Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kuba Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Kuba: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Medan Kuba har områden som kan vara svåra att navigera, har det också massor av saker att göra och se som är rullstolsanpassade.

Rullstolsanpassad Kuba

Om du hoppas att hitta en plats plaskade med färg, omgiven av miles av vita sandstränder, och där de bästa cigarrer i världen finns, bör du definitivt undersöka möjligheten att resa till rullstolsanpassade Kuba! Den livliga kulturen skapar en atmosfär perfekt för att njuta av livet under din tid borta från arbetet och ansvaret för att vara hemma.

wheelchair accessible Cuba

Att gå till Kuba kanske inte är din första tanke när du försöker komma med ett semestermål på grund av reserestriktioner i det förflutna, men lättnader i dessa begränsningar har gjort det möjligt för dig att besöka det vackra landet Kuba. Människorna där är välkomnande och är redo för dig att komma för att njuta och beundra sitt land. Så, vad väntar du på? Kom bara och ta en underbar stund med din familj eller vänner på Kuba! Skriv dit du vill åka så visar vi vilka fantastiskt tillgängliga boenden vi har tillgängliga för dig!

Topp 3 Kubas bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Hur tillgänglig är Kuba för rullstolsanvändare? Det beror på platsen. Vissa platser är lättare att navigera i rullstol än andra. På platser där det är svårt att ta sig runt, är kubaner mycket vänliga och hjälpsamma. Var inte rädd för att be om hjälp om du vill besöka något som är lite mer utmanande att komma till.

Rulla dig igenom Kuba

Några av de bästa minnena som görs på resor är de tider som spenderas där du kan interagera med lokalbefolkningen och njuta av kulturen i landet. Ett av de bästa sätten att göra det är att ta en promenad där lokalbefolkningen är! Prova att gå på en Old Havana Walking Tour, där du kan rulla tillsammans med resten av gruppen. Du kan ta reda på mer information om turer här.

wheelchair accessible Cuba

Du får möjlighet att utforska Historien om Havanna samtidigt som du går i en långsam nog takt för att uppskatta och ta in alla sevärdheter i området. Det finns vissa områden där trottoaren är ojämn och kan vara svårt i en rullstol, men om du har vänner att hjälpa eller be några vänliga människor i din grupp för en hand bör du vara bra.

En sak du bör veta om att utforska Kuba är att städerna där inte verkar ha några funktionshindrade offentliga toaletter. Dessutom är toalettpapper mer av en lyx där. Det är skönt att vara förberedd när du är ute.

Jardin Botanico Nacional

Tycker du om att vara ute? Om så är, definitivt kolla in Jardin Botanico Nacional! Kan du gissa från namnet vad det är? Det är en underbar botanisk trädgård nära Havanna. Den har alla möjliga träd och blommor från hela världen.

Botanic Gardens Conservation International

foto: Jardin Botanico Nacional

Personalen i trädgården är mycket kunnig och är tillgängliga för att ge turer runt trädgården för ett förstärkt besök där. Om du vill veta mer om de lokala blommor och träd i området, liksom de sorter som förs in för trädgården, definitivt, fråga om du kan ha en guide av din egen.

Trädgårdarna är tillgängliga med stolen och skulle vara en lugn plats att rulla runt, njuta av eftermiddagen.

Gå till stranden!

Du kan inte besöka Kuba utan att besöka stranden! Den orörda vita sanden i kombination med det glittrande blå vattnet ser ut som de kom direkt ur en annons för paradiset.

Vissa stränder har ramper, medan andra är lite mer utmanande att komma till. Om du vill besöka ett av de enklare alternativen, är ett vackert alternativ med en ramp Varadero Beach. Det är definitivt inte en att missa!

Området är mycket rent. Vattnet är en klarblå, precis som du ser på alla bilder. Rampen på Varadero Beach gör det enkelt att komma åt för dig att njuta av det rätt tillsammans med alla andra.

Kolla in dessa stora tillgängliga boenden i Karibien!

Ät din väg runt Kuba

Hur bekant är du med kubansk mat? Om du inte har haft det förut, du är i för en behandling! Mat på Kuba är en blandning av tekniker och kryddor från Afrika, Spanien och Karibien. Kombinationen gör för några goda rätter!

Även i Kuba, om du gillar hamburgare, definitivt prova en frita! En frita är en bulle toppad av en hackad biff patty, skiktad med en generös mängd små, krispiga pommes frites. Det kan vara svårt att få in hela saken i munnen, men det är definitivt något värt att försöka!

En annan kubansk specialitet att hålla utkik efter är den rostade kycklingen, som är särskilt välsmakande i Trinidad. Stekt kyckling kanske inte låter som något speciellt, men du kommer att ändra dig på att notera när du har den i munnen! Kycklingen är långsamt rostad med en tjock sås full av tomater och lök. Smaksättarna ger den en läcker sött kryddig smak som fastnar i ditt minne en bra lång stund.

Restauranger finns över hela landet! Det finns massor du kan rulla ända fram till. Om du verkligen vill komma till en som är upp några trappor, kom ihåg, var inte rädd för att be om hjälp! Många människor skulle gärna hjälpa dig upp till en restaurang om du frågar.

En tillgänglig guide till Kuba: Att se och hur man tar sig runt image 2

Bästa sätten att komma runt Kuba i rullstol

En tillgänglig guide till Kuba: Att se och hur man tar sig runt image 3

Som rullstolsanvändare är ett av de bästa sätten att ta sig runt i Kuba att hyra bil och chaufför. Majoriteten av transporten finns det inte rullstolsanpassat, så att hyra din egen bil och förare är ett bra sätt att vara säker på att du har ett sätt att ta dig runt så länge du använder en manuell rullstol.

Om du vill få en taxi, den lilla “bubbla” taxibilar har en bakhylla som kan passa en vikbar rullstol. Dessa taxibilar avgift på en mätare och kan bli dyr, men de är ett roligt sätt att ta sig runt!

Ett annat alternativ är att anställa några människor där för att tillbringa dagen hjälpa dig att komma runt. De kan hjälpa dig på bussar, uppför steg och över ojämn terräng. Vissa turister har gjort detta med stor framgång! Du kan hitta folk att anställa ganska billigt, och du kommer att kunna komma runt i landet mycket lättare. Naturligtvis men, om du har vänner för att hjälpa dig detta kanske inte är nödvändigt.

Bästa tillgängliga boenden i Kuba

Kuba är så attraktivt för mig för sin fantastiska utsikt över kultur, god mat och fantastiska stränder!! Jag kan inte vänta med att besöka där för min semester. Innan vi går måste vi också boka ett pålitligt och bekvämt boende.

Vanligtvis är det svårt att hitta ett rullstolsvänligt boende, vilket ger oss begränsning för att upptäcka världen. Men Handiscover har redan förberett massor av tillgängliga boenden för oss.

För närvarande visas de stilfulla boendena i Kuba inte på hemsidan utan bara kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien). Den typ supportteam kan uppfylla alla dina drömmar om en underbar egendom.

 

Är du redo att gå utforska Kuba? Jag hoppas det! Även om landet är lite på den äldre sidan och har områden som kan vara svåra att navigera, hoppas jag att du kan hålla med om att det också har massor av saker att göra och se som är tillgängliga.

Dessutom är de delar av landet som inte är rullstolsvänliga fulla av människor som är ganska vänliga! Kom alltid ihåg att inte vara rädd för att be om hjälp. Du kommer att njuta av din resa desto mer att få nya vänner i en annan del av världen. Ha det så kul!

Annan nyttig reseinformation

Populära inlägg

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment