Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Madrid Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Madrid, Spanien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Du kan hitta allt i rullstolsanpassade Madrid. Oavsett om du vill ha historiska platser, museer, fantastisk mat eller konstgallerier, är du inställd.

Rullstolsanpassad Madrid

Om du hoppas att resa någonstans med mycket att göra, rullstolsanpassad Madrid, Spanien kan vara bara staden för dig! Det har en enorm mängd att se, delvis på grund av att det är den tredje största staden i Europeiska unionen. Du kommer inte att kunna se allt på en resa!

En tillgänglig guide till Madrid, Spanien: Att se och hur man tar sig runt image 1

Staden har en livlig kultur med en charm alla sina egna. Du kan hitta allt där, oavsett om du vill ha historiska platser, museer, fantastisk mat, eller konstgallerier. Du kommer inte att bli uttråkad på semester!

Madrid är också ganska rullstolsanpassad. Att resa runt i staden är inte så svårt som man kan förvänta sig jämfört med vissa andra platser i Europa. Kolla in guiden nedan för mer detaljerad information om att turnera staden i rullstol.

Madrids 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Följande är en lista över några awesome aktiviteter du kan göra i Madrid. Din rullstol håller dig inte tillbaka här!

Spanska Nationalbiblioteket

Om att gå till ett bibliotek inte var på din lista över planerade saker att göra i Madrid, definitivt skriva in det! Det spanska nationalbiblioteket är mer av ett museum än vad du vanligtvis tänker på när det gäller bibliotek. De har utställningar och information för att ge sina gäster utbildnings- och kulturinsikter på ett roligt och underhållande sätt.

Entrén är i nivå med gatan, och alla utställningsrum i museet är rullstolsanpassade. Du bör vara medveten om att när alla gäster först kommer in måste de gå igenom en säkerhetsskanner. Också vara medveten om biblioteket är inte öppet på måndagar.

Byggnaden är en imponerande en att besöka! Utsidan av det ensam är underbart för bilder på grund av sin imponerande arkitektur. Museet är intressant att se, och boksamlingen är kul att bläddra igenom om du har tid. En annan bonus är att detta museum är gratis!

Caixa Forum Madrid

CaixaForum Madrid

Foto: CaixaForum Madrid

Ett annat bra museum att se är Caixa Forum Madrid. Det är ett konstcentrum samt en kulturell referenspunkt i staden och brukade vara en gammal kraftverk. Här finns tillfälliga utställningar samt en vacker terrasserad trädgård.

Det finns trappor för att komma till lobbyn, men det finns en hiss rullstolsburna kan åka in för att komma åt hela byggnaden. När du är där, om du behöver ett badrum finns det några toaletter för rullstolsanvändare.

Museet är en härlig plats att tillbringa en eftermiddag. Både barn och vuxna njuter av de kreativa utställningarna och den massiva vertikala trädgården. De föränderliga samlingar de har på displayen kan du gå en gång, sedan gå tillbaka igen några månader senare för en helt annan upplevelse!

Círculo de Bellas Artes

Om du njuter av historia och konst, är detta platsen för dig! Kända konstnärer har arbetat och studerat här, inklusive den unga Picasso som deltog målning klasser i byggnaden. Inte bara det, men taket på byggnaden är en underbar plats att njuta av utsikten över Madrid.

Círculo de Bellas Artes tillhandahåller rullstolar för dem som behöver dem. En trapphiss finns tillgänglig för att rullstolsanvändare ska kunna komma åt byggnaden utan att behöva gå uppför trapporna. Badrummen på andra och fjärde våningen är tillgängliga för rullstolsburna.

Det finns en restaurang i byggnaden också, och du kan reservera en plats att äta eller ta en drink och njuta av utsikten. Det är en populär plats så kom ihåg att det kan vara lite av en väntan på att få en plats.

Almudenas katedral och museum

En tillgänglig guide till Madrid, Spanien: Att se och hur man tar sig runt image 3

Du kan inte besöka Spanien utan att se en katedral. Den här är en hisnande en, väl värt att lägga till din resväg. Entré till katedralen är gratis, men om du vill gå upp till kupolen eller besöka museet måste du köpa en biljett. Utsikten från kupolen inkluderar Palace Courtyard som ligger mittemot katedralen.

Det finns trapphissar, ramper, och hissar i hela katedralen och museet. För att använda dem måste du begära tillstånd eftersom de är specifikt för personer med nedsatt rörlighet. Det finns ett badrum som nås via en trappa hiss också.

Det finns gott om ställen att äta i området runt katedralen. Det är ett bra område i staden att tillbringa dagen!

 

Kungliga slottet

Sist men definitivt inte minst, är det kungliga slottet en vacker plats att besöka! Den är full av fascinerande historia, vackra målningar och bevarade artefakter.

Palatset är rullstolsanpassat, och ytterligare rullstolar finns tillgängliga för besökare på begäran. När du går in i palatset, tänk på att du måste gå igenom en scanner. Slottet har badrum som har anpassats för rullstolsanvändare som ligger på bottenvåningen.

Om du vill ha en härlig historisk plats att turnera, kommer du att njuta av den här. Tänk bara på när du är där att de förbjuder bilder inuti. Folk måste gå dit själva om de vill se hur det är!

Bästa sätten att ta sig runt Madrid i rullstol

En tillgänglig guide till Madrid, Spanien: Att se och hur man tar sig runt image 4

Tunnelbanan är ett sätt att ta sig runt i Madrid. Omkring 50 % av deras stopp är rullstolsanpassade. För mer information om tillgänglighet, Du kan kontrollera deras officiella hemsida här.

Ett enkelt sätt att ta sig runt i staden är att använda EuroTaxi. De är ett taxibolag som specialiserat sig på funktionshindrade tillgång i hela staden Madrid. De har rullstolsramper och förser fordon med rymliga interiörer så det finns gott om plats för dig samt allt ditt bagage. Det är ett bekvämt, bekvämt sätt att resa, särskilt eftersom du kan boka dem 24 timmar om dygnet.

Bästa tillgängliga boenden i Madrid

Om du vill uppleva Madrid som en lokal, måste du planera mysiga och tillgängliga boenden först. Vi har redan förberett några för er. Du kan välja boendet baserat på din egen rörlighet. Du kan hitta vackra hyror med rull-in duschar och toaletter med grab rails. Här är några bra exempel från hemsidan.

vill personligt stöd? Tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (Storbritannien).

 

Är du redo att börja utforska några kända spanska attraktioner? Madrid är full av massor att se och göra. Oavsett om du älskar historiska platser eller bara vill gå för maten, kommer du definitivt inte bli besviken av din tid i Spanien!

Tänk bara på att ge dig själv gott om tid och börja planera när du vill återvända. Det finns för mycket att se på bara en resa!

Annan nyttig reseinformation

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

 

Tags

Add Comment

Click here to post a comment