Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Flykt till naturen Geografi Grancanaria KanaryIslands Kuster & Klippor Öar & halvöar Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Yngre resenärer

En tillgänglighetsguide till Gran Canaria: Vad du kan se och Hur du tar dig runt

Handiscover
Oavsett om du vill besöka en härlig strand, träna din spanska, eller se en gammal arkeologisk plats, rullstolsanpassad Gran Canaria bör inte missas.

Rullstolsanpassade Gran Canaria

Under vinterdagar med mindre solsken än normalt på många ställen är Gran Canaria en populär plats att besöka för en bra dos solsken. Rullstolsanpassad Gran Canaria är en av de soligaste platserna på jorden med i genomsnitt åtta soltimmar varje dag!

Accessible Guide to Gran Canaria

Den lilla ön inte bara har gott om solsken, men det har också vacker natur. Den har allt från sanddyner, berg, klippor, och stränder. Ön är också en extra säker semester plats. Det finns inga jordbävningar, vulkaner eller giftiga djur. Polisen och badvakterna är också vänliga och hjälpsamma.

Kolla in listan nedan för några idéer om saker du kan göra på Gran Canaria!

Gran Canarias 4 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Funktionshindrade Cruise Club

Om du vill åka på kryssning är Gran Canaria ett bra ställe att göra det på! The Disabled Cruise Club har fartyg som har rum speciellt utformade för personer som använder rullstolar. Du har möjlighet att välja ett standardrum med extra utrustning, eller ett fullt tillgängligt rum om du använder rullstol på heltid.

Kryssningsutflykterna är tillgängliga så att du har möjlighet att gå ut och om, utforska området med hjälp av reseguiderna.

Det fina med kryssningar är att du får utforska en mängd olika platser alla utan att behöva oroa dig för att byta hotell och släpa ditt bagage runt. Det kan vara det perfekta sättet för dig att utforska Gran Canaria och några av de omgivande områdena! För mer information, gå hit.

Camel Ride genom Sand Dunes

Att sitta i rullstol betyder inte att man inte kan rida på en kamel! Camello Safari Duna Oasis turné är ett utmärkt sätt för alla att njuta av öknen på Gran Canaria.

Eftersom kamelerna knäböjer för att monteras, kan du lyftas på kamelen medan den är nere. Du behöver bara vara stark nog att hålla på under resan.

Detta är en stor möjlighet för bilder! Du får chanser att ta bilder med kamelerna både före och medan du rider. Gå hit eller här för mer information.

En tillgänglighetsguide till Gran Canaria: Vad du kan se och Hur du tar dig runt image 2

Cueva Pintada Museum och arkeologiska parken

Om du gillar historia, gå hit! Detta är en grotta med alla möjliga geometriska former. Tanken är att formerna är relaterade till mån- och solkalendrar.

Grottan är en del av attraktionen, tillsammans med en utgrävd plats och ett museum. Att besöka grottan är bäst bokat i förväg eftersom det finns en gräns på endast 20 personer per turné. För att ta reda på mer information, kan du besöka den officiella webbplatsen här.

En bonus om denna webbplats är att istället för att vara på sidan av en klippa eller ner en brant stig i mitten av ingenstans, det är mitt i hjärtat av staden och är rullstolsanpassad.

Playa de las Canteras

Du kan inte åka till Gran Canaria utan att gå till stranden! Om du gillar att gå och få tårna våta, planerar att besöka Playa de las Canteras.

Denna strand är både lång och bred. Den har vacker sand och är en ren, välskött strand. Det är tillräckligt stor att det inte blir för trångt, och det finns en bra sektion för surfing och andra sporter på en viss plats på stranden.

Playa de las Canteras är också en mycket rullstolsanpassad strand. De har ramper och vägar på stranden och har speciella strandrullstolar och även utrustning för dem som behöver dem. Badvakterna där är också glada att hjälpa dem som vill ha lite hjälp att gå ner till vattnet och backa ut.

Accessible Guide to Gran Canaria

Bästa sätten att ta sig runt Gran Canaria i rullstol

En bra taxi och minibuss service är Canary Transfer Service. De har vanliga fordon samt de som är utrustade för att bära rullstolar. Du hittar mer information om dem här.

En annan fantastisk taxiservice är Sol Mobility. Detta företag erbjuder flygplats till hotelltransfer, klinikbesök, dagsutflykter och även utflykter, eller planerar ett besök på den lokala marknaden. Du kan gå här för att läsa mer om dem.

Ett annat bra sätt att utforska Gran Canaria är att åka på en busstur! Hop-On Hop-Off Bus Tour är rullstolsanpassad, och det ger dig ett sätt att utforska staden i din egen takt. Turnén ger dig ett headset för att lyssna på en förinspelad kommentar du kan lyssna på på engelska, franska, spanska, tyska, japanska, italienska, norska och svenska.

Accessible Guide to Gran Canaria

Bästa tillgängliga boenden på Gran Canaria

Det finns ett brett utbud av valmöjligheter på Gran Canaria. Välj vilken åtkomstnivå du behöver så hjälper vi dig att hitta de mest lämpliga hyrorna. Här listar vi några bra exempel. Vi har även tillgång till över 150 000 hotell i över 50 länder. Du kan kontakta vårt supportteam via booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (UK) för dina personliga tjänster.
Klicka på följande bilder för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten!

 

Har du någonsin tänkt på att besöka rullstolstillgänglig Gran Canaria? Skulle du vilja gå nu? Den vackra platsen skulle vara en rolig semester plats! Om du inte kan vänta med att planera en resa till Gran Canaria, kom ihåg att kontrollera vår handikappanpassade destination guide till Gran Canaria. Du kan också ladda ner en e-bok. Oavsett om du vill gå gräva fingrarna i den varma sanden på en härlig strand, träna din spanska med lokalbefolkningen, eller se en gammal arkeologisk plats, är Gran Canaria en idealisk plats.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment