Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Porto Portugal Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Porto, Portugal: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Rullstol eller inte, allt du behöver för en fantastisk Porto semester är lite av planeringstid och en flygbiljett!

Rullstolsanpassad Porto

wheelchair accessible Porto

Vad vet du om Porto, Portugal? Som ni kanske har samlat från sitt namn, det är staden som faktiskt gav Portugal sitt namn. Det är en stor stad, fast belägen i nuet med en fortsatt sund relation med det förflutna. Det ligger inbäddat på en uppsättning kullar med utsikt över den vackra floden Douro.

Gamla städer kan vara svårt att navigera med en rullstol eftersom deras gator är ofta smala och fulla av kullersten. Istället för att se en äldre stad som en omöjlighet, men ser det som en utmaning. Som du kommer att läsa om i resten av denna artikel, gamla eller inte, har Porto mycket att erbjuda som är tillgänglig.

Oavsett vad du letar efter i en semester, rullstolsanpassad Porto sannolikt har det. Gott vin, vackert väder, natursköna vyer och historiska platser som bara väntar på att utforskas. Det är dags för dig att hitta attraktiva aktiviteter i vackra Porto!

Skriv dit du skulle vilja åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden!

Portos 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Vill du ha en idé om vilka typer av aktiviteter som väntar på dig i Porto? Följande fem alternativ skulle vara utmärkta sätt att spendera din tid i den härliga gamla staden. Det bästa med dem är att de alla är rullstolsanpassade!

Rosa Mota paviljong

Rosa Mota Pavilion ligger på platsen för det tidigare Crystal Palace. Palatset byggdes 1865, men det överlevde inte åren. I dess ställe står den välvda paviljongen som kallas Rosa Mota Pavilion redo att vara värd för musikkonserter och sportevenemang. Det är också hem till ett café, bibliotek och auditorium.

Inte bara är paviljongen väl värt att se för vad den innehåller, men utsidan av det är lika om inte mer imponerande. Byggnaden omges av en vacker blandning av trädgårdar. Där kan du hitta exotiska träd, fontäner, dammar, statyer, påfåglar, rhododendron, aromatiska växter, och mycket mer!

Det är en vacker plats att rulla tyst längs och njuta av landskapet, eller sitta och koppla av med en picknick komplett med ost, bröd och naturligtvis vin! Banorna är breda och lättnavigerade.

Du vill inte lämna Porto utan att uppleva att gå till Rosa Mota Pavilion och dess omgivande trädgårdar.

Clerigos kyrka

Om du hoppas att besöka en historisk plats då Clerigos kyrkan är för dig! Det är en ståtlig gammal barockkyrka från 1600-talet. Inte bara är kyrkan vacker att se från utsidan, men insidan erbjuder några otroliga vyer.

En tillgänglig guide till Porto, Portugal: Att se och hur man tar sig runt image 1

Kyrkan har ett klocktorn som når högt över de omgivande byggnaderna. Det sticker ut som en symbol att titta på i den gamla staden.

Typiskt, människor måste klättra en lång flygning av smala trappor för att nå toppen av tornet, men det finns en hiss för personer med funktionshinder. Om du går dit nära solnedgången har du några särskilt underbara utsikt över staden!

Serralves Museum

Ett annat bra alternativ i Porto är att besöka Serralves Museum. Det fokuserar på moderna portugisiska tillsammans med olika internationella konstnärer. Konsten är en fantastisk samling av olika typer av modern konst. Det är ett måste för konstälskare!

Om du inte är en konstälskare, eller om du inte är så mycket i modern konst, skulle du fortfarande älska utsidan av museet där det finns några vackra trädgårdar att utforska. Gångvägarna är lätta att ta sig genom.

Oavsett om du letar efter vackra målningar eller vackra växter, har Serralves Museum allt. Och, om du blir hungrig medan det, museet trädgårdar har också ett trevligt café med en terrass som ger en bekväm plats att njuta av en måltid eller några snacks.

Sao Bento järnvägsstation

Sao Bento järnvägsstation är inte bara ett bra sätt att resa runt Porto, men det är också en populär turistplats! Sao Bento är den viktigaste järnvägsterminalen i Porto, men det råkar också byggas där ett benediktinerkloster stod.

Stationens insida har kakelväggar och vackra bilder som berättar historier från portugisisk historia. Du vill definitivt ta med din kamera!

Stationen är tillgänglig liksom tågen. För mer detaljerad information om de olika linjerna och deras tillgänglighet, samt information om hur du kan få hjälp i stationen, kolla in hemsidan här. Webbplatsen berättar också hur du kan få rabatt.

En tillgänglig guide till Porto, Portugal: Att se och hur man tar sig runt image 2

Musikhuset

House of Music eller “Casa de Musica”, som det kallas i Porto, ritades av Rem Koolhaas. Dess ovanliga arkitektur, liksom musiken fyller den, ger gästerna en webbplats väl värt ett besök. Två av väggarna är helt glas, vilket ger naturligt ljus och imponerande utsikt över byggnaden.

På tal om imponerande vyer finns det en restaurang högst upp i byggnaden som inte bara erbjuder ännu fler vyer, utan också ett utsökt urval av rätter.

Byggnaden är inte bara tillgänglig, men den har också guider. Dina guider är mer än glada att hjälpa dig att komma runt byggnaden eftersom de förklarar historien om platsen.

Bästa tillgängliga boende i Porto

Ligger på en lugn gata men bara 20 min gångavstånd från hjärtat av Porto Gamla stan, är denna Lägenhet Marques Pombal en mysig och solig hela året platt. Det är rullstolsvänligt. Du kan hitta det breda badrummet med badkar och toalett med stöd på ena sidan. Vidare är den gemensamma terrassen på taket av byggnaden utrustad med bekväma möbler för avkoppling och ett glas vin njuter av solnedgången i Porto.

Det är dags för dig att tillbringa din sommarsemester njuta av en solig dag på stranden. För närvarande erbjuder vi £ 25 rabattkupong för din första bokning !! Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten inom och utanför fastigheterna!

 

 

För personlig support, kontakta bara via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (Storbritannien). Du skulle kunna göra en förfrågan och vårt vänliga team kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig!

Bästa sätten att komma runt Porto i en rullstol

Ännu mer tillmötesgående än staden Lissabon, rullstolsanpassad Porto har en utmärkt tunnelbana som är nästan helt tillgänglig. Deras webbplats är på portugisiska, men en karta de ger kan ge dig en uppfattning om var du kan gå på tunnelbanan. Alla delar i grönt är fullt tillgängliga. Du hittar kartan här.

Ett annat alternativ för en turné är att gå med Anpassad och Senior Tours Portugal. De erbjuder turer speciellt utformade med dem i åtanke som har svårare att ta sig runt. De har ett brett utbud av turer och kryssningar! Du hittar mer information om vad de har att erbjuda här.

wheelchair accessible Porto

Är du redo att gå njuta av utsikten över dalsluttar och härliga vingårdar medan du smuttar på lite Port vin i sin födelseort? Jag vet inte om dig, men tanken är verkligen tilltalande för mig! Historien, underbara landskap, varma soliga dagar och god mat kombineras för att göra ganska frestelsen.

Jag hoppas att ni kan se hur Porto är ganska tillgängligt. Att ha ett funktionshinder betyder verkligen inte att du måste stanna hemma för alltid. Rullstol eller inte, allt du behöver för en fantastisk rullstolsanpassad Porto semester är lite planeringstid och en flygbiljett!

 

Annan nyttig reseinformation

Andra Underbara Resmål och Stränder runt om i världen!!

£ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment