Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Kapstaden Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Sydafrika Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Kapstaden, Sydafrika: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Med bara lite planering är det fullt möjligt för dig att uppleva det bästa av Kapstaden.

Rullstolsanpassad Kapstaden

Kapstaden, Sydafrika har gjort en hel del framsteg under de senaste åren för att förbättra tillgängligheten på turistattraktioner. Det finns många platser i Kapstaden som är rullstolsvänliga, inklusive majoriteten av turistplatserna, vilket gör det till en utmärkt plats att besöka.

Här är fem av de bästa tillgängliga saker att göra under din tid i rullstolsanpassade Kapstaden:

En tillgänglig guide till Kapstaden, Sydafrika: Att se och hur man tar sig runt image 1

Kapstadens 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

City Sightseeing Buss

wheelchair accessible Cape Town

Detta företag erbjuder bussturer runt Kapstaden. Rutterna passerar genom stadens centrum och stannar vid många av Kapstadens berömda sevärdheter. Det är ett utmärkt sätt för någon som besöker Kapstaden för första gången.

Den bästsäljande “Cape Town City Tour to Table Mountain” rekommenderas starkt. Dubbeldäckarna går regelbundet sju dagar i veckan, och de flesta av dem är fullt tillgängliga.

De har utsträckta ramper och rullstolsutrymme på nedre plan. Om du behöver ytterligare hjälp, personalen är alltid villiga och kan hjälpa till.

 

V&A Waterfront

En tillgänglig guide till Kapstaden, Sydafrika: Att se och hur man tar sig runt image 2

Detta köpcentrum är ett av de mest populära köpcentrumen i Sydafrika, med 450 butiker och fantastisk utsikt över hamnen och Taffelberget. Det är en mycket modern anläggning längs den äldsta fungerande hamnen på södra halvklotet.

Köpcentret är värd ett brett utbud av speciella evenemang under hela året, inklusive jordbrukarnas marknader, båtshower, museum nätter och en spektakulär nyårsafton firande. V & A Waterfront är mycket tillgänglig, med hissar, hissar och skjutdörrar in i köpcentret samt rullstolsanpassade toaletter.

Artscape Teater

Detta stora teatercenter täcker 14 000 kvadratmeter och inkluderar ett operahus, två teatrar, en piazza, trädgårdar och gott om parkering. Det finns ett brett utbud av föreställningar och evenemang under hela året, såsom baletter, konstutställningar, konserter, och musikaler.

Om du kontrollerar deras kommande evenemangskalender kommer antalet shower de erbjuder vid en given tidpunkt att imponera på dig. Artscape har omfattande parkeringsmöjligheter, med särskild parkering för rullstolsburna som ligger intill en hiss som ger dig tillgång till Operahuset och Artscape-teatern. Det finns tillgängliga toaletter i ljuskrona foajén, som du kan nå från båda teatrarna.

Simon’s Town och Boulders Beach

Penguins

Simon’s Town är en vacker historisk by på den natursköna False Bay. Det är en enkel bil- eller tågresa på 50 minuter från Kapstadens internationella flygplats. Staden är i allmänhet rullstolsanpassad, eftersom den är mycket platt. Men några av de äldre butikerna har ett steg vid ingången.

En kort bit från staden ligger Boulders Beach, som är känd för sin stora koloni av pingviner. Det finns en strandpromenad som ger dig tillgång till stranden, där du enkelt kan nå pingvinvisningsområdet. Det finns också en rullstolsanpassad toalett som inkluderar ett skötbord i vuxenstorlek och handtagsbarer.

Tygerbergs naturreservat

Detta vackra naturreservat ligger i Kapstadens norra förorter. Det är hem till 562 typer av växter och mer än 100 arter av fåglar, reptiler och vilda däggdjur. När det gäller tillgänglighet har reserven en 500 meter lång rullstolsanpassad väg.

Denna väg ger dig möjlighet att njuta av naturen och ta en fantastisk utsikt från toppen av Tygerberg Hill. Stigen börjar vid picknickområdet på toppen av kullen och har gott om visningsplatser. Picknickområdet har ett rullstolskompatibla bord så att du bekvämt kan njuta av några natursköna uteservering.

Ta sig runt Kapstaden som rullstolsanvändare

En tillgänglig guide till Kapstaden, Sydafrika: Att se och hur man tar sig runt image 4

Det finns olika rullstolsanpassade alternativ tillgängliga på Kapstadenskollektivtrafiksystem, som lades till under de senaste åren. MyCiti transporttjänster har ombordstigning broar på bussar som betjänar bostäder och stadslinjer.

Vissa metrorail-tågstationer har rullstolsåtkomst till stationsdäcket, extra breda vändkors, hissar och tillgängliga toaletter. Men många av tågstationerna saknar dessa funktioner, så att resa med tåg skulle kräva lite extra planering.

Förutom kollektivtrafik, det finns gott om rullstolsanpassade taxibilar finns i Kapstaden också.

Sport 24 Hours har tillgängliga pendeltrafik. Skyttlarna är speciellt anpassade med hydrauliska hissar för att höja passageraren i fordonet. Rikki’s är ett företag som erbjuder fullt tillgängliga taxibilar. Det finns ett begränsat antal av dessa taxibilar tillgängliga, så begär en när du ringer för att boka din hytt.

Ett tredje alternativ är Drive Sydafrika, som också erbjuder tillgängliga fordon på begäran. Varje taxi får plats med två rullstolar och tre passagerare. De har en hydraulisk sidolyft som höjer en rullstolsanvändare på en plattform, vilket gör att det går enkelt att komma åt fordonet.

Tillgänglighetsanpassade turer

Det finns en mängd olika företag som är verksamma i Sydafrika som erbjuder tillgängliga turer. Ett sådant företag är Flamingo Tours Disabled Ventures, som ger turer som är speciellt anpassade till dina specifika behov. De reser till många platser runt Kapstaden, och har valskådningsturer, safaris eller designar ditt eget äventyr.

Ett annat företag är RollingSA: Accessible African Travel, som erbjuder en fyra dagars rullstolsvänlig rundtur i Kapstaden. Turnén stannar vid Taffelberget, Robben Island, Boulders Beach och Vinlandet. Alla stopp och boende på turnén är rullstolsanpassade.

Om du är ivrig att åka på en safari, arrangerar företaget Epic Enabled tillgängliga safaris i Kruger National Park, samt turer i Kapstaden, den sydafrikanska kusten och privata turer.

Bästa tillgängliga boenden i Kapstaden

Kapstaden är definitivt en underbar destination för personer med rullstolar. Många av de populära attraktionerna är rullstolsvänliga. Så, kom till Kapstaden för surfing, stränder och pingviner. Innan du går, planering prisvärda och pålitliga boende är alltid rätt val.

Handiscover, #1 bokningswebbplats, har förberett mycket bra boende för dig. Från hemsidan eller kundtjänsten kan du alltid hitta fullt tillgängligt boende med inrullningsduschar, grab rails och justerade sängar.

Här är några bra exempel från hemsidan !!

 

Dessa dagar är Kapstaden ett underbart resmål för besökare som är rullstolsanvändare. De flesta av bussarna är tillgängliga och det finns en mängd olika företag som erbjuder tillgängliga transfer och turnéalternativ. Många av de populära attraktionerna är också rullstolsvänliga. Med bara lite extra planering kommer det att vara fullt möjligt för dig att uppleva det bästa av Kapstaden! Som ett resultat kan du gå på safari, besöka pingviner, njuta av stränder och fullt ut njuta av alla Kapstaden har att erbjuda.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment