Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Grekland Korinth Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Korint, Grekland: Vad du ska se och hur man tar sig runt

Corinth har ett stort utbud av saker att erbjuda sina besökare, från gamla platser till pittoreska stränder och mycket mer.

Rullstolsanpassad Korint

En tillgänglig guide till Korint, Grekland: Vad du ska se och hur man tar sig runt image 1

Har du hört talas om Corinth? Det är en stad i Grekland som har en lång, rik historia samt vacker natur. Det är en fascinerande plats att besöka, speciellt om du tycker om att lära dig om livet före din tid.

Korint är lätt att ta sig till från Aten! Du kan ta dig dit med buss, tåg, eller bil. När du kommer till Korint, kommer du att mötas av alla möjliga museer, historiska platser, vacker natur och utsökt medelhavsmat.

Corinth är rullstolsanpassad- mer så när du vet alla delar av staden. Följande avsnitt ger dig en kort översikt så att du kommer att kunna resa Korint lätt från bekvämligheten av din stol.

Corinths 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

1 Tillbringa din tid på en utväg

Thesseus

Ibland är det ultimata sättet att koppla av på en resa att tillbringa dina dagar på en utväg. Corinth har ett ställe som heter Sirens Resort som är perfekt för funktionshindrade resenärer! Det är på en avlägsen plats på en privat strand så det är den perfekta platsen att varva ner från ditt fullspäckade schema hemma.

Som nämnts har orten en egen privat strand. De har också en ramp som går i havet så att du kan bada vilken dag du vill! Chefen är tillgänglig för att hjälpa dig att beställa hämtmat från en restaurang som finns i närheten eller för att organisera matvaror du behöver.

Det är inte en all inclusive-resort, men det är rullstolsanpassat och en bekväm plats att koppla av på. De ger också tvättservice som är en trevlig bonus!

De är glada att ordna din transport från Atens internationella flygplats till sin resort i ett luftkonditionerat tillgängligt fordon. Gå hit för mer information.

  1. Rulla genom antikens korint

wheelchair accessible Corinth

Om du har kommit till Korint för sin historia, vill du definitivt inte hoppa över den antika staden! Det finns mycket att se i ett ganska litet utrymme. Det finns informationstavlor runt om i området, vilket ger dig gott om hjälp att identifiera vad du ser.

På platsen finns det några områden som är rullstolsanpassade med ramper för att hjälpa funktionshindrade besökare att ta sig runt. Hela området är inte tillgänglig ändå, och mycket av terrängen är lite grov med stenar strös omkring så du måste vara beredd på att det potentiellt är lite bumpier än du är van vid.

Det är dock genomförbart! Om du vill se ruinerna bara vara öppen för att se delar av det på nära håll, delar av det från mer av ett avstånd. Antingen på nära håll eller från en bit bort, det är en fantastisk upplevelse att vara där för att se allt personligen!

  1. Ät lite traditionell grekisk mat

En tillgänglig guide till Korint, Grekland: Vad du ska se och hur man tar sig runt image 3

Du kan inte åka till Grekland utan att äta lite god mat! En restaurang som heter Marinos Restaurant är en bra en att stoppa av. De har alla möjliga mat inklusive knaprig bröd, bra lokalt vin, kyckling souvlaki, och grekisk sallad för att nämna några!

De har vegetariska och veganska alternativ och arbetar gärna med människor som har allergier.

Det finns både inne och ute sittplatser och restaurangen är mycket tillmötesgående till människor i rullstol. Du kommer inte ha några problem att komma till ditt bord. Gå hit för mer information.

  1. Besök Korinthkanalen och Nafplion

wheelchair accessible Corinth

Korinthkanalen ger en genvägsförbindelse mellan Egeiska havet och Joniska havet. Kanalen är känd och en intressant historisk plats att lära sig om! Om du vill kan du åka på en båttur genom kanalen, lyssna på en berättelse om webbplatsens historia.

Du kan också besöka närliggande Nafplion som är en av Greklands vackraste städer. Den är full av neoklassiska herrgårdar och eleganta gamla hus.

Området är möjligt att utforska på egen hand, men om du vill att det finns turer kan du gå på. Ytterligare information om en tur genom dessa områden finns nedan.

  1. Gå till Museum of Ancient Korint

Corinth Museum

Foto: Corinth Museum

Museet för antikens Korint byggdes för att hysa de olika föremål som finns i arkeologiska utgrävningar av antika Korint. Det hjälper till att gå igenom den fascinerande historien i området samtidigt som du får visuella så att du enkelt kan föreställa dig hur livet var långt innan du föddes.

Det är ett trevligt ställe att lära sig om områdets historia och fly dagens hetta, speciellt om du har varit ute och utforskat den gamla staden Korint.

Museet är rullstolsanpassat och har även ett rullstolsanpassat badrum. Gå hit för mer information om museet.

Bästa sätten att komma runt Korint, Grekland i rullstol

 

wheelchair accessible Corinth

1 Tåg (Aten Suburban Railway)

Det kommer att ta runt 1h 10 min från Aten till antikens Korint. Biljetten du behöver köpa är mot Kiato riktning. Tågoperatören är
Grekiska järnvägar (OSE)
, och du kan köpa biljetten på deras hemsida.

Företaget beviljar en rabatt på 50 % på den fullständiga biljettbiljetten till personer med särskilda behov/personer med nedsatt rörlighet.

Det är möjligt att använda rullstol i tåg, men dess bredd får inte överstiga 70 cm och den totala längden 1 m och 30 cm.

Stationen i Aten Suburban Railway kommer att ge en speciell ramp för dig att vara ombord. För mer detaljinformation om tillgängligheten, vänligen kolla här: http://www.trainose.gr/en/passenger-activity/passenger-services/disabled/

2 Taxi

Ett bra sätt att ta sig från Aten till Korint är att använda G & K Services. De är en rullstolsanpassad taxiservice som hjälper till att ge transfer och turer i Aten och de omgivande områdena.

Ett annat alternativ är att ta en taxi med Korinthos Taxi Transfers och Utflykter. De hjälper till att fylla transportbehoven i Korint. Även om inte officiellt rullstolsanpassade, de har varit kända för att vara riktigt bra för besökare som använder rullstolar.

De kör regelbundna sedantyp bilar, men deras förare är oftast glada att hjälpa människor ombord på sitt fordon och placera rullstolen i baksidan av bilen. Om du vill använda dem, bara kontakta dem om din speciella situation innan du bokar en taxi. Här är hemsidan: https://www.korinthos-transfers.com/en/

3 Gå på en turné

Ett annat bra sätt att utforska nya områden är att åka på en turné! Som nämnts ovan, korintkanalen och staden Nafplion är härliga platser att turnera. Holland American Line ger en rullstolsanpassad rundtur på båda ställena.

Bästa tillgängliga boenden i Korint

Sommaren är på väg! Så, varför inte planera en cool tillflyktsort till Korint med din familj eller vänner? Innan du går måste du överväga att boka ett bekvämt och tillgängligt boende.

Genom att klassificera fastigheterna i tre kategorier har Handiscover förberett massor av fantastiska lägenheter med roll-in dusch med stol, grab rails, mobil hiss och tillgänglig biluthyrning. Vad du behöver göra är att bara välja ett tillgängligt boende baserat på din egen rörlighet.

Här är några bra exempel från hemsidan.

Om du vill mer personlig support, tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022

 

Så, hur låter Corinth för dig? Jag personligen verkligen njuta av platser som har en hel del historia, och som ni kan se Korint är full av alla möjliga fönster i det förflutna. Det är fascinerande inte bara lära sig om historia, men faktiskt att kunna se och röra delar av den.

Oavsett om du älskar historia eller inte, men rullstolsanpassad Korint har ett stort utbud av saker att erbjuda sina besökare. Om du har chansen att gå, skulle jag definitivt göra det!

Annan nyttig reseinformation

Andra Gorgeous Resmål och vackra stränder runt om i världen!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabatt kupong för din första bokning!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment