Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Flykt till naturen Geografi Grancanaria KanaryIslands Kuster & Klippor Lanzarote Öar & halvöar Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Teneriffa Yngre resenärer

En tillgänglighetsguide till Kanarieöarna: Vad du kan se och Hur du tar dig runt

Handiscover
Med 7 öar att välja mellan, kanarieöarna är den perfekta destinationen för soliga havsstrandar, bergstoppar, och ett idealiskt klimat.

Rullstolsanpassade Kanarieöarna

Har du drömt om att sola dig i solen, lukta på havets salt eller titta på solnedgångar från en sandstrand? Med 7 öar att välja mellan, rullstolsanpassade Kanarieöarna är din perfekta destination för soliga stränder, höga bergstoppar, och ett tropiskt klimat som är säker på att behaga.

Att resa hit kan ha en gång verkat skrämmande för folk med särskilda rörlighetsbehov, men med lite planering, hittar du att du kan göra dina spanska ön destinationsdrömmar. Börja resa med mig nu!!

Skriv dit du vill åka så visar vi dig det bäst tillgängliga boendet i det området!

Teneriffa

wheelchair accessible Canary Islands

foto: Mount Teide

Den största av Kanarieöarna, Teneriffa erbjuder många tillgängliga alternativ och visar upp det högsta berget i Spanien på 12.200 meter.

Ett perfekt resmål för solbad, staden Arona strävar efter tillgänglighet. Stränderna här erbjuder fantastiska strandlinjer för dem med särskilda rörlighetsbehov inklusive hinderfria anläggningar och anpassade infrastrukturer.

Santa Cruz är huvudstad i Teneriffa och är värd för ett överflöd av kulturella aktiviteter. En måste-se plats, Museum of Nature and Man byggdes 1745, är ett fint exempel på neoklassisk arkitektur. Det var också det första museet på Teneriffa som fick Certifikatet för Universal Accessibility Management System.

Sist är ett besök på Teneriffa ofullständig utan att först titta på topparna på Mount Teide. Denna naturliga underverk av världen har en vulkan som tornar 3.718 meter över havet, kratrar, ventiler och en rad andra geologiska underverk.

Alto de Guamazo-stigen inom teide nationalparkens gränser erbjuder en fullt tillgänglig, platt stig för rullstolar. Här kan du uppleva naturen när den är som bäst och se vulkaniska kottar på nära håll och personliga.

 

Tillgänglighetsanpassade boenden på Teneriffa

Det är dags för dig att tillbringa din sommarsemester på Teneriffa. Låt Handiscover hjälpa dig. Genom att klassificera egenskaperna i tre kategorier förbereder Handiscover alltid det mest lämpliga boendet för dig! Du kan välja uthyrning med inrullningsduschar, räcken eller pool med hissen.

Här är några bra alternativ från webbplatsen.

Om du vill ha mer personlig support, tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (STORBRITANNIEN).

Lanzarote

wheelchair accessible Canary Islands

När du söker äventyr, vad kan vara bättre än dykning? Daivoon Diving School i Costa Teguise har instruktörer med expertis inom undervisning dykning till funktionshindrade resenärer.

Dina sinnen kommer att vakna när du absorberar den magnifika skönheten i det rikliga marina livet som finns i reven, skeppsvraken och andra fantastiska dykplatser.

 

Puerto del Carmen har stränder med trägångbanor avsedda för att korsa sanden. Du hittar också strand-aktiverade rullstolsuthyrning, tillgängliga toaletter och sänkta duschar.

Strandpromenaden är mycket tillgänglig eftersom den är bred och har låga trottoarkanten droppar i flera områden. När du är klar med att koppla av på stranden kan du njuta av de många restaurangerna, barerna och butikerna som denna stad har att erbjuda.

Tillgänglighetsanpassade boenden på Lanzarote

Det är dags för dig att släppa allt och ta din drömresa till Lanzarote!! Här är ett bra exempel från Handiscover. Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation!!

Gran Canaria

En tillgänglighetsguide till Kanarieöarna: Vad du kan se och Hur du tar dig runt image 6

Denna ö är känd som “mini-kontinenten” på grund av dess vitt skilda klimat och landskap. Betecknas ett biosfärområde, har denna ö bevarat den naturliga skönheten i över en tredjedel av dess yta, vilket gör att den naturliga flora och fauna att frodas.

En av de bästa platserna att se tropiska blommor, exotiska fåglar, ovanliga däggdjur, och även delfiner, allt på bara en plats, är den zoo-liknande Palmitos Park.

Medan de flesta av parken är helt rullstolsanpassad, kommer du förmodligen vill besöka med någon som kan ge push-hjälp. Det finns några brantare stigar i hela parken.

Arkeologiska skatter svämmar över på Cueva Pintada Museum & Archaeological Park. Snarare än att vara på sidan av en klippa, är denna pärla mitt i hjärtat av staden och är känd för att vara rullstolsvänlig.

Detta museum belyser livet på Gran Canaria innan conquistadorerna anlände och visade resterna av grotthem som grävts ur vulkanisk sten. Den mest kända utställningen är dock den målade grottan.

På grund av tidigare nedbrytning av detta sällsynta arkeologiska fynd, ses det genom h glaset och i korta 4-minuters steg, som är avsedd att bevara denna rika, historiska plats. Kontrollera om bokningar, eftersom turer har endast 20 gäster per besök.

 

Tillgänglighetsanpassade boenden på Gran Canaria

Om du är på väg till Gran Canaria förtjänar du ett mysigt boende. Handiscover har redan förberett för dig! Börja med att klicka på bilderna!!

Fuerteventura

En tillgänglighetsguide till Kanarieöarna: Vad du kan se och Hur du tar dig runt image 13

Den2: a största ön kanarier har över 150 stränder som sträcker sig över 90 sand-lastad miles. Denna ö ståtar med en mindre turistisk upplevelse. Du kommer förmodligen även att kunna hitta en avskild strandtomt även under sommarmånaderna.

Om du letar efter gyllene sand och turkost vatten, leta längre än Grandes Playas de Corralejo. För dig med särskilda behov finns gångvägar och ramper som hjälper till att ta sig fram på sanden. Denna strand har även ett team som är dedikerade till att hjälpa funktionshindrade resenärer så att de kan njuta av en avkopplande dag.

En av favorit hotspots på denna ö är Corralejo. Ett besök här skulle inte vara komplett utan provtagning spanska tapas. Den lokala favorit tillhåll är Tapas Oscar, fullt tillgänglig för rullstolsanvändare.

Inte bara kan du fresta dina smaklökar med kulinariska läckerheter som rostat fläsk och pepperoni och peppar-lastad potatis, men du kan rengöra din smak med skarpa, lokala viner.

Ett annat plus är att du bara betalar för det vin du dricker, så om du dricker en 1/2 flaska betalar du bara för 1/2 flaska. Vad kan vara bättre än att äta läckra tapas och smutta på vin i Fuerteventura?

Tillgänglighetsanpassade boenden i Fuerteventura

Skulle inte du älska en underbar vistelse i Fuerteventura? Titta på några vackra boenden i Fuerteventura!

Ta dig runt På Kanarieöarna

När du går in på din drömresa är det viktigt att inkludera transportplaner i din resväg. Den stora nyheten är Kanarieöarna investerar kraftigt för att ha rullstolsanvändare många alternativ för att ta sig runt.

wheelchair accessible Canary Islands

Många turister kommer att tillbringa en betydande tid på stranden medan på Kanarieöarna. Den stora nyheten är nästan varje utväg erbjuder stranden rullstol hyror.

Strand rullstolar har i allmänhet större däck, utformade speciellt för sandiga resor. Ett annat alternativ är en stol som också omvandlas till en lounge-liknande stol. Det är den perfekta apparaten för att sola sig i solen med en liten paraplydrink.

Busssystemen på alla de nämnda öarna ger tillgänglighetsmöjligheter för resenärer med begränsad rörlighet. De flesta av bussarna erbjuder ramper och rymmer ytterligare utrymme för rullstolar eller rullator.

På några av öarna kan det finnas några bussar inom flottan som inte är tillgängliga, därför är det bäst att kontakta företaget i förväg genom att klicka här.

För att ta din semester till nästa nivå, kanske du vill överväga att hyra ett privat fordon. Detta gör att du kan utforska olika destinationer, inklusive vulkaniska berg, utan att beroende på en buss eller taxi. Privata fordonsuthyrning hittar du här.

Många turister har grundligt haft att ta en guidad tillgänglig tur medan semester på Kanarieöarna.

Ett äventyr på Kanarieöarna kommer att lämna dig utvilad, avslappnad och utvilad. Oavsett om du solar sig i solen på en gyllene strand, turnerar arkeologiska underverk eller vandrar genom vulkaniska parker, är du säker på att bygga minnen som kommer att vara livet ut. Genom att använda dessa tips och planera framåt, kan du delta i en tillgänglig resa av ett liv som inte liknar någon annan.

 

Annan nyttig reseinformation

 

Andra Fabulous Resmål och stränder runt om i världen!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment