäder och semester utveckling typiska för städer vid havet, tillsammans med en aning av romersk arkitektur kvar från en annan tid.

Boats, Pula

Den obestridda stjärnan i staden är en amfiteater, välbevarad och fortfarande upp för värd sommarkonserter och festivaler trots sin ålder. Det ger av en imponerande luft som ger allt från att ta en selfie till att gå till butiken en känsla av storhet och betydelse.

Gamla städer kan vara lite knepigt att navigera med en rullstol, men om du planerar framåt är det definitivt genomförbart. Följande fem aktiviteter är några av de bästa sakerna att göra i staden som också råkar vara rullstolsanpassad.

 

Pula’s 5 bästa rullstolstillgängliga aktiviteter

Pula är som en fläkt av ren, historisk luft mitt i denna hektiska moderna tid vi lever i. Missa inte din chans att besöka staden själv!

1 Besök stranden!

Valkane Beach är en av de bästa stränderna att besöka i Pula om du hoppas att hitta en som är rullstolsanpassad. De har anpassat en del av stranden för att inkludera ramper där du kan komma in i havet. De vill göra det så enkelt som möjligt för alla att njuta av sin tid där.

Stranden har livräddare service. Stranden har också två barer, en restaurang, och beachvolleyboll. En del av stranden är sten, och en del är asfalterad.

Stranden ligger nära en busshållplats som tar dig tillbaka till andra delar av staden. Det är ett bekvämt, vackert stopp!

2 Ät utsökt mat

Medan du vandrar runt i gamla stan kommer du förmodligen bli hungrig någon gång! Det är svårt att bestämma på den plats där skulle vara ett bra ställe att äta, särskilt när du har en rullstol att överväga.

En utmärkt plats är restaurangen Orfej. Det är mitt i centrum av gamla stan, och det har hjälpsamma servrar som talar engelska. De erbjuder alla typer av mat, inklusive pasta, pizza och skaldjur.

Restaurangen är rullstolsanpassad och billigare än många liknande restauranger i området. Det är ett bra ställe att vila och äta lite! För vägbeskrivning och mer information, gå hit.

Pula market

3 Heliga Hjärtanas kyrka

På tal om den gamla delen av staden, när du är där, definitivt göra tid att stanna vid kyrkan heliga hjärtan. Byggnaden är helt tillgänglig på insidan, och det finns en rullstolsanpassad ramp som leder till kyrkan för dig att gå in.

En annan bonus om detta stopp är att det finns en tillgänglig toalett i kyrkan, vilket alltid är ett välkommet fynd!

Detta är ett bra stopp att göra om du hoppas på några historiska attraktioner som är inne i bort från dagens hetta. Det kan antingen vara värd galleri eller utställningar museum typ.

4 Historiska och maritima museet i Istrien

Detta museum ligger i en venetiansk fästning. Den har alla möjliga intressanta samlingar och utställningar. Några av utställningarna är permanenta, medan andra kommer och går.

Museets atrium är också en plats där olika föreställningar och konserter är under de varmare sommarmånaderna.

Museet är tillgängligt för rullstolsburna. Vakttjänsten där hjälper också gärna till på alla sätt de kan.

Pula, Croatia

5 Amfiteater

Sist men absolut inte minst, definitivt göra tid att besöka amfiteatern! Kommer du ihåg när du läser lite om det för en minut sedan i den inledande delen av denna artikel? Det är en sådan ikonisk del av staden, du kan inte besöka Pula utan att stanna för att se det själv.

Amfiteatern på en gång var en plats för gladiator slagsmål men nu används helt enkelt som en prydnad av staden och, ibland, en plats för konserter och andra fester.

Grunderna vid amfiteatern är tillgängliga för rullstolsburna.

Tillgänglighetsanpassade boenden i Pula, Kroatien

För att tillbringa en underbar sommarsemester i Pula, förtjänar du ett tillgängligt rullstolsvänligt boende! Handiscover har du täckt! Börja bara med att söka i boendena baserat på din mobilitetsnivå så hjälper Handiscover dig att hitta den som passar dina behov. Här är några bra exempel från hemsidan. Vad du behöver göra är bara: klicka på följande bilder för att se mer detaljerad information om tillgänglighet i och utanför fastigheten!! Dessutom, tveka inte att använda £ 25 rabattkupong för din första bokning !! Boka den för att börja planera din Pula semester.

För mer information om boenden och rabattkupongen, tveka inte att kontakta dem via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon +44 1550 400022 (Storbritannien). Det är dags för dig att boka den för att börja planera din sommarsemester i Pula.

Bästa sätten att komma runt Pula, Kroatien i rullstol

Ett bra sätt att ta sig runt Pula är att gå med i en turné! En sådan turné är Pula Walking Tour. Medan det är en vandring, är det rullstolsanpassat. Turnén inkluderar en professionell guide som ger dig för att se alla möjliga historiska monument Pula har att erbjuda.

Att gå med en turné är bra eftersom om du någonsin kommer till en plats som är svårare att navigera med en rullstol, har du en hel grupp människor där för att hjälpa dig! Det är också trevligt eftersom du har en tour guide som kan förklara vad du ser. Du kommer att kunna få fram mycket mer av upplevelsen än om du var ensam. För mer information, gå hit.

En hjälpsam grupp som kan ta dig från flygplatsen till ditt hotell eller resort är HolidayTaxis. De erbjuder bekväma överföringar till alla, oavsett om du sitter i rullstol eller inte. Du måste kontakta dem i förväg för att se till att det är möjligt att gå till den specifika destinationen du har i åtanke, dock, och ta reda på hur många fordon som behövs beroende på hur många som reser i din grupp. Gå hit för mer information.

Beach, Pula

Är du spänd på möjligheten att åka till Pula? Jag vet att jag är det! Att åka till den vackra staden vore ett äventyr, minst sagt! Det skulle också erbjuda en underbar plats att koppla av och ta i den vackra havet i Kroatien. Ge dig själv gott om tid att ta in alla webbplatser!

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment