Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Mallorca Mallorca Medelhavet Reseguider Resetips Resmål Sommaren Spanien Stränder Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Mallorca: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Si vos vacances idéals inclus des plages de sables blanches, une mer d'un bleu cristallin ainsi qu'une région montagneuse reculée. Majorque est faites pour vous !

Rullstolsanpassad Mallorca

Om din ideala semester innebär vita sandstränder, kristallklart vatten, fantastiska kuster och avlägsna bergsområden, har Mallorca fått dig täckt! Mallorca, eller Mallorca beroende på vilken stavning du föredrar, är en av Spaniens vackra Balearerna i Medelhavet. Det är dags för dig att planera en bekväm vistelse på Mallorca nu!

Skriv dit du skulle vilja åka så visar vi dig några fantastiska tillgängliga boendealternativ!

 

wheelchair accessible Mallorca

Mallorca har blivit mer turistiskt under de senaste åren som fler och fler människor har dragits till dess vackra stränder. Det har dock fortfarande tillräckligt med avlägsna platser för att du ska få lite lugn och ro när du behöver det. Här erbjuds den perfekta blandningen av turistkomfort och lantlig skönhet.

Mallorca har gamla städer och strukturer som kan vara lite svårt för rullstolsanvändare, men eftersom det har blivit mer turist-vänlig ön har lärt sig att anpassa sig för att lätt genomkorsas av en rullstol. Du kan definitivt gå och njuta av en bra semester där nuförtiden– rullstol eller inte!

Följande är en lista över de fem bästa sakerna att göra på Mallorca som också råkar vara rullstolsanpassad.

 

 

Mallorcas 5 bästa rullstolstillgängliga aktiviteter

 

  1. Gå till stranden!

Du kan inte åka till en ö i Medelhavet och inte gå till stranden- det är bara inte gjort. Frågan är vilken strand du ska gå till? Det bästa alternativet för dig är Playa de Muro. Denna härliga strand har gett sin tillgänglighet en hel del eftertanke.

Den har åtta gångvägar installerade där så att du kan rulla tillsammans med lätthet. De ger också hela dagen amfibiestol service för funktionshindrade under sommarmånaderna. Stranden har också uppmärksamma badvakter för att hålla alla säkra.

En fin bonus på Playa de Muro är att vattnet är grunt en lång väg ut. Det ger en idealisk plats för barn att leka om du har en grupp med en mängd olika åldrar Reser med dig. Oavsett din ålder, bör alla njuta av den vackra vita sandstranden och klart vatten.

Playa de Muro

 

  1. Besök Centre d’Interpretació de Cabrera

Centre d’Interpretació de Cabrera finns till för att ge människor möjlighet att ta reda på hur livet under vattnet är. De har en 3-dimensionell film och en fascinerande display som gör att du kan lära dig om och se olika typer av marint liv.

Entrén till centrum är gratis och besökare i alla åldrar är välkomna att komma och uppleva allt de har att erbjuda.

Byggnaden har hissar samt en ramp för att du ska kunna ta dig till alla delar av byggnaden och displayen. Du hittar mer information här.

 

  1. Gå till Palma Aquarium

Palma Aquarium är en vacker plats att lära sig mer om djurlivet i området. Det erbjuder en förtrollande undervattenskänsla till sina besökare och har alla möjliga marina livet för dig att upptäcka.

Shark Vsion Boat

Foto: Palma Aquarium

Om du har barn, det finns en mjuk lekplats för dem att få sina wiggles ut! Akvariet är också rullstolsvänligt. Det finns lite av en grov lapp i Amazonas djungel avsnitt, men det är definitivt lyckats få igenom. Golvet är bara lite ojämnt i det området.

Det finns mat att köpa och en presentbutik för dem som tycker om att köpa små prydnadssaker. Sammantaget är det en utmärkt utställning som alla, oavsett ålder, bör njuta. Du kan gå här för mer information.

 

 

  1. Se en fyr

Har du någonsin gått upp för att se soluppgången? Har du någonsin gjort det på en strand med vågorna kraschar på stranden och en fyr som erbjuder en pittoresk touch till briljant målade himlen? Om inte, vill Mallorca erbjuda dig den chansen!

Colònia de Sant Jordi har en tillgänglig träplattform längs havet som sträcker sig ända upp till deras fyr och fortsätter vidare längs stranden. Det är en underbar plats att gå och se havet samt komma nära en fyr.

Oavsett om du går under soluppgången eller inte är upp till dig, men om du gör du kommer definitivt få några fantastiska bilder att dela med alla där hemma!

Lighthouse

 

  1. Spela Sport med Handisport Mallorca

Håller du på med sport? Sant, att vara i rullstol gör tanken på att spela sport låter lite långsökt men det är definitivt inte omöjligt om du vill prova det! Handisport Mallorca är en grupp som organiserar aktiviteter för funktionshindrade och deras familjer.

Handisports ger dig möjlighet att göra saker som segling, dykning, kajakpaddling, vattenskidor, super fyra 4×4 vandring, och golf.

Du hittar mer information om Handisport Mallorca Här.

Här är också några fler fina idéer om vad man ska göra i Palma City.

 

Bästa tillgängliga boenden på Mallorca

Mallorca är en hisnande plats för dig att koppla av bland naturen. Tänk dig att gå på en sandstrand njuter av det kristallklara vattnet på en solig dag! Varför inte planera en semester där? Det är inte bara ett turistmål men det är också en plats som erbjuder några fredliga, landsbygdsområden som bidrar till dess överklagande. Om du är på väg till Mallorca, hitta ett mysigt och pålitligt boende från Handiscover breda urval av tillgängliga boenden. Egenskaperna klassificeras i tre kategorier:

  • Du kan gå och klarar av att gå uppför några trappor
  • Du kan bara gå ett steg i taget
  • Du behöver fullt tillgängliga boenden

För närvarande, Handiscover ge en £ 25 rabattkupong för den första bokningen!

Här är några bra exempel från hemsidan. Klicka bara på de underbara bilderna nedan för att se mer detaljerad information. Kontakta dem vidare via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

 

 

Skriv där du skulle vilja gå nedan:

 

Bästa sätten att ta sig runt Mallorca i en rullstol

På Mallorca finns det rullstolsanpassade taxibilar, men du skulle vanligtvis behöva boka dem i förväg. Det finns också en hel del tillgängliga bussar, men det kan vara en chansning med dem. På några av Bussar, föraren kommer att driva rampen för dig, medan andra du måste driva den själv. Du kan boka en flygplats till hotell eller resort transport med Mallorca Taxi Bus. De har tillgängliga fordon du kan boka i advance här. För mer information om flygplatsens tillgänglighet kan du kolla här.

Det finns ganska många alternativ när det gäller rullstolsanpassade turer på Mallorca! Ett av dessa alternativ är en rundtur i staden Palma. Det gör att du kan se den näst största kyrkan i Spanien, utomhusmarknader, ett 800-årigt olivträd och massor av medeltida arkitektur! Turen är en 4-timmars promenad / rullande rundtur. Den innehåller en engelsktalande tour guide som också potentiellt kan hjälpa till att driva rullstolar. För mer information och för att boka turnén, gå hit.

Även om detta nästa företag inte strikt erbjuder sätt att ta sig runt Mallorca, det hjälper i detta avseende och är en mycket hjälpsam resurs bör du behöver ytterligare objekt när du är där. Det kallas Lower Hire, och låter dig hyra saker som skotrar, eldrivna stolar, duschstolar, badsteg och mycket mer! De erbjuder gratis leverans öbred. Du kan gå hit för mer information.

wheelchair accessible Mallorca

Vad är dina tankar hittills? Jag vet inte hur det är med dig, men jag är redo att hoppa på ett plan just nu! Ön Mallorca låter förtrollande med sitt kristallklara vatten och vita sandstränder. Eftersom det är en spansk ö har det också fördelen av att ha massor av spansk mat – inklusive massor av tapas och churros! Vad mer kan man vilja ha?

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment