Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Flykt till naturen Geografi Granada Hösten Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Granada, Spanien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Granada har en lång väg att gå när det gäller tillgänglighet, men det är möjligt för en rullstolsanvändare att besöka vissa platser, inklusive den berömda Alhambra.

Rullstolsanpassad Granada

An Accessible Guide to Granada

Granada, huvudstad i Regionen Andalusien i Spanien, är en av de mest rekommenderade turistmålen i landet.

Rullstolsanpassade Granada har funnits i minst 2500 år, och många kulturer trivs i staden. Keltiska, grekiska, romerska och moriska samhällen blomstrade här och deras influenser kan ses än i dag.

Spanien är inte särskilt tillgängligt för besökare i rullstol men har gradvis förbättrats, särskilt i större städer. Tyvärr har Granada fortfarande en lång väg att gå, även om det är möjligt för en rullstolsanvändare att besöka vissa platser, inklusive den världsberömda Alhambra. Här är fem av de bästa rullstolstillgängliga saker att göra i Granada.

5 av de bästa rullstolstillgängliga saker att göra i Granada

Alhambra

An Accessible Guide to Granada

Detta stora fästnings- och palatskomplex är en av de mest kända attraktionerna i hela Spanien. Fästningen byggdes ursprungligen 889 e. Kr. och palatset stod färdigt 1333 av sultan Yusuf I av Granada.

De viktigaste områdena i Alhambra är rullstolsvänliga, inklusive Hall of the Ambassadors och Court of the Lions i Nasrid Palace, och den fantastiska Generalife trädgårdar. Var medveten om att du kan behöva lite hjälp för att få tillgång till trädgårdarna, eftersom det finns två 8 tums steg som leder fram till den.

Det finns en annan ingång till Patio de las Adelfas, men du måste meddela en säkerhetsvakt att använda den. Du kan hitta tillgängliga toaletter i Entrépaviljongen och Pavilion of Services.

Vissa områden är tyvärr inte tillgängliga, inklusive tornen och några övervåningen rum men du kommer att kunna se många av de stora sevärdheterna. Se till att du köper dina biljetter långt i förväg, helst månader före ditt besök!

Palacio de la Madraza

Denna tidigare Madrasa, eller islamisk skola, går tillbaka till 1349. Byggnaden restaurerades i stor utsträckning påth 1900-talet och blev en del av Granadas universitet 1976.

Var noga med att kolla in den vackra bönen nisch, eller mihrab, som är mittemot Capilla Real. Palace har en tillgänglig ramp vid huvudingången, och turen ligger helt på första våningen. Ibland är speciella evenemang på andra våningen, som har tillgång till hiss.

Centro Jose Guerrero

Mitt i dörren till Palacio de la Madraza ligger Centro José Guerrero, ett konstmuseum i en 1800-talsbyggnad. Museet visar verk av José Guerrero, en abstrakt impressionistisk målare från Granada. Det finns också många utställningar med moderna konstnärer, som förändras under hela året.

Om du gillar konst, är detta museum ett bra resmål, och bäst av allt är det mycket tillgängligt. Det finns en trappfri entré till museet, hissen har gott om plats för att rymma en rullstol, och det finns en fullt tillgänglig toalett.

Kyrkan San Juan de Dios

Denna vackra kyrka är ett fantastiskt exempel på barockarkitektur, och utsidan har två torn och en staty av San Juan de Dios (St. John of God). När du går in kommer du att märka barockaltaret, gulddörrar, sidoaltare och otroliga målningar.

Kyrkan har begränsad tillgänglighet för rullstolsburna. Du kan komma in i kyrkan men kan inte komma åt kapellet bakom altaret, eftersom det inte finns någon ramp eller hiss. För att delta i en tjänst här, är ditt bästa alternativ deltar i 12:30 söndag mass, när personalen sätter upp en ramp vid huvudingången för rullstolsanvändare.

Alcaiceria

An Accessible Guide to Granada

Som huvudstad i regionen Andalusien är Granada en stad full av smak. Du kan hitta massor av traditionell mat här. Bland dem är en av de mest kända platserna Alcaiceria som är van vid att vara Granadas Grand Bazaar. Här kan du hitta de bästa kryddorna, örterna och örttet från Nordafrika. Butiken, Medievo, har en mängd olika högkvalitativa kryddor och te. Det är ett bra ställe där du kan njuta av njutning och smak tillsammans.

Kungliga sjukhuset

Denna historiska byggnad är i gotisk stil. Det beställdes 1504 av katolska monarker Isabella och Ferdinand. Under årens lopp har det varit som ett sjukhus, institution för personer med psykiska sjukdomar, och ett behandlingshem för syfilis patienter, och nu tillhör universitetet i Granada.

Byggnaden är anmärkningsvärd för sitt imponerande kakelarbete, tak och innergårdar med apelsinträd. Byggnaden och innergårdarna är både tillgängliga och öppna för allmänheten.

Ta dig runt i Granada

An Accessible Guide to Granada

Den gamla Granada centrum är platt, lätt att utforska med rullstol, och har gågator med affärer och restauranger. Området nära katedralen är dock mer utmanande. Du kommer att behöva göra betydande manövrering för att hitta en rutt utan steg.

Kollektivtrafiken i Granada är inte idealisk för rullstolsanvändare, även om det finns några bussar som har infällbara ramper. Busslinjer 30 och även 32, som tar dig upp Alhambra komplex, har dessa ramper. Tyvärr fungerar de inte alltid och det är bättre att inte förlita sig på bussar.

Ditt bästa alternativ är att boka ett tillgängligt fordon genom företaget Accessible Spain Travel. De samarbetar med leverantörer över hela Spanien för att tillhandahålla tillgängliga skåpbilar och även bussar för rullstolsburna. Genom Tillgänglig Spanien Resor, kan du låna annan utrustning också.

Företaget erbjuder också underbara reseupplevelser, inklusive en i Granada till Alhambra-komplexet. Det är ett företag fullt av lokal expertis och stor tillgänglig service.

Många Granada platser är helt enkelt inte tillgängliga, även om de stora tenderar att ha en viss grad av tillgänglighet. Trots utmaningarna är det värt besöket att ta sig runt i Granada och uppleva Alhambra-komplexet.

Tillgänglighetsanpassade boenden Granada

Upplev Granada som en lokal, det är bättre för dig att välja en mängd mysiga hotell, lägenheter eller hus baserat på din tillgänglighet framåt. Genom att klassificera egenskaperna i tre kategorier hjälper Handiscover dig alltid att hitta det mest lämpliga boendet!!

Vad du behöver göra är att bara välja baserat på din egen rörlighet. Du kan hitta en mängd gorgeously dekorerade lägenheter med roll-in duschar, grab rails och justerade sängar.

Här listar vi några bra exempel från hemsidan.

För mer personlig support, välkommen att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:
+44 1550 400022 (Storbritannien)

 

Många Granada platser är helt enkelt inte tillgängliga, även om de stora tenderar att ha en viss grad av tillgänglighet. Trots utmaningarna är det värt besöket att ta sig runt i Granada och uppleva Alhambra-komplexet.

Annan nyttig reseinformation

Andra stora resmål och stränder runt om i världen!!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment