Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Lissabon Portugal Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Lissabon, Portugal: Vad att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Lissabon har en perfekt kombination av historia, kultur, och de bekvämligheter vår moderna tid och ålder. Du kommer att vara säker på att njuta av vilken tid du tillbringar där!

Rullstolsanpassad Lissabon

Lissabon är inte riktigt lika populär och känd som Paris eller London,men det är definitivt i drift för att vara en av de bästa semesterorter att besöka.

Det är känt som Sunshine Capital på grund av dess 3000 timmar solljus varje år Rullstolsanpassade Lissabon har ett ljumma Medelhavsklimat som par bra med sina sandstränder och dess uppsjö av fiestas.

Inte bara Lissabon erbjuder sina besökare bra väder och vackra vyer vid havet, men det råkar också vara en av de billigaste huvudstäderna i hela Europa med bra nattliv, kaféer, restauranger och barer.

Den vackra gamla staden är full av lokal kultur och historiska sevärdheter. Det skulle vara en härlig plats att glida iväg och koppla av!

 

Det är dags att planera en underbar semester i Lissabon och välja pålitligt boende för dig själv!

 

Lissabons 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Är Lissabon tillgängligt? Absolut! Om du vet vart du ska gå, hittar du det finns massor att göra och se i Lissabon, oavsett om du är i rullstol eller inte. Kolla in listan nedan för de bästa fem saker att göra och se!

Ät dig igenom staden

Jag kan inte skriva om Lissabon utan att nämna maten. Till att börja med har de fantastiska skaldjur! Även en berömd spansk kock,
Ferran Adria
, säger att skaldjur du kan få från Portugals Atlantvatten är några av de bästa i världen!

Inte bara är skaldjur otroligt, men de har otaliga olivlundar som ger landet läckra, högkvalitativ olivolja. De vann även en guldmedalj för det från Världens bästa olivoljor i

New York!

 

En tillgänglig guide till Lissabon, Portugal: Vad att se och hur man tar sig runt image 1

 

En annan läcker Lissabon specialitet är Amarelo de Beira Baixa, en get-och-får mjölk kombination som lämnar dig som vill ha mer och mer.

Den har en stor bredbar konsistens och kombinerar det bästa av både getmjölksost och fårmjölkost.

Vilka restauranger är rullstolsanpassade? Ganska många är när vädret är fint! Många restauranger och matställen sätter bord utanför när vädret tillåter. Du kan rulla ända fram till sittplatsen, och beställa och äta din mat utan att behöva ens gå in.

 

 

Castelo São Jorge

Om du vill uppleva Lissabons historia, kolla definitivt slottet som står högt ovanför staden. Det finns en buss som går till slottet, men det är inte rullstolsanpassat.

För att åka dit kan du ta en hiss halvvägs upp som kommer att få dig ganska nära slottet. Ett annat alternativ är att ta en taxi upp till byggnaden, som kommer att kosta dig runt 5 euro.

Slottet är inte helt rullstolsanpassat, men det man kan se är fortfarande vackert! Dessutom kommer de att ge en rabatt till personer med funktionshinder.

wheelchair accessible Lisbon

 

Pedro IV-torget

Har du någonsin hört talas om Pedro IV Square? Chansen är stor att du har. Det är ett populärt ställe! Det är också känt som Rossio Square eller Praca de D. Pedro IV.

En av de bästa sakerna med torget är att det har breda gator och är helt platt med gott om utrymme att röra sig.

Pedro IV Square är ett bra ställe att gå för att se fler historiska platser! De har vackra fontäner och statyn av Dom Pedro IV.

Fler historiska byggnader finns i och nära torget, liksom restauranger och platser att sitta och ta en kopp kaffe.

wheelchair accessible Lisbon

Jerónimos kloster

Jerónimosklostret är ett annat bra ställe att besöka! Det är helt rullstolsanpassat! Det är också gratis att komma in om du har funktionshinder, och byggnaden har även en tillgänglig toalett för din bekvämlighet.

Klostret kommer att ge dig en vacker inblick i Lissabons historia! Här finns också underbar utsikt och har en vacker trädgård bakom sig.

En tillgänglig guide till Lissabon, Portugal: Vad att se och hur man tar sig runt image 4

 

Abril 25:e hängbro

Den längsta hängbro i Europa, och den 20: e längsta i världen, Abril 25: e Hängbron är väl värt att se!

Det är ganska likt Golden Gate Bridge i San Francisco, även om Abril 25th Suspension Bridge är faktiskt 300 meter längre.

Bron är vacker! Det förtjänar att titta på, och erbjuder också underbar utsikt över floden och staden Lissabon.

En tillgänglig guide till Lissabon, Portugal: Vad att se och hur man tar sig runt image 5

 

Härligt och tillgängligt boende i Lissabon

För att uppleva Lissabon som en lokal, är det viktigt att planera ditt boende framåt. Handiscover är en bokningswebbplats som är speciellt utformad för personer med nedsatt rörlighet.

Vad du än letar efter finns det perfekta tillgängliga boenden som passar dina behov. Här är några bra exempel från hemsidan.

Om du vill ha mer information om boendena, tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på +44 1550 400022 (STORBRITANNIEN).

Handiscover har tillgång till mer än 150 000 hotell runt om i världen. Du kan definitivt upptäcka det mest lämpliga tillgängliga boendet för dina behov.

 

 

 

 

Bästa sätten att komma runt Lissabon i en rullstol

Ett av de bästa sätten att ta sig runt Lissabon är i en taxi! Taxichaufförerna är i allmänhet alla mycket vänliga och hjälpsamma. Du kanske måste förklara för dem hur din rullstol fälls. Om du har en elektrisk rullstol, kan du vara bättre att ta tunnelbanan.

En tillgänglig guide till Lissabon, Portugal: Vad att se och hur man tar sig runt image 8

Inte alla tunnelbanestationer har stegfri tillgång, men många gör! På deras hemsida, som du kan hitta Här, har de en karta du ska upptäcka på höger sida. Kartan sätter en liten rullstolssymbol vid varje station som är steg fri.

Om du hoppas att gå på en turné, har Lissabon flera du skulle njuta av! De Anpassade och Senior Tours, som du kan hitta
här
, ger individanpassade turer i rullstolsanpassade fordon.

Reseguiderna har även små bärbara ramper de kan ta med på turnén för att göra besvärliga områden i staden lättare att navigera.

Är du övertygad än? Jag vet inte om dig, men jag är mer än redo att gå bosätta sig i Lissabon för några bra Medelhavet väder, mat och fiestas! Det finns en perfekt kombination av historia, kultur, och de bekvämligheter vår moderna tid och ålder. Du kommer att vara säker på att njuta av vilken tid du tillbringar där!

 

Annan nyttig reseinformation

Andra Vackra Resmål och Stränder i Europa!

 

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags